Καταπολεμά την κυτταρίτιδα σε χρόνο dt: Σπιτικό ρόφημα με τσουκνίδα - Θα χρειαστείς λεμόνι και...

Βρήκαμε την λύση στο πιο μεγάλο γυναικείο πρόβλημα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Καταπολεμά την κυτταρίτιδα σε χρόνο dt: Σπιτικό ρόφημα με τσουκνίδα - Θα χρειαστείς λεμόνι και...

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλές από εμάς τρέχουμε να προλάβουμε να... σώσουμε τις ατασθαλίες που κάναμε ολόκληρο τον χειμώνα, ενώ παράλληλα πολλές έχουμε θέμα με την κυτταρίτιδα. Για αυτό λοιπόν εμείς σας έχουμε την λύση και για τα δύο και αυτή είναι ένα σπιτικό ρόφημα με δύο μόνο υλικά: Τσουκνίδα και λεμόνι, ενώ μπορείτε να δείτε εδώ το ρόφημα που επιλέγει η Κάτια Ζυγούλη.

Το ευεργετικό αυτό ρόφημα είναι τονωτικό, αποτοξινωτικό και αντιφλεγμονώδες, μειώνει την όρεξη, ενώ χάρη στις διουρητικές ιδιότητες της τσουκνίδας βοηθάει και στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Πώς θα φτιάξεις το ρόφημα με την τσουκνίδα

Πώς θα φτιάξεις το ρόφημα με την τσουκνίδα

Θα χρειαστείς 2 κουταλιές φύλλα τσουκνίδας φρέσκα ή 1 κουταλάκι τσουκνίδα αποξηραμένη, 1 κούπα νερό και χυμό από φρέσκο λεμόνι.

Που βοηθάει η τσουκνίδα

Πολλοί από εμάς θεωρούν την τσουκνίδα ως ένα άχρηστο φυτό. Μικροί και μεγάλοι όταν βρισκόμαστε στην εξοχή, προσέχουμε μην τυχόν και ακουμπήσουμε τσουκνίδα γιατί όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα μας προκαλεί έντονο κάψιμο και φαγούρα!

Αν τη γνωρίσουμε όμως καλύτερα, τότε σίγουρα θα αλλάξουμε γνώμη. Η τσουκνίδα είναι γνωστό πως στην αρχαιότητα θεωρούνταν φυτό – φάρμακο για διάφορα προβλήματα υγείας.

Οι αρχαίοι Έλληνες την κατανάλωναν σε ρόφημα εξαιτίας των διουρητικών ιδιοτήτων της. Αργότερα, έγιναν γνωστές και άλλες θεραπευτικές ιδιότητές της κι έτσι χαρακτηρίστηκε σαν πολυλειτουργικό βότανο.

Η τσουκνίδα είναι ποώδες φυτό που ευδοκιμεί στην Ευρώπη, την Ασία, τη βόρειο Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Η επιστημονική της ονομασία είναι Urtica dioica και στον αγγλοσαξωνικό κόσμο είναι γνωστή ως common nettle.

Το φυτό έλαβε την ονομασία του από τα συμπτώματα φαγούρας, κνησμού και κοκκινίλας που προκαλούνται κατά την επαφή με αυτό. Μυρμηκικό οξύ, ακετυλοχολίνες και ισταμίνες, ευθύνονται για τις αντιδράσεις αυτές, η δράση ωστόσο των ουσιών αυτών εξουδετερώνεται με το βράσιμο ή το ψήσιμο.

Τα φύλλα τσουκνίδας χρησιμοποιούνται :

  • ως διουρητικό,
  • για την θεραπεία της αρθρίτιδας, των ρευματισμών,
  • στην θεραπεία της προστατίτιδας,
  • στην θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης
  • στην θεραπεία της αλλεργικής ρινίτιδας,
  • ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στη θεραπεία του βήχα