Τι βάζει η Φαίη Σκορδά στο ψυγείο της - Οι τροφές που αγοράζει από μανάβικο και φούρνο

Οι 3 χρυσοί της κανόνες και τι απαγορεύει στα παιδιά της

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Τι βάζει η Φαίη Σκορδά στο ψυγείο της - Οι τροφές που αγοράζει από μανάβικο και φούρνο

«Δεν είμαι και τόσο καλή μαγείρισσα, αλλά προσπαθώ», έχει η πει η Φαίη Σκορδά κατά καιρούς και “ζώνεται” κουτάλες και πιρούνες, βγάζει κατσαρόλες και τηγάνια στην κουζίνα της, διαλέγει τα πιο φρέσκα λαχανικά και φτιάχνει υγιεινές συνταγές για εκείνη και τα παιδιά της. Κι αν κιλό δεν βάζει πάνω της, τα διατροφικά της μυστικά δεν ούτε... στερητικά ούτε καν... άνοστα!

Είναι πάντα σε άψογη φόρμα, τουλάχιστον όσα χρόνια την γνωρίζουμε από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις το κορμί της δεν έχει... αποκλίσεις στα κιλά, που παραμένουν σταθερά στα 60, “κουμπώνοντας” ιδανικά στο 1.75 μ. ύψος της. Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ διαθέτει ένα αξιοζήλευτο κορμί, αφού το DNA της γράφει “αδύνατη”, με τις απανταχού fans της να... ζηλεύουν λιγουλάκι όταν την βλέπουν να δοκιμάζει χωρίς τύψεις τις λιχουδιές του Δημήτρη Σκαρμούτσου on-air ή όταν κάθεται στο οικογενειακό τραπέζι με τους γιους της, απολαμβάνοντας ό,τι τραβάει η όρεξή τους.

Τι βάζει η Φαίη Σκορδά στο ψυγείο της - Οι τροφές που αγοράζει από μανάβικο και φούρνο

Για να ακριβολογούμε, όμως, όλα όσα επιλέγει να βάλει στο ψυγείο και κατ' επέκταση στα πιάτα τους είναι αυστηρώς ελεγμένα, με έμφαση στα θρεπτικά συστατικά, στις βιταμίνες και στις υγιεινές προτάσεις, κρατώντας μακριά όλες τις “κενές” θερμίδες που μεταφράζονται σε junk food και γλυκά. Κι αν νομίζεις πως δεν απολαμβάνουν τίποτα οι τρεις τους, είσαι... μακριά νυχτωμένη, αφού τρώνε τα πάντα χωρίς στερήσεις, απολαμβάνοντας όλες τις γεύσεις αλλά με τον σωστό τρόπο. Η μαμά αναλαμβάνει, λοιπόν, να βγει για ψώνια, με το μανάβικο της γειτονιάς της να έχει καθημερινά την τιμητική του, γεμίζοντας το καλάθι της με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που “μεταμορφώνει” σε λαχταριστές σαλάτες ή πεντανόστιμα λαδερά, με το κρέας να περιορίζεται σε μερικές μόνο μέρες την εβδομάδα. Κι αν πολλές φορές... μπερδεύει τα σπαράγγια με τις αγγινάρες, καμία σημασία δεν έχει αφού το γευστικό αποτέλεσμα μετράει, δημιουργώντας πολύ συχνά την αγαπημένη της μακαρονάδα με τόνο (συνταγή φερμένη από την Ιταλία την εποχή των σπουδών της), για να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Συμπέρασμα; Όπως... στρώσεις, θα κοιμηθείς, οπότε καλό είναι οι διατροφικοί κανόνες να μην παραβιάζονται οικογενειακώς, αφού ό,τι... σπείρεις (μαγειρέψεις) θα θερίσεις!

Η Φαίη Σκορδά στο μανάβικο & στον φούρνο της γειτονιάς

Τα τυποποιημένα προϊόντα φροντίζει να τα αποφεύγει διά ροπάλου, αγοράζοντας ό,τι πιο φρέσκο και υγιεινό υπάρχει από το μανάβικο της γειτονιάς της. Μήλα, εσπεριδοειδή και πρωτίστως οι αγαπημένες φράουλες των παιδιών δεν λείπουν από τις φρουτοσαλάτες τους, που τρώνε σαν σνακ το απόγευμα, ενώ η Φαίη προσθέτει μερικά αποξηραμένα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς, που τη χορταίνουν χωρίς να την παχαίνουν. Μια κλεφτή ματιά πάντα τη ρίχνει στα λάχανα, αφού τα παιδιά τής ζητούν λαχανοντολμάδες με καστανό ρύζι, που, αν και μπελαλίδικοι, τους πετυχαίνει τέλεια! Όσο κι αν... λιμπίζεται τα σφολιατοειδή, στον φούρνο αγοράζει μόνο χειροποίητο μαύρο ψωμί, κριτσίνια ολικής αλλά και όλα τα υλικά για να φτιάξει μόνη της υγιεινά μάφιν στο σπίτι. Εναλλακτικά, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, το ζελέ με φρούτα, το παστέλι, η μαύρη σοκολάτα, η γρανίτα και το γιαούρτι με μέλι είναι οι δικές της σπιτικές προτάσεις για τους γιους της όταν νιώθουν την ανάγκη για κάτι γλυκό.

Μενού που δεν παχαίνει

Δοκιμάζει τα πάντα αφού πιστεύει διακαώς ότι κάθε είδους στέρηση έχει τα αντίθετα αποτελέσματα: Πέφτεις με τα μούτρα! Έτσι θα τη δεις να τρώει με το ίδιο... πάθος ένα υγιεινό σάντουιτς με τυρί και ντομάτα όσο και ένα σουβλάκι με απ' όλα! Άλλωστε οι τύψεις ως γνωστόν... παχαίνουν, οπότε φάε ό,τι θέλεις αλλά με μέτρο. Το μυστικό της είναι οι μετρημένες ποσότητες ειδικά στα τρόφιμα εκείνα που έχουν υψηλή θερμιδική πυκνότητα, δηλαδή αποδίδουν πολλές θερμίδες σε μικρή ποσότητα, όπως τα γλυκά. Επιπλέον, η Φαίη επιλέγει τροφές πλούσις σε πρωτεϊνες αλλά χαμηλές σε κορεσμένα λιπαρά, όπως τα πουλερικά, τα ψάρια και το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Μια σαλάτα με ελαιόλαδο και παξιμάδι είναι η... γκουρμέ πρότασή της για το βράδυ, στην οποία προσθέτει πάντα λίγο λιναρόσπορο για την καλή λειτουργία του εντέρου. Στις εξόδους της θα κάνει light επιλογές σε μικρό πιατάκι, ενώ ένα ποτήρι κρασί συνοδεύει άριστα το γεύμα της.

Δες εδώ το σπιτικό ρόφημα που πίνει και την βοηθά στο μεταβολισμό της.

Τι απαγορεύει στα παιδιά της

Φαίη Σκορδά παιδιά τι απαγορεύει στην διατροφή

Από μικρά τα έχει σε πρόγραμμα, όχι στέρησης, αλλά υγιεινής διατροφής, ελέγχοντας προσεκτικά τι τρώνε σε καθημερινή βάση. Δώδεκα ετών ο Γιάννης και 9 ο Δημήτρης, η αλήθεια είναι πως δύσκολα τους βάζεις σε τάξη. Ωστόσο, εκείνη φροντίζει να μην τους... φέρνει πειρασμούς μέσα στο σπίτι, με τα πατατάκια, τις σοκολάτες και τα κρουασάν να έχοουν... εξοστρακιστεί από τα ντουλάπια της. Πάντα τους φτιάχνει τα αγαπημένα τους φαγητά, παστίτσιο για τον μεγάλο και πατάτες με αβγά για τον μικρό, μαθαίνοντάς τους τη σημασία του καλού σπιτικού φαγητού. Μία μέρα την εβδομάδα είναι ελεύθερη, απολαμβάνοντας οικογενειακώς σουβλάκι, μπέργκερ ή πίτσα, βλέποντας την αγαπημένη τους ταινία στο laptop. Φυσικά χωρίς αναψυκτικό, αλλά με πολύ νερό!

3 “χρυσοί” κανόνες
  • Ποτέ μην έχεις τα γλυκά ως αντάλλαγμα (π.χ. «αν κάτσεις φρόνιμα θα σου πάρω σοκολάτα»)
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στο παιδί ακολουθώντας εσύ μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Απόφυγε τις απαγορεύσεις γιατί θα επιφέρουν το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.