Sleepy Girl Mocktail: To μυστικό που καταπολεμά άμεσα την αϋπνία & υπόσχεται έναν καλό ύπνο!

Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι ήδη viral στο TikTok

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ή απλά θέλεις λίγο να χαλαρώσεις; Εάν ναι, τότε ένα «sleepy girl mocktail» πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, σύμφωνα με τα trends του TikTok.

Με εμφάνιση που θυμίζει κατά πολύ κρασί το TikTok-viral mocktail, ονόματι sleepy girl περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό από χυμό κερασιού, ανθρακούχο νερό και σκόνη μαγνησίου μέσα από μια φρουτένια γεύση που θα σε κατακτήσει από την πρώτη γουλιά! (δες και πως το Pilates δρα κατά της γήρανσης και σε κάνει χαρούμενη)

Sleepy girl mocktail: Μάθε τι είναι και με ποιό τρόπο καταπολεμά την αϋπνία

Ο χυμός φρούτων, το ανθρακούχο νερό και μια μικρή δόση από μαγνήσιο ίσως να μην φαίνονται τόσο αποτελεσματικά από μόνα τους για ένα καλό και ήρεμο ύπνο, όμως ο συνδυασμός τους μέσα από το συγκεκριμένο mocktail δείχνει ότι έχει αυτήν την προοπτική.

Συγκεκριμένα, ο χυμός κερασιού, δεν συμβάλλει μόνο στη γεύση αλλά είναι και μια φυσική πηγή μαγνησίου, μελατονίνης και τρυπτοφάνης. Θυμίζουμε ότι η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-εγρήγορσης στο σώμα σου, ενώ η τρυπτοφάνη είναι το απαραίτητο αμινοξύ, που βοηθά στην παραγωγή μελατονίνης.

Σε όλα αυτά πρόσθεσε το μαγνήσιο που βοηθά στη χαλάρωση ρυθμίζοντας παράλληλα τα επίπεδα της μελατονίνης στον οργανισμό σου καθώς και το ανθακούχο νερό, που κάνουν το ρόφημα ακόμη πιο γευστικό.


sleepygirlmocktail
Unsplash

Πως να το φτιάξεις

Θα χρειαστείς 4 μόνο συστατικά για να παρασκευάσεις αυτό το υπέροχο ρόφημα: μια σόδα που θα τη χρησιμοποιήσεις ως βάση, 1/2 κούπα από χυμό κερασιού, μια κουταλιά του γλυκού μαγνήσιο-σε σκόνη- και αρκετά παγάκι. Ανάμειξε καλά τη σκόνη από το μαγνήσιο με το χυμό κερασιού και στη συνέχεια πρόσθεσε μερικά παγάκια συμπληρώνοντας με λίγη σόδα.

Σημείωσε ότι καλό είναι να το καταναλώσεις 1-2 ώρες πριν πέσεις για ύπνο για να χαλαρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα κοιμηθείς στη συνέχεια πιο εύκολα απολαμβάνοντας έναν ήρεμο ύπνο, ενώ το πρωί θα ξυπνήσεις με την καλύτερη διάθεση.