Χάσε κιλά με τη βοήθεια του Instagram! 8 τρόποι για να το κάνεις σύμμαχό σου στο αδυνάτισμα

Ας εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που περνάμε στα social χάνοντας βάρος

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Όλοι γνωρίζουμε ότι η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη, αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να έχουμε μια μικρή βοήθεια μέσω μιας από τις αγαπημένες μας εφαρμογές; Το Instagram μπορεί να γίνει σύμμαχός μας στο αδυνάτισμα και να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά!

Όχι δεν είναι αστικός μύθος αλλά πραγματικότητα. Υπάρχουν 8 τρόποι για να κάνουμε το Instagram αρωγό στον αγώνα μας κατά των κιλών, ενώ θα μας βάλει σε πρόγραμμα και θα μας μάθει να τρεφόμαστε υγιεινά.

Πιθανότατα τραβάς ήδη φωτογραφίες με φαγητά, αλλά τι θα γινόταν εάν αυτές οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να μετρήσεις αυτόματα τις θερμίδες σου; Από την έμπνευση αγαπημένων επωνύμων μέχρι την εύρεση νέων συνταγών, ακολουθούν 8 τρόποι με τους οποίους το Instagram μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Χάσε κιλά με τη βοήθεια του Instagram με 8 τρόπους

Βγάλε φωτό το φαγητό σου και δες τις θερμίδες

Ήδη χρησιμοποιείς το Instagram για να βγάζεις φωτογραφίες τα φαγητά που τρως. Τι θα γινόταν αν μπορούσες να το πας αυτό ένα βήμα παραπέρα; Η εφαρμογή παρακολούθησης φαγητού Lose It! (που είναι δωρεάν στο iTunes) έχει μια λειτουργία που ονομάζεται Snap It!, μέσω της οποίας υπολογίζονται από τη φωτογραφία του φαγητού σου οι θερμίδες.

Ακολούθησε άτομα που τρέφονται υγιεινά

Συνδέσου με λογαριασμούς στο Instagram που θα σε εμπνεύσουν με το φαγητό, την άσκηση και τις αναρτήσεις τους προς έναν πιο υγιενό τρόπο ζωής. Βρες κι άλλους "καλοφαγάδες" που βρίσκονται στο ίδιο ταξίδι προς την απώλεια βάρους και την υγιεινή διατροφή και μοιραστείτε μαζί τις εμπειρίες.

Αναζήτησε το #healthyrecipes

Εάν χρειάζεσαι λίγη έμπνευση για υγιεινά αλλά νόστιμα γεύματα, τότε φρόντισε να κάνεις τακτικά check-in με το hashtag #healthyrecipes στο Instagram. Θα βρεις νόστιμα φαγητά και σύντομα θα τρέξεις στην κουζίνα για να μαγειρέψεις κάτι από όλα αυτά για τον εαυτό σου!

Δημοσίευσε φωτό με τα υγιεινά φαγητά σου

Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, ένας από τους πιο χρήσιμους τρόπους με τους οποίους το Instagram μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου είναι να σε εμπνέει να δημοσιεύεις τις επιτυχίες σου. Έτσι θα παίρνεις κουράγιο για τη συνέχεια...

Ακολούθησε σεφ, εστιατόρια και ιστότοπους υγιεινής διατροφής

Ένας άλλος τρόπος για να βρεις έμπνευση για το ταξίδι προς την υγιεινή διατροφή είναι να ακολουθήσεις μερικούς από τους αγαπημένους σου σεφ, εστιατόρια και ιστότοπους που θα σε ενθαρρύνουν και θα σε εμπνέουν να συνεχίσεις.

Άλλαξε το hastag που ακολουθείς

Αντί να ακολουθείς το #foodporn... ακολούθησε το #healthyfoodporn, που μπορεί να έχει λιγότερες δημοσιεύσεις, αλλά εδώ θα βρεις συνταγές και συμβουλές που θα σε εμπνεύσουν για να συνεχίσεις τον αγώνα σου. Καλύτερα να βλέπεις υγιεινά πιάτα παρά αφράτα κέικ και μπέργκερ, πίτσες και μακαρονάδες!

Κοίτα τη τη φωτό με φαγητό 30 φορές

Έτσι, λένε οι ειδικοί, θα σου κοπεί η πείνα! Ο Tjark Anderson, μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Επιστήμη Τροφίμων, εξηγεί: "Οι συμμετέχοντες σε έρευνα όταν έβλεπαν την ίδια φωτογραφία φαγητού 30 φορές, τελικά ένιωθαν πιο χορτασμένοι από ό,τι πριν τη δουν". Οπότε επίλεξε την φωτό με το αγαπημένο σου φαγητό και δες την για 30 φορές. Δεν χόρτασες ακόμα;

Μπες στο Instagram... χορτάτη

Με τόσες δελεαστικές φωτογραφίες φαγητού, εάν είσαι νηστική σκρολάροντας, σίγουρα θα σηκωθείς και θα φας ό,τι βρεις μπροστά σου. Οπότε φρόντισε πριν πιάσεις κινητό στο χέρι να είσαι χορτάτη.