4 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ξεφουσκώσεις μετά το χριστουγεννιάτικο φαγοπότι - Σε μια ημέρα θα δεις διαφορά

Πως να πεις αντίο στο πρήξιμο

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Το να τρώμε πολύ από τις 24 Δεκεμβρίου έως την 1η Ιανουαρίου είναι πλέον σε μια συνήθεια σε κάθε οικογένεια. Όλοι κάθονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα υπέροχα καλούδια - είτε αλμυρά, είτε γλυκά - και το πολύ αλκοόλ και μοιράζονται ιστορίες. Το ένα φέρνει το άλλο και φτάνει 2 Ιανουαρίου με εσένα να έχεις ένα απίστευτο πρήξιμο στην κοιλιά και η ζυγαριά να δείχνει από 3 έως και 5 κιλά πάνω. Και κάπου εδώ σε πιάνει πανικός.

Don't worry! Σου έχουμε την λύση!

Τι πρέπει να κάνεις μετά τα Χριστούγεννα για να επιστρέψεις στα κανονικά σου κιλά

Εννοείται πως δεν πρέπει να σε πιάσει πανικός και να ξεκινήσεις τις απαιτητικές διατροφές! Έφαγες, το ευχαριστήθηκες δεν πρέπει να αισθάνεσαι τύψεις! Αργά και με σωστό τρόπο μπορείς να δεις το σώμα σου να επανέρχεται και μέσα σε 24 ώρες...

Τα tips

Ένα πιάτο δροσιστική σαλάτα
Unsplash.com

  1. Βάλε σε μια κανάτα χλιαρό νερό με λεμόνι και πίνε το όλη μέρα, από το πρωί έως το βράδυ. Καλό θα ήταν να καταναλώσεις τουλάχιστον 2 λίτρα.
  2. Απέφυγε υδατάνθρακες και τηγανιτά, τα απόλαυσες στο έπακρο τις προηγούμενες ημέρες. Φτιάξε μια τεράστια σαλάτα με ότι λαχανικό έχεις στο ψυγείο σου, χωρίς κοτόπουλο, μπέικον και μαγιονέζα. Μια κίτρινη σος με μουστάρδα, λεμόνι και λίγο λάδι είναι αρκετή!
  3. Περπάτησε μέσα στην ημέρα σου! Μην πας από το κρεβάτι στον καναπέ κι από τον καναπέ στο κρεβάτι. Βγες να κάνεις ένα κύκλο στο τετράγωνο! Από το τίποτα αρκούν έστω τα 10 λεπτά. (δες εδώ επίσης: Πόσες θερμίδες μπορείς να «κάψεις» με το περπάτημα; Οι Fitness Experts εξηγούν)
  4. Για βραδινό αρκέσου σε μια σαλάτα με κοτόπουλο στον φούρνο χωρίς πολύ λάδι, ή έστω μια σούπα λαχανικών! Ελαφρύ και πολύ γευστικό! Άντε μπορείς να φας και ντάκο...

Έχε υπομονή και συμπεριφέρσου σωστά στον εαυτό σου!