Τι έχει προσθέσει και τι έχει αφαιρέσει από τη διατροφή της - Τα μυστικά της Κατερίνας Στικούδη για στητούς γλουτούς

Όλα τα tips της!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Τι έχει προσθέσει και τι έχει αφαιρέσει από τη διατροφή της - Τα μυστικά της Κατερίνας Στικούδη για στητούς γλουτούς

“Το κορμί” δεν μας εκπλήσσει με τις αναλογίες του ούτε φυσικά “σοκαριζόμαστε” κάθε φορά που βλέπουμε την Κατερίνα Στικούδη με μαγιό σε στάση... προφίλ! Καλογυμνασμένη σιλουέτα και γλουτοί στον... Θεό είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και “στρατιωτικής” διατροφής, που ακολουθεί εδώ και χρόνια (δείτε και τα μυστικά για να χάνει κιλά).

Το σώμα της μοιάζει με πλαστελίνη, που η ίδια ξέρει καλά πώς θα... πλάσει, πετυχαίνοντας μια καλλίγραμμη σιλουέτα, που την ακολουθεί από τα γεννοφάσκια της. Καλό DNA; Σίγουρα! Αυτό που τη βοήθησε, όμως, να σμιλέψει το κορμί της ήταν ο πρωταθλητισμός στην κολύμβηση, που ασχολήθηκε από μικρή ηλικία και για πολλά χρόνια ως αθλήτρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, με την οποία το 2001 κατέκτησε τη πέμπτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Από τότε μέχρι σήμερα η γυμναστική αποτελεί τη μεγάλη της αγάπη, την οποία εξέλιξε, με ακόμα δυσκολότερες προπονήσεις, καταλήγοντας στο αγαπημένο της πρόγραμμα: “Το crossfit μού προσφέρει μια εναλλαγή στην άσκηση, αερόβια, βάρη ακόμα και flexibility. Επίσης το TRX, η yoga και το spinning είναι άκρως αποτελεσματικά”, λέει εκείνη και φοράει τα πιο sexy κολάν της, ξεκινώντας την προθέρμανση από τα... οπίσθια!

Τα μυστικά της Κατερίνας Στικούδη για τέλειους γλουτούς

"Προσέχω τους υδατάνθρακες, τρώω αρκετή πρωτεΐνη, καθόλου τηγανητά και γλυκά, μπόλικα φρούτα και πίνω 3 λίτρα νερό τη μέρα”, αποκαλύπτει. “Συνήθως γυμνάζομαι 4 φορές την εβδομάδα, εκτός από συγκεκριμένες περιόδους που έχω κάποια εμφάνιση οπότε και μπορεί να κάνω μέχρι και διπλές προπονήσεις για 6 μέρες την εβδομάδα”

Κάθε αρχή και δύσκολη

Συνήθως βαριέσαι, προτιμάς να καθίσεις στον καναπέ και να χαλαρώσεις, βρίσκεις χίλιες-μύριες δικαιολογίες για να μη γυμναστείς, πιστεύεις πως τίποτα δεν σου ταιριάζει, θεωρώντας πως είσαι ΟΚ. Σαν εσένα είναι οι περισσότεροι άνθρωποι, να ξέρεις, οπότε δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα. Αυτό που χρειάζεται απλώς είναι να κάνεις την αρχή, που είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι στο κεφάλαιο που λέγεται “άσκηση”. “Να θυμάσαι ότι όσον αφορά στην άσκηση υπάρχει η κατάλληλη λύση και μέθοδος για κάθε άνθρωπο, σε κάθε ηλικία, με κάθε ιδιαιτερότητα, με κάθε ξεχωριστό στόχο. Η γυμναστική είτε είναι κομμάτι της ζωής μας και πρέπει να μείνει, είτε δεν είναι και επιβάλλεται να γίνει. Όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως για λόγους υγείας. Οπότε άφησε κατά μέρος τις δικαιολογίες και βρες έστω και λίγο χρόνο στο 24ωρό σου και πάμε!”, συμβουλεύει η Κατερίνα, προτάσσοντας την άποψη πως όποιος θέλει μπορεί – και το κορμί της φυσικά, μπας και παρακινηθείς και θελήσεις να της μοιάσεις!

Κατερίνα Στικούδη γλουτοί

Πήγαινε στο γυμναστήριο

Ακόμα κι όταν γέννησε τον γιο της Βύρωνα Σερίφη πριν από 1,5 χρόνο, οι γραμμές της δεν... λοξοδρόμησαν ούτε εκατοστό, τηρώντας βέβαια ένα πρόγραμμα “στρατιωτικό” με διατροφή και σκληρή προπόνηση που εστιάζει κυρίως στην ανόρθωση. Οπότε, γλουτοί στον... Θεό και φύγαμε! «Για πάρα πολλά χρόνια ήμουν η κοπέλα που επισκέπτονταν καθημερινά το συμβατικό γυμναστήριο. Είναι μια σταθερή αξία. Ειδικά για ανθρώπους που έχουν τη ρουτίνα τους, τον δοκιμασμένο τρόπο άθλησης, την επιθυμητή κοινωνικοποίησή τους… όλα αυτά είναι αναντικατάστατα. Πολλά γυμναστήρια, μάλιστα, έχουν και διάφορους τρόπους να ωθούν σε εξειδικευμένη άσκηση, κάτι που θα σε βοηθήσει», λέει η Κατερίνα για τη δική της εμπειρία.

Diet tip: Μείωσε τα κορεσμένα λιπαρά, την πρόσληψη αλατιού, την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών με υψηλή ποσότητα υδατανθράκων και το αλκοόλ.

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΝΟΎ

Κατά κανόνα η Κατερίνα επιμένει στα νόστιμα αλλά και υγιεινά πιάτα!

  • ΠΡΩΙΝΟ

1 ποτήρι φυσικός χυμό και 1 τοστ ή δημητριακά με μέλι ή 1 smoothie με γιαούρτι

Δίαιτα

  • ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Κοτόπουλο ή ψάρι ψητό με ένα μπολ πράσινη σαλάτα ή χωριάτικη σαλάτα χωρίς πολύ λάδι ή μια μερίδα λαδερό φαγητό

Πρόγραμμα διατροφής

  • ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

1 γιαούρτι με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα

Υγιεινή φαγητό

  • ΒΡΑΔΙΝΟ

Το ίδιο με το μεσημεριανό σε πιο μικρή ποσότητα

Υγιεινή φαγητό

Οι ασκήσεις της “τεμπέλας” για “σφιχτά” οπίσθια όπως της Κατερίνας Στικούδη

Εάν η ικανότητα των γλουτών σου να στέκονται στο ύψος τους είναι μειωμένη κι εσύ βαριέσαι το γυμναστήριο, υπάρχουν οι κατάλληλες ασκήσεις που θα κάνεις μόνη σου στο σπίτι και θα αντιστρέψουν το πρόβλημα.

  1. Πέρασε στην...επίθεση με μία ώρα περπάτημα τη μέρα, που μπορεί να κάνει θαύματα. Βάλε τα αθλητικά σου, πάρε τα ακουστικά σου και ξεκίνησε την πρωινή (ή και απογευματινή) σου βόλτα, η οποία πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 60 λεπτά. Θυμήσου ότι όσο πιο έντονο και γρήγορο είναι το περπάτημά σου τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα. Είναι η “θεραπεία” για την τόνωση των γλουτών και την καύση πολλών θερμίδων, γεγονός που μειώνει αισθητά την όψη “φλοιού πορτοκαλιού” από το σύνολο της περιφέρειας.
    2. Πρόσθεσε 10 με 15 καθίσματα (squats) επί 3 σετ. Είναι η άσκηση που δυναμώνει τους μυς των μηρών και των γλουτών, πετυχαίνοντας όχι μόνο σμίλευση αλλά και περαιτέρω μείωση της κυτταρίτιδας μέσω της καύσης ακόμα περισσότερων θερμίδων.
    3. Πριν και μετά από κάθε σωματική δραστηριότητα, κάνε αποθεραπεία τεντώνοντας καλά τους μυς των μηρών και των γλουτών. Αυτή η στρατηγική θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τα αποτελέσματα της άσκησης κατά 20%, κάτι που θα ανταποδώσει τα αντίστοιχα ποσοστά