Αυτή είναι η τεχνική των 20 δευτερολέπτων που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος!

Δες ποια είναι ακολουθώντας μερικά βήματα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Ένα από τα μυστικά για να αποβάλλεις το άγχος από τη ζωή αλλά και την καθημερινότητά σου είναι να «δουλεύεις» σωστά το πνευμονογαστρικό νεύρο, ένα από τα πιο περίπλοκα νεύρα του σώματος, που ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες στον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών, της πέψης και της αναπνοής, Με αυτόν τον τρόπο θα. χαλαρώσεις πιο γρήγορα από το στρες, ενώ ακόμη θα φορτίσεις τις μπαταρίες σου και θα αποκτήσεις ενέργεια και ευεξία. (δες και πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος & το στρες της καθημερινότητας με τον πιο φυσικό τρόπο)

Πως θα το κάνεις αυτό; Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ενεργοποιήσεις το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι κάνοντας διαρκώς χαμηλούς μακρόσυρτους ήχους με τη βοήθεια της αναπνοής σου. Μάλιστα, όσο πιο συχνά κάνεις τέτοιους ήχους, τόσο περισσότερο ενισχύεις και αυξάνεις την λειτουργία του πνευμονογαστρικού νεύρου με αποτέλεσμα να αποβάλλεις το άγχος και στρες από την καθημερινότητά σου και να νιώθεις σωματική και ψυχολογική ευεξία.

Η τεχνική των 20 δευτερολέπτων για να μειώσεις το άγχος σε λίγα βήματα

Για να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη μέθοδο που θα ενεργοποιήσει το πνευμονογαστρικό νεύρο χαρίζοντάς σου ηρεμία και χαλάρωση από το άγχος της καθημερινότητας ακολούθησε τα παρακάτω:

inhale_woman
Unsplash

  • Βρες ένα μέρος όπου αισθάνεσαι άνετα και ασφαλής.
  • Ξεκίνα κάνοντας εισπνοές για 6 δευτερόλεπτα. Καθώς εκπνέεις, κάνεις έναν μακρύ, χαμηλό, έντονο ήχο, τον οποίο πρέπει να νιώθεις σαν δόνηση που περνάει από το στομάχι και το διάφραγμά σου.
  • Συνέχισε να κάνεις το συγκεκριμένο ήχο μέχρι το φυσικό τέλος της εκπνοής.
  • Τελειώνοντας εισέπνευσε κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια τεχνική που μπορεί να είναι χαλαρωτική για κάποιους ή και συναρπαστική για άλλους. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι ότι θα σε αποφορτίσει από το άγχος της ημέρας άμεσα, ενώ μπορείς να την εντάξεις πανεύκολα στην καθημερινότητά σου. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις γαργάρες δυνατά για 10-30 δευτερόλεπτα, δύο ή τρεις φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης.