7 επώνυμοι αποκαλύπτουν τα do & don't στη διατροφή τους

Μικρά και μεγάλα μυστικά για καλλίγραμμη σιλουέτα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Όλοι αγαπάμε το φαγητό και όποιος πει το αντίθετο... ψεύδεται. Το ίδιο και οι επώνυμοι, που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού στις 16 Οκτωβρίου δηλώνουν ξεκάθαρα την αγάπη τους σε ένα γευστικό πιάτο και μάς αποκαλύπτουν τα δικά τους “ναι” και “όχι” στο καθημερινό diet πλάνο τους, αποδεικνύοντας πως η απόλαυση δεν σχετίζεται απαραίτητα με τα... κιλά! Έτσι σου αποκαλύπτουν τα tips που θα σε βοηθήσουν να βάλεις όχι μόνο τη διατροφή σου σε μια τάξη, αλλά να ξαναφορέσεις το ξεχασμένο σου τζιν στην καλλίγραμμη σιλουέτα σου!

Τα do & don't της διατροφής των επωνύμων

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Η επιτυχία του “Μaestro” (και όλων των υπόλοιπων σειρών του ανά τα χρόνια) τον έχει κάνει να τρέχει ασταμάτητα και... κιλό να μη βάζει πάνω του – και δικαίως! Ο Χριστόφορος αγαπά να μαγειρεύει για τους φίλους του, που μαζεύονται τα καλοκαίρια στους Παξούς, όπως έκανε και με το καστ πέρυσι στα διαλείμματα των γυρισμάτων, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα του από τη βεράντα του σπιτιού του.

χριστόφορος παπακαλιάτης

INSTAGRAM

Do

Του αρέσει το καλό φαγητό, επιλέγοντας υγιεινά πιάτα, αλλά δίνει βαρύτητα, όπως έχει παραδεχτεί, στον ποιοτικό ύπνο, που συνδέεται άμεσα με την καλή υγεία και τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

Don't

Γλυκατζής από τη φύση του, θα μπορούσε να τρώει ασταμάτητα ό,τι υπάρχει στη βιτρίνα ενός ζαχαροπλαστείου, ωστόσο αποφεύγει όσο μπορεί τους πειρασμούς, εφαρμόζοντας το... σοφό “φάτε μάτια ψάρια”!

Βίκυ Καγιά

Μοντέλο εκ γενετής οπότε κάτι ξέρει από σωστή διατροφή και άσκηση. Η Βίκυ διαθέτει μια καλλίγραμμη σιλουέτα, για την οποία μπορεί (δικαίως) να υπερηφανεύεται, φροντίζομντας με το πέρασμα των χρόνων να κάνει στοχευμένες... διατροφικές κινήσεις, που κάνουν καλό στο σώμα της και τη βοηθούν να παραμένει στα κιλά της.

βίκυ καγιά

INSTAGRAM

Do

Τρώει μικρές ποσότητες φαγητού κάθε 3 ώρες, ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσουμε το περιττό βάρος.

Δίαιτα & διατροφή: Πότε πρέπει να τρως γλυκό για να χάσεις κιλά; Πριν ή μετά το φαγητό;

Don't

Δεν καταναλώνει σχεδόν ποτέ junk food και αναψυκτικά, ενώ, τα γεύματά της δεν ξεπερνούν τις 400 θερμίδες, τα σνακ τις 100 και τα γλυκά τις 50. Έτσι στο σύνολο καταναλώνει τη μέρα περίπου 1.450 θερμίδες.

Σίσσυ Χρηστίδου

Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ με το βάρος της τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος την απολαύσαμε το καλοκαίρι αλλά και στη συνέχεια στην εκπομπή της πιο αδύνατη από ποτέ. Μάλιστα, η ίδια αυτοτρολάρεται σχολιάζοντας για τη διαιτολόγο της: «Κάθε φορά που με αναλαμβάνει ελπίζει να είναι και η τελευταία!” - και είναι!

σίσσυ χρηστίδου

INSTAGRAM

Do

Πάνω σε δικές της συνταγές, με γλυκά και υδατάνθρακες μέσα, έχει δημιουργήσει ένα πλάνο για τις ανάγκες της, χωρίς να στερείται τα φαγητά που αγαπά.

Don't

Δεν πέφτει με τα μούτρα στο φαγητό. Έτσι το µήνυµα του κορεσµού προλαβαίνει να φτάσει στον εγκέφαλο και δεν «σκας» από το φαγητό.

Κλέλια Ανδριολάτου

Δεν δίνει και πολύ μεγάλη σημασία στο... ψυγείο της, αφού είναι υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής εκ πεποιθήσεως. Πού την χάνεις πού την βρίσκεις, στο μανάβικο της γειτονιάς της να ψωνίζει φρούτα και λαχανικά, για φρέσκιες σαλάτες και μαγειρευτά που δεν προσθέτουν κενές θερμίδες. Η Κλέλια κάνει μερικές παρασπονδίες μόνο με τα ζυμαρικά που της αρέσουν, ειδικά στις εξόδους της για φαγητό, αλλά και με το παγωτό που το καλοκαίρι τού δίνει και καταλαβαίνει.

κλέλια ανδριολάτου

INSTAGRAM

Do

Τρώει τα πάντα με μέτρο για να μη νιώθει στέρηση και κατ' επέκταση να μην πέφτει με τα μούτρα σε ανθυγιεινές απολαύσεις. Άλλωστε πόσοι μύθοι γύρω από τη δίαιτα έχουν καταρριφθεί!

Don't

To πρωί αποφεύγει τυριά, τοστ και επεξεργασμένα τρόφιμα, επιλέγοντας συνήθως μπάρες δημητριακών που τη χορταίνουν και της χαρίζουν έξτρα ενέργεια.

Δανάη Μπάρκα

Τα... πάχη μου τα κάλλη μου λέει η Δανάη και χαμογελάει πλατιά. Είναι υπέρμαχος του να αγαπάς τον εαυτό σου με τα ελαττώματά του – και αυτό κάνει. Τα γευματά της περιλαμβάνουν όλα όσα αγαπάει και δύσκολα θα στερηθεί μια λιχουδιά που θα της... καρφωθεί στο μυαλό. Προσέχει μόνο να κάνει σωστούς συνδυασμούς τροφών στο πιάτο της, πιο πολύ για την υγεία της και δευτερευόντως για τα κιλά!

δανάη μπάρκα

INSTAGRAM

Do

Πάντα απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό όταν νιώσει στέρηση: Βάφλες με φυστικοβούτυρο και φρούτα του δάσους.

Don't

Δεν πανικοβάλλεται με τη ζυγαριά της, δεν καταπιέζει τον εαυτό της και πάει ένα βήμα τη φορά όταν βρίσκεται σε πρόγραμμα διατροφής.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Μπορεί να πήρε 30 ολόκληρα κιλά στην εγκυμοσύνη της, όπως παραδέχτηκε η ίδια, αλλά καθόλου δεν την πείραξε, αφού το σημαντικότερο για εκείνη ήταν πως αυτό το σώμα τής χάρισε τη μεγαλύτερη χαρά και ευτυχία: Τον μονάκριβό της Βλάσση, που άλλαξε άρδην τη ζωή της. Μετά τη γέννηση του μικρού μπήκε πάλι σε πρόγραμμα και σύντομα επανήλθε στην πρότερη εικόνα της. Το δικό της μότο διατροφής; Με επιμονή και υπομονή όλα γίνονται.

σπυροπούλου

INSTAGRAM

Do

Σε ψητά και παντός είδους σαλάτες, ενώ όταν βγαίνει έξω για φαγητό με τον άντρα της Βασίλη Σταθοκωστόπουλο επιλέγει light πιάτα, που συνοδεύει μόνο με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Don't

Δεν πλησιάζει καν τα... μπέργκερ, γιατί όπως αποκάλυψε η ίδια, στην εγκυμοσύνη της έφαγε τόσα πολλά που τα... βαρέθηκε!

Σάκης Ρουβάς & Κάτια Ζυγούλη

Τι να πει κανείς για ένα από τα πιο fit ζευγάρια της showiz, που “σφίζουν” από υγεία και ομορφιά! Η Κάτια και ο Σάκης έχουν το πλεονέκτημα της βιολογικής διατροφής, αφού στο σπίτι τους διαθέτουν ολόκληρο θερμοκήπιο με όλα τα καλούδια. Έτσι οικογενειακώς τρώνε υγιεινά και νόστιμα, δημιουργώντας ευφάνταστες συνταγές για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

ζυγούλη ρουβάς

INSTAGRAM

Do

Πίνουν συχνά ένα detox ρόφημα που φτιάχνουν με ζεστό νερό όπου έχουν βράσει σπαράγγια, προσθέτοντας λίγες σταγόνες lime.

Don't

Στις βραστές ή ωμές σαλάτες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν “έτοιμες” σος, που είναι φουλ στα συντηρητικά, αλλά φτιάχνουν δικές τους, αφήνοντας τη φαντασία τους να μεγαλουργήσει.