Χάσε 2 κιλά σε 2 ημέρες με... πορτοκάλι - Η δίαιτα που έχει κάνει θραύση

Τι πρέπει να κάνεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χάσε 2 κιλά σε 2 ημέρες με... πορτοκάλι - Η δίαιτα που έχει κάνει θραύση

To ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε δίαιτα με φυσικό χυμό πορτοκάλι; Τώρα το μάθατε! Ακολουθώντας την μάλιστα, μπορείτε να χάσετε 2 κιλά μέσα σε 2 ημέρες. Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Ένα μεγάλο πορτοκάλι (που καταπολεμα και την δυσκοιλιότητα) αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση.

Πως ακολουθείς την δίαιτα πορτοκαλιού

Η διατροφή με βάση το πορτοκάλι είναι μια δίαιτα δύο ημερών που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες που συσσωρεύτηκαν την τελευταία περίοδο χάνοντας παράλληλα δύο κιλά. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα.

Δίαιτα πορτοκαλιού

Μάλιστα, μια γνωστή blogger δημοσίευσε τη γρήγορη δίαιτα με πορτοκάλια και όπως η ίδια ανέφερε, έχασε 3 κιλά σε 3 μέρες! «Τον περασμένο χρόνο έχασα 11 κιλά σε τρεις μήνες. Και το κατάφερα με την αποτοξίνωση που έκανα με το χυμό πορτοκάλι. Κάποιοι θα πείτε ότι είναι ανθυγιεινό, αλλά σε εμένα είχε αποτέλεσμα!», εξομολογήθηκε.

Θα χρειαστείτε 1 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκάλι, διαλυμένο σε νερό. Η αυθεντική συνταγή λέει ένα λίτρο χυμό με ένα λίτρο νερό και μπορείτε να το κάνετε αυτό. Πρόκειται για ένα είδος αποτοξίνωσης. Η πρώτη μέρα είναι όντος δύσκολη, το ίδιο και η δεύτερη. Η τρίτη όμως, όχι μόνο είναι αρκετά εύκολη αλλά αρχίζει να κόβεται και η παραπανίσια όρεξη για κάτι αλμυρό ή γλυκό.

Οφέλη του πορτοκαλιού για την υγεία

Η βιταμίνη C στα πορτοκάλια βοηθά το σώμα σας με πολλούς τρόπους:

  • Προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες
  • Βοηθά το σώμα να παράγει κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που επουλώνει τις πληγές και χαρίζει πιο λείο δέρμα
  • Διευκολύνει την απορρόφηση του σιδήρου για την καταπολέμηση της αναιμίας
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την άμυνα του οργανισμού απέναντι στα μικρόβια
  • Επιβραδύνει την πρόοδο του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία, μια κύρια αιτία απώλειας όρασης
  • Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο
  • Όταν αισθάνεστε άγχος, η βιταμίνη C μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης και της αρτηριακής πίεσης.