Έπεσε η διάθεσή σου; Με αυτούς τους 3 τρόπους θα ανέβεις ψυχολογικά σε λίγα μόνο λεπτά!

Δες τις συμβουλές που πιάνουν πάντα!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Μπορεί η ζωή να έχει τα πάνω και τα κάτω της η αλήθεια είναι όμως ότι το να τη βλέπεις θετικά και αισιόδοξα είναι πραγματικά στο χέρι σου και εξαρτάται 100% από εσένα.

Έτσι, ακόμη και οι καταστάσεις ή οι συνθήκες που βιώνεις δεν είναι οι ιδανικές πάντα υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σε κάνουν να αισθανθείς καλά απομακρύνοντας την αρνητικότητα και την κακή διάθεση από την καθημερινότητά σου. Παρακάτω θα δεις 3 έξυπνους και γρήγορους τρόπους που θα ανεβάσουν την ψυχολογία σου στα ύψη και μάλιστα σε ελάχιστα λεπτά! (δες και πώς η απλή σωματική άσκηση θα σε βοηθήσει να ενισχύσεις & να βελτιώσεις τη μνήμη σου)

Με αυτούς τους τρόπους θα ανεβάσεις τη διάθεσή σου στα ύψη σε λίγα μόνο λεπτά!

  • Σκέψου 3 πράγματα για τα οποία είσαι πραγματικά ευγνώμων, μικρά ή μεγάλα. Όταν θα ξεχωρίζεις κάποιες θετικές στιγμές στη ζωή σου τότε αυτόματα θα νιώσεις καλύτερα και πιο ευτυχισμένη. Μάλιστα εάν κάνεις τις σκέψεις σου φωνακτά αυτό θα έχει ακόμη καλύτερη επίδραση στην ψυχολογία σου.

χαμογελαστή γυναίκα
Unsplash

  • Προσπάθησε να αναβιώσεις κάποιες θετικές αναμνήσεις από το παρελθόν, κοντινό ή μη. Το να θυμηθείς ακριβώς πώς ένιωθες τότε μπορεί πραγματικά να σου αλλάξει τη διάθεση προς το καλύτερο. Σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο συνδεδεμένο με τη συγκεκριμένη ανάμνηση. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να αναβιώσεις ακόμη και τις λεπτομέρειες της κάθε στιγμής όπως όταν τη ζούσες τότε.
  • Δημιούργησε μια λίστα με πράγματα που σε ευχαριστούν. Γράψε σε ένα χαρτί όλα όσα σου έρχονται αμέσως στο μυαλό και σου προκαλούν μια καλή διάθεση. Σε αυτή τη λίστα μπορεί να υπάρχουν από μικρά πράγματα όπως η γεύση από το αγαπημένο σου ρόφημα μέχρι ένα ταξίδι που σου έχει μείνει για τα καλά χαραγμένο στη μνήμη σου. Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που σκέφτεσαι αρνητικά θα ανατρέχεις στη συγκεκριμένη λίστα που θα σε κάνει να αισθάνεσαι σίγουρα πιο αισιόδοξα και θετικά. Τέλος ένας έξυπνος τρόπος για να είσαι πάντα σε καλό mood είναι να δεσμευτείς στο να κάνεις ανά ημέρα κάτι από την παραπάνω λίστα.
TAGS