Pilates: Η σωματική άσκηση που δρα κατά της γήρανσης & σε κάνει χαρούμενη!

Ανακάλυψε τα οφέλη της μεθόδου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το Pilates είναι ένα είδος σωματικής άσκησης με εμπνευστή και δημιουργό της τον Joseph Pilates. Στόχος της είναι η αύξηση της μυϊκής δύναμης, της ευλυγισίας αλλά και της αντοχής προκειμένου να αποκτήσεις μια καλή φυσική κατάσταση και ένα τονωμένο σώμα.

Όσο για τα οφέλη από το συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης αυτά είναι πολλά και ευεργετικά τόσο για την υγεία σου όσο και για να καταπολεμήσεις τα σημάδια του χρόνου, που επιβαρύνουν το σώμα σου κάνοντάς το περισσότερο δυσκίνητο, χωρίς καμία ευλυγισία. (δες και το απόλυτο μυστικό για άμεση αποτοξίνωση και τον πιο αποτελεσματικός τρόπος να κάνεις detox στον εαυτό σου)

Μάθε περισσότερα για το PIlates και πως θα σε κάνει να νιώσεις χαρούμενη

Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που τονώνει τους μύες και βελτιώνει σημαντικά τη στάση στο σώμα σου. Ακόμη έχει αντιγηραντική δράση καθώς διατηρεί μύες και αρθρώσεις ευλύγιστους με αποτέλεσμα το σώμα σου να είναι πιο υγιές και νεανικό. Επίσης, είναι η ιδανική εκγύμναση για την περίοδο μετά από τον τοκετό, πάντα φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου.

women_pilates
Unsplash

Τα οφέλη του

  • Βελτιώνει τη στάση του σώματος κάνοντάς το πιο ευθυτενές.
  • Χαρίζει καλύτερη ισορροπία και ευελιξία στις κινήσεις σου με αποτέλεσμα να είναι η καλύτερη αντιγηραντική άσκηση.
  • Είναι ιδανική μετά από τραυματισμό καθώς βοηθά τους μύες να λειτουργήσουν πιο σωστά.
  • Βελτιώνει την αναπνοή, τονώνει το σώμα και προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αντοχή.
  • Προσφέρει ευφορία και καλή διάθεση.

Γιατί θα σε κάνει χαρούμενη;

Η ολιστική προσέγγιση του Pilates συμβάλλει μεταξύ άλλων και στην καλή πνευματική και ψυχική υγεία προκειμένου να διατηρείς μια αρμονία και ισορροπία στη ζωή σου, η οποία μάλιστα θα σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη.

ο Joseph Pilates λέει χαρακτηριστικά γι' αυτό: «Η σωματική υγεία είναι προαπαιτούμενη για την ευτυχία σου. Για να την κατακτήσεις είναι απαραίτητο να αποκτήσει κυριαρχία στο σώμα του. Εάν στην ηλικία των 30 ετών είσαι άκαμπτος και δεν έχεις φόρμα, είσαι μεγάλος. Εάν σε ηλικία 60 ετών είσαι ελαστικός και δυνατός τότε είσαι νέος»,