Mε αυτό το κόλπο θα κοιμηθείς σαν μικρό παιδί – Η τεχνική είναι ήδη viral στο TikTok!

Θα χρειαστείς μόνο ένα φούτερ!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

O ύπνος είναι πραγματικά μια ιερή στιγμή για όλους. Ωστόσο όταν έρχεται με δυσκολία υπάρχουν αρκετοί τρόποι-μεταξύ αυτών και μια τεχνική με φούτερ- για να σε βοηθήσουν αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα και να κοιμηθείς σαν μικρό παιδί.

Έτσι, εκτός από την χρήση του καλύτερου μαξιλαριού και τα οφέλη από διάφορα ειδικά συμπληρώματα τώρα μπορείς να δοκιμάσεις ένα νέο κόλπο για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις έναν ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Ποιος είναι αυτός; Η τεχνική του φούτερ που θα δεις παρακάτω.(δες και εάν χρειάζεται να πίνουμε γάλα & πόσο απαραίτητο είναι για την υγεία μας)

Mε αυτό το κόλπο θα κοιμηθείς σαν μικρό παιδί – Η τεχνική είναι ήδη viral στο TikTok!

Για να υιοθετήσεις αυτή τη μέθοδο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα φούτερ, όχι πολύ ζεστό ή πολύ σκληρό σε ύφανση το οποίο θα τυλίξεις γύρω από το πρόσωπό σου δημιουργώντας πτυχώσεις. Ο τρόπος είναι απλός, Αρχικά δίπλωσε το φούτερ στα δύο τοποθετώντας τα μανίκια το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια τύλιξε το κεφάλι σου με αυτό αφήνοντας τη μύτη και το στόμα ελεύθερα.

γυναίκα πάνω σε κρεβάτι
Shutterstock

Αφού έχεις τυλίξει το κεφάλι σου με το φούτερ, είναι ώρα να ξαπλώσεις χρησιμοποιώντας τα μανίκια για να δημιουργήσεις έναν δέσιμο που ξεκινά από το πηγούνι και καταλήγει στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Πρόσεξε όμως να μην σφίξεις πολύ το φούτερ σου για να είσαι άνετη ενώ κοιμάσαι. Με αυτόν τον τρόπο, το φως αλλά και ο θόρυβος μειώνονται, ενώ η ζέστη που δημιουργείται αφήνει μια επιπλέον αίσθηση άνεσης . Σε αντίθεση με τις μάσκες ύπνου, αυτή η μέθοδος καλύπτει πολύ περισσότερο το πρόσωπο και δείχνει να είναι αποτελεσματική, σύμφωνα με αρκετούς TikTokers.

Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πρακτική- του τυλίγματος ή αλλιώς φασκιώματος- χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να ηρεμήσει τα νεογέννητα και τα παιδιά προκειμένου να αισθανθούν πιο ζεστά και πιο ασφαλή, ενώ σε κάποιες κουλτούρες λειτουργεί και σε ενήλικες. Ακόμη έχει αποδεδειχθεί ότι η παραπάνω τεχνική βοηθά στη χαλάρωση βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου, ενώ νιώθεις προστατευμένη.

Δες και ένα σχετικό βίντεο του TikTok