Αυτή είναι η detox σούπα που θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα & να απαλλαγείς από τα φουσκώματα!

Δες τι θα χρειαστείς για να την παρασκευάσεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Οι γιορτές σε φόρτωσαν με περιττές θερμίδες και κιλά και αναζητάς έναν έξυπνο τρόπο για να επανακτήσεις τη φόρμα σου; Εάν ναι, τότε η συγκεκριμένη σούπα λαχανικών είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να επιστρέψεις στις υγιεινές διατροφικές σου συνήθειες κάνοντας μια μίνι αποτοξίνωση.

Πρόκειται για μια detox σούπα με βάση τα λαχανικά που μπορείς να παρασκευάσεις με λίγα υλικά, χωρίς να αφιερώσεις πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σου, καταναλώνοντάς τη ως κυρίως πιάτο στο δείπνο σου ή ως πρώτο πιάτο στο μεσημεριανό σου. (δες και καλύτερα σνακ για να μην παχύνεις: 15 υγιεινές προτάσεις σύμφωνα με τους ειδικούς του Χάρβαρντ)

Detox σούπα: Ένα εύκολο και πλήρες πιάτο για να νιώσεις καλύτερα!

Για την παρασκευή της θα χρειαστείς: σέλινο, μάραθο, πράσο, μωβ λάχανο, κολοκυθάκι, σκόρδο, κρεμμύδι, ντομάτα και μπρόκολο. Ξεκίνα κόβοντας τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια τοποθέτησέ τα μέσα σε ένα τηγάνι με νερό προσθέτοντας κουρκουμά και κινόα και ξεκίνα το βράσιμο. Εάν προτιμάς μπορείς να συμπληρώσεις τη συνταγή του με ρύζι για να την κάνεις ακόμη πιο νόστιμη.

Η κατανάλωσή της συγκεκριμένης σούπας ως πρώτο πιάτο στο μεσημεριανό ή ως κυρίως στο δείπνο προσφέρει απλόχερα τα οφέλη της στον οργανισμό σου, ενώ ακόμη σε ενθαρρύνει να ακολουθήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

vegetablesoup
Unsplash

Πως βοηθά

  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία της μικροχλωρίδας του οργανισμού.
  • Βοηθά στην πέψη των τροφών και προστατεύει το έντερο από τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων βακτηρίων.
  • Αντιμετωπίζει τα ανεπιθύμητα φουσκώματα.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία.

Γιατί είναι μια βιώσιμη λύση;

Δεδομένου ότι η παρασκευή της απαιτεί τη χρήση λαχανικών, που συχνά έχεις ήδη στο ψυγείο σου αυτό επιτρέπει και στη δημιουργία αρκετών παραλλαγών της. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις και τη σπατάλη φαγητού αφού αξιοποιείς υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Μην ξεχνάς ότι όταν καταναλώνεις μια ζεστή σούπα, ειδικά τους κρύους μήνες, αισθάνεσαι αμέσως μια αίσθηση ευεξίας, κάτι που πρέπει να αναζητάς όσο το δυνατόν περισσότερο από το φαγητό σου. Έτσι η συγκεκριμένη σούπα αποτελεί και την ιδανική επιλογή για το χειμώνα.