Η τροφή- έκπληξη που βελτιώνει την υγεία του εντέρου & καταπολεμά το φούσκωμα!

Ο λόγος για το μήλο και τα πολύτιμα οφέλη του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Από τη διάθεσή μας μέχρι την καλή υγεία του δέρματος, όλα ξεκινούν από την καλή λειτουργία του εντέρου. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο ολοένα και περισσότεροι από εμάς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το μικροβίωμά μάς μέσα από τη διατροφή. Με αυτόν τον τρόπο η εντερική λειτουργία θα βελτιωθεί σημαντικά, ενώ ακόμη θα μειωθούν και τα ανεπιθύμητα φουσκώματα. (δες και 7 νόστιμες τροφές που κάνουν καλό στην υγεία & βελτιώνουν την πέψη)

Και εάν αναρωτιέσαι πως μπορείς να ενισχύσεις φυσικά το μικροβίωμά σου, σου έχουμε την απάντηση που δεν είναι άλλη από μια τροφή-έκπληξη, το μήλο, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες περιέχει έως και 100 εκατομμύρια μικροοργανισμούς ζωτικής σημασίας για την υγεία του μικροβιώματος του εντέρου.

Μάθε περισσότερα για τα οφέλη της τροφής-έκπληξης που προσφέρει καλή εντερική λειτουργία ενώ καταπολεμά και το φούσκωμα

Το μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, γεγονός που το καθιστά την ιδανική τροφή για να ικανοποιήσεις μια ξαφνική λιγούρα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ακόμη, μπορείς να τελειώσεις το γεύμα σου με αυτό αντί το κάνεις με κάτι γλυκό, που θα σε γεμίσει με έξτρα θερμίδες.

apples
Unsplash

Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, συγκεντρώνει υψηλά επίπεδα σε κάλιο που βοηθούν στην καλή υγεία των μυών, ενώ είναι απαλλαγμένο από χοληστερόλη, γλουτένη και λακτόζη, που το κάνει την ιδανική τροφή για όσους και όσες υποφέρουν από τροφικές δυσανεξίες. Έτσι, δεν δημιουργεί προβλήματα όπως δυσπεψία, καούρες ή ανεπιθύμητα φουσκώματα.

Πόσα μήλα μπορείς να καταναλώσεις καθημερινά;

Για την κατανάλωσή του πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του προβλήματα βάρους ή ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και η υπερτριγλυκεριδαιμία. Σε κάθε περίπτωση εάν τρως έως και 2 μήλα την ημέρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για την υγεία σου.