Με τη βοήθεια αυτών των τροφών θα καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα

Με τη βοήθεια αυτών των τροφών θα καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα
Ανέλαβε δράση προσθέτοντας στην ήδη υγιεινή σου διατροφή, δέκα τροφές που θα σε βοηθήσουν στη μάχη ενάντια της κυτταρίτιδας.

Πράσινο τσάι

Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό και αναστέλλοντας την αποθήκευση λίπους. Έχεις όμως ακόμα έναν καλό λόγο να το απολαμβάνεις συστηματικά, αφού βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, χάρη στο συστατικό θεοβρωμίνη, το οποίο διεγείρει την απελευθέρωση των αποθηκευμένων λιπών στο σώμα, όπως και η καφεΐνη. Προσπάθησε να πίνεις τρία με πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα για να δεις διαφορά στο σώμα σου.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Οι τροφές ολικής αλέσεως, όπως ζυμαρικά και δημητριακά, αλλά και το καστανό ρύζι μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μάχονται κατά των τοξινών που προκαλούν την κυτταρίτιδα, βοηθώντας τον οργανισμό να τις αποβάλλουν. Για καλύτερα αποτελέσματα, πρόσθεσε τουλάχιστον ένα μπολ την ημέρα στη διατροφή σου.

Μπρόκολο

Πρόκειται για τον βασιλιά των λαχανικών χάρη στην υψηλή διατροφική του αξία. Εκτός από τις βιταμίνες και τα μέταλλα, το μπρόκολο έχει ένα συστατικό που τα υπόλοιπα λαχανικά υστερούν: το άλφα λιποϊκό οξύ που αποτρέπει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου, κάτι που προκαλεί ουσιαστικά την κυτταρίτιδα. Για να πάρεις τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεσαι, συμπεριέλαβε στα γεύματά σου τρεις με τέσσερις μερίδες την εβδομάδα.

Νερό

Πίνοντας άφθονο νερό, βοηθάς τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Προσπάθησε να πίνεις τα συνιστώμενα οκτώ ποτήρια την ημέρα και να αποφεύγεις το αλκοόλ και τα αναψυκτικά.

Πορτοκάλια

Χάρη στα συστατικά τους, τα πορτοκάλια βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και διορθώνουν την ανισορροπία κυττάρων που μπορεί να οδηγήσει στην κυτταρίτιδα.

Σπαράγγια

Πολλές είναι οι διάσημες που ορκίζονται στα θαυματουργά σπαράγγια πριν εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί, λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων , οι οποίες μειώνουν το φούσκωμα. Τα σπαράγγια βοηθούν επίσης και στην αποβολή των τοξινών που μπορούν να οδηγήσουν στην κυτταρίτιδα, καθώς διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος.

Μούρα

Μικρά αλλά θαυματουργά, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να απαλλαχθεί από τις τοξίνες. Απόλαυσέ τα μαζί με το πρωινό σου το πρωί ή φτιάχνοντας ένα ελαφρύ smoothie.

Λιπαρά ψάρια

Σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλά λιπαρά, τα οποία θα πρέπει να αποφεύγεις, οι τροφές με καλά λιπαρά, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, μπορούν να βοηθήσουν στην εξομάλυνση του προβλήματος. Τα λιπαρά οξέα που περιέχουν βοηθούν το σώμα σου να μεταβολίσει το λίπος, συμπεριλαμβανομένης και της κυτταρίτιδας.

Σκόρδο

Είναι γνωστό ότι συντελεί στη μείωση της χοληστερόλης, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ένα ισχυρό αντιβιοτικό. Το σκόρδο δεν βελτιώνει μόνο τη συνολική υγεία και την κυκλοφορία του αίματος, αλλά βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και να δώσει μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα.

Καρπούζι

Ήξερες ότι το καρπούζι οφείλει το ωραίο του χρώμα σε ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό; Το λυκοπένιο ενισχύει την καλή κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας στην εξομάλυνση της κυτταρίτιδας με την πάροδο του χρόνου, και προστατεύει τον οργανισμό από καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

To απόλυτο ΡΟΦΗΜΑ για λιποδιάλυση και απώλεια βάρους, με μέλι, λεμόνι και κανέλα!

Συνδυάστε διακοπές και δίαιτα: Όλα τα μυστικά της καλοκαιρινής διατροφής

Θες να χάνεις ένα κιλό την ημέρα; Ακολούθησε τη δίαιτα του λεμονιού

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Δείτε για πρώτη φορά την Μενεγάκη πριν τις πλαστικές στη μύτη, μάτια, άνω χείλος και…

Τζούλια Αλεξανδράτου: Με αυτόν τον άντρα ξεπερνά τον χωρισμό της στη Μύκονο (Βίντεο)

Συγκινητικό! Ο Τότσικας αποκάλυψε το… τατουάζ του και λιώσαμε