Διαλειμματική νηστεία: Η γρήγορη δίαιτα με τα θεαματικά αποτελέσματα που ακολουθεί η Μαρίνα Βερνίκου

Την προτιμούν πολλοί και στο εξωτερικό

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram/@marinavernicos
Instagram/@marinavernicos

«Κάνω γυμναστική μισή ώρα την ημέρα. Παράλληλα κάνω διαλειμματική νηστεία με 16-17 ώρες αφαγία και αυτός είναι ένας συνδυασμός που λειτουργεί καλά, συν το DNA βέβαια», δήλωσε η Μαρίνα Βερνίκου σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή Happy Day.

Η κουμπάρα της Χριστίνας Μπόμπα και του Σάκη Τανιμανίδη διατηρεί ένα από τα πιο απίστευτα κορμιά της ελληνικής showbiz και κάθε εμφάνισή της γίνεται θέμα συζήτησης... Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι εστί διαλειμματική νηστεία.

Τι είναι η διαλειμματική νηστεία

Διαβάστε επίσης: Είχε φτάσει να ζυγίζει 160 κιλά: «Παίρνω πολλά χρόνια αντικαταθλιπτικά» - Πώς ο Mente Fuerte έχασε τα 60

Η διαλειμματική νηστεία θεωρείται ως μια από τις καινούριες μορφές διατροφής ή δίαιτας και ενώ είναι πολύ της μόδας, στην πραγματικότητα είναι από τους αρχαιότερους τρόπους διατροφής του ανθρωπίνου είδους. Υπάρχει μεγάλη ανομοιογένεια στην περιγραφή της διαλειμματικής νηστείας, και αυτό επηρεάζει τα αποτελέσματα των μελετών. Η πιο σίγουρη και αξιόπιστη μέθοδος απώλειας βάρους με διαλειμματική νηστεία είναι ο καθημερινός χρονικός περιορισμός της διατροφής, με πιο συνηθισμένη μορφή το 16/8! Τι σημαίνει το 16/8 ή και το 12/12 στη διαλειμματική νηστεία; Πολύ απλά αν εφαρμόσουμε τον κανόνα του 16/8 για 16 ώρες δεν πρέπει να καταναλώσουμε φαγητό ή ποτό και έχουμε ένα χρονικό περιθώριο 8 ωρών για να πραγματοποιήσουμε τα γεύματά μας.

Όποια κι αν είναι η διάρκεια του παράθυρου στη διαλειμματική νηστεία, είτε δηλαδή ακολουθείται το 16/8 είτε το 18/6, επιτρέπονται μόνο:

  1. Νερό
  2. Καφέ
  3. Τσάι (κατά προτίμηση πράσινο, όχι γεύση φρούτων)
  4. Όχι Ζάχαρη
  5. Όχι Γλυκαντικά
  6. Όχι γάλα
  7. Επιτρέπεται μόνο πράσινη στέβια με επιφύλαξη.