Iωάννα Τούνη: Έκανε ρινοπλαστική για 2η φορά - Οι κίνδυνοι και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πως γίνεται, τι διορθώνει & πόσο γρήγορη είναι η ανάρρωση;

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Instagram
Instagram

H δημοφιλής influencer, Ιωάννα Τούνη, πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκε με τους φανατικούς της θαυμαστές στο Instagram αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για δεύτερη φορά προκειμένου να διορθώσει το σχήμα στη μύτη της. (δες και τις πρώτες πρώτες εικόνες της Ιωάννας Τούνη από το νοσοκομείο με τις γάζες και τις μελανιές στο πρόσωπο)

Συγκεκριμένα, η Ιωάννα αποκάλυψε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, το λόγο για τον οποίο πήρε την απόφαση να κάνει ξανά ρινοπλαστική μαζί με κάποιες φωτογραφίες μετά από το χειρουργείο της. Όπως παραδέχτηκε μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνει στη μύτη της λέγοντας χαρακτηριστικά:. «Είχα φτιάξει το κοκαλάκι, αλλά αυτό που με ενοχλεί τώρα δεν είναι αυτό. Είναι ο χόνδρος, που το ένα ρουθούνι είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Έψαχνα και μυτογιατρό, πήγα σε έναν που με εξέτασε, μου είπε ότι έχω θέματα και με το διάφραγμα, με την αναπνοή μου και χρειάζομαι μία διορθωτική επέμβαση, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να μου την κάνει μαζί με το στήθος γιατί θέλει διαφορετικό χειρουργείο και νάρκωση! Κι επειδή η διορθωτική επέμβαση είναι πιο δύσκολη από την αρχική, θα μου βγάλει χόνδρο από τα πλευρά για να μου τον βάλει στη μύτη».

Μάθε τα πάντα για τη ρινοπλαστική που έκανε για δεύτερη φορά η Ιωάννα Τούνη

Η ρινοπλαστική αποτελεί μια από τις πιο συχνές και δημοφιλείς επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική στην οποία καταφεύγουν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες για επανορθωτικούς αλλά και λειτουργικούς λόγους προκειμένου να βελτιώσουν την αισθητική του προσώπου τους αλλά και την ψυχολογία τους. Η πλαστικός χειρουργός, Γιολάντα Πεπέ εξηγεί περισσότερα για τη συγκεκριμένη μέθοδο.

γυναίκα στον πλαστικό χειρουργό
Unsplash

Ειδικότερα, η ρινοπλαστική είναι μια επέμβαση που έχει ως στόχο την επαναφορά της αρμονίας του προσώπου προσφέροντας αισθητική αλλά και ταυτόχρονα λειτουργική αποκατάσταση της μύτης. Oυσιαστικά γίνεται μια τριπλή επέμβαση που αφορά και στην πλαστική ρινικού διαφράγματος και στη συρρίκνωση των κάτω ρινικών κογχών. Αυτά αποσκοπούν όχι μόνο στο να δείχνει ωραία η μύτη αλλά και να διευκολύνει την αναπνοή, κάτι που ο ασθενής αντιλαμβάνεται αμέσως μετά το χειρουργείο.

Τι μπορεί να διορθωθεί με τη ρινοπλαστική;

Οι διαστάσεις της μύτης σε ότι αφορά το μήκος και το πλάτος, το προφίλ της, ειδικά στην περιοχή της «καμπούρας», οποιαδήποτε απόκλιση τού σκελετού της αλλά και αναπνευστικές δυσχέρειες.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η ρινοπλαστική γίνεται μέσω τομών που βρίσκονται στο εσωτερικό της μύτης. Μέσω αυτών των τομών πραγματοποιείται μερική αποκόλληση του δέρματος της μύτης ώστε να έχει ο χειρουργός πρόσβαση στο σκελετό της μύτης. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις γίνεται και μικρή τομή στο κάτω μέρος της μύτης.

Μόλις εκτεθεί ο οστέινος και χόνδρινος σκελετός της μύτης γίνονται οι τροποποιήσεις που ενδείκνυνται στη δική σας περίπτωση. Σε περίπτωση που υπάρχει έντονο πρόβλημα απόκλισης τού διαφράγματος, γίνεται ή διόρθωση ή αποκατάσταση του ρινικού διαφράγματος ενώ διορθώνονται οι αισθητικές δυσμορφίες ώστε συνολικά να επιτευχθεί μια αρμονική και λειτουργική μύτη. Αφού γίνουν οι ενδεικνυόμενες τροποποιήσεις, γίνεται σύγκλειση των χειρουργικών τομών με απορροφήσιμα ράμματα. Η παραμονή στην κλινική είναι μιας ημέρας και η ανάρρωση είναι γρήγορη και ανώδυνη.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συζητήσεις με ένα πλαστικό χειρουργό ο οποίος, ανάλογα με την περίπτωσή σου θα σου συστήσει τον τρόπο που πρέπει να γίνει η επέμβαση μαζί με χρήσιμες οδηγίες για τη μετεγχειρητική πορεία της.

Info