Θέλεις να κάνεις δίαιτα τώρα που ήρθε το καλοκαίρι; Αναλυτικός οδηγός διατροφής!

Για να επιβιώσεις και να αποκτήσεις κορμάρα!

Θέλεις να κάνεις δίαιτα τώρα που ήρθε το καλοκαίρι; Αναλυτικός οδηγός διατροφής!

Τώρα που είναι καλοκαίρι αποφάσισες και θέλεις να κάνεις δίαιτα; Δεν έχει σημασία, εμείς σου δίνουμε έναν αναλυτικό οδηγό διατροφής για τα καλύτερα αποτελέσματα!

Από τι αποτελείται μια ισορροπημένη δίαιτα; Από 3 κύρια γεύματα και 2 ενδιάμεσα, ενώ μια καλή μέρα ξεκινάει με ένα καλό πρωινό, που θα σας δώσει ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σας και θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες.

Δίαιτα και αλκοόλ: Πόσο και τι μπορείς να πιείς για να χάσεις κιλά;

Η επιλογή του πρωινού σας μπορεί να είναι:
α. Γαλακτοκομικά: Κατά προτίμηση 2 μερίδες την ημέρα (1 μερίδα ισοδυναμεί με ένα κεσεδάκι γιαούρτι ή ένα ποτήρι γάλα, με 0,2% λιπαρά) και δημητριακά ή 1 φέτα ψωμί με μέλι.
β. Ενας χυμός (χωρίς ζάχαρη) με 2 φρυγανιές, με ένα κομμάτι φέτα (στο μέγεθος μισής φρυγανιάς) ή φέτες τυρί του τοστ (μία με μιάμιση φέτα).

Η σαλάτα εποχής περιλαμβάνει:
Μαρούλι, κολοκυθάκια, αγγούρι, καρότα, ντομάτες, βλίτα, ραδίκια, ραπανάκια, μανιτάρια, φυλλώδη λαχανικά. Μπορούμε να προσθέσουμε στις σαλάτες μας και dressing που δεν μας επιβαρύνουν με θερμίδες.

Π.χ. ένα dressing ιδανικό για τη σαλάτα μας μπορεί να περιέχει μισή κουταλιά της σούπας μαγιονέζα με λίγα λιπαρά, μισή κουταλιά σούπας άπαχο γιαούρτι ή μουστάρδα με διάφορα μπαχαρικά που θα κάνουν τη διαφορά.

Χρήσιμες συμβουλές
** Βιταμίνες και νερό... στοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό σας.
** Κάντε δύο ενδιάμεσα γεύματα μέσα στην ημέρα σας από φρούτα.
** Να θυμάστε ότι μπορείτε να καταναλώσετε 3 με 4 μερίδες φρούτων.

Ενα φρούτο εποχής ισοδυναμεί με:
Ακτινίδια: δύο τεμάχια, βερίκοκα: δύο τεμάχια, φράουλες: ένα φλιτζάνι τσαγιού, κεράσια: ένα φλιτζάνι τσαγιού, καρπούζι: 200 γρ. περίπου, πεπόνι: 150 γρ. περίπου, σταφύλια: 12 ρώγες.

* Το καλοκαίρι περνάτε πολλές ώρες στην παραλία. Εφοδιαστείτε με έξυπνα σνακ όπως: Ενα τοστ που μπορεί να περιέχει μαρούλι, ντομάτα, τυρί άπαχο, μουστάρδα ή αυγό. Ακόμη, μπάρες δημητριακών και φρούτα.

* Στο κύριο γεύμα φροντίστε να έχετε ένα πιάτο σαλάτα και όχι λιπαρές τροφές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να καταναλώσετε παχυντική τροφή, πρέπει όμως να είναι σε μικρή ποσότητα.

* Η μερίδα στα κόκκινα κρέατα είναι περίπου 120 με 160 γρ. ψημένη (θα έχουμε αφαιρέσει βεβαίως τα λίπη, τις πέτσες και τα κόκαλα). Στο κοτόπουλο η μερίδα είναι όσο το μισό στήθος ή όσο ολόκληρο το μπούτι χωρίς την πέτσα. Η μερίδα στα ζυμαρικά είναι μιάμιση κούπα (250 γρ.).

* Δεν λέμε «όχι» στα παγωτά, όμως προτιμήστε γεύσεις απλές, όπως η σοκολάτα, η βανίλια, η φράουλα, το φιστίκι κ.λπ.

* Το κρασί και η μπύρα είναι προτιμότερα πάντα με μέτρο και δεν είναι απαραίτητο να συνδυαστούν με ξηρούς καρπούς ή τσιπς αλλά με καροτάκια και αγγουράκια. Αν προτιμήσετε αλκοόλ, πιείτε λευκά ποτά (ένα ποτήρι) που δεν θα συνοδεύονται από αναψυκτικά τύπου cola.

Πίνακας με γενικές οδηγίες διατροφής
1.Εφοδιαστείτε με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα κάθε εβδομάδα
2.Πίνετε πολύ νερό (8 ποτήρια ημερησίως)
3.Μην παραλείπετε γεύματα
4.Τρώτε το τελευταίο γεύμα σας 2 με 3 ώρες πριν τον ύπνο
5.Τρώτε αργά και μασάτε καλά τις τροφές

6.Πίνετε ελεύθερα τσάι, καφέ (χωρίς ζάχαρη), σόδα και αεριούχο νερό
7.Τα κρέατα συνοδεύονται πάντα από σαλάτα (όχι τυριά)
8.Τα όσπρια και τα λαδερά συνοδεύονται από τυρί και σαλάτα προαιρετικά
9.Το αλάτι περιορισμένο, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα υπότασης
10.Οι ζωικές τροφές δεν πρέπει να έχουν ορατά λίπη και πέτσες
11.Το λάδι τρώγεται πάντα ωμό
12.Προτιμήστε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής
άλεσης)

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

Με αυτό το ποτό θα χάσεις τα κιλά που θέλεις γρήγορα, φέτος το καλοκαίρι!

Φτιάξτο και εσυ! Με αυτό το ποτό θα χάσεις τα κιλά που θέλεις γρήγορα, φέτος το καλοκαίρι! Δοκίμασε το αμεσα!

Είναι το απόλυτο... ποτό του καλοκαιριού και αδυνατίζει αφού το λεμόνι βοηθάει στην καύση του λίπους. Πώς μπορείτε όμως να την κάνετε τέλεια;;;

Υλικά (για ένα ποτήρι)
-2 μέτρια λεμόνια ή ένα μεγάλο
-νερό
-1 ξυλάκι κανέλας
-μισή κουταλιά στέβια
Εκτέλεση:
Κόψτε και στίψτε τα λεμόνια στο ποτήρι! Προσοχή όμως , για να μην πέσουν μέσα ίνες και κουκούτσια βάλτε ένα σουρωτήρι πάνω στο ποτήρι. Γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Κόψτε με το μαχαίρι το ξύλο κανέλας σε μακριές λωρίδες και βάλτε το αμέσως στη λεμονάδα για να την "ποτίσει" με τη μυρωδιά κανέλας και τέλος βάλτε στη μύτη του κουταλιού (του γλυκου) λίγο γλυκαντικό με στέβια! Ετοιμο ένα ρόφημα δροσιστικό , γυευστικό , υγιεινό και με ελάχιστες θερμίδες!