Αβοκάντο: Ανακάλυψε τα πολύτιμα οφέλη του για την υγεία και την επιδερμίδα σου αλλά & πώς να το εντάξεις στη διατροφή σου!

Ήρθε η ώρα να βάλεις το ευεργετικό αυτό φρούτο στο πιάτο σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Pexels
Pexels

Το αβοκάντο έχει πολλά οφέλη για την υγεία αλλά και για την επιδερμίδα σου. Ειδικότερα, το ευεργετικό αυτό φρούτο, παρέχει στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά, ενώ ακόμη χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά, μπορεί να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές αλοιφές με τυρί ή βούτυρο στο ψωμί και έτσι να αποφύγεις τα κορεσμένα λιπαρά και το πολύ αλάτι. Εναλλακτικά μπορεί να καταναλωθεί ωμό διατηρώντας τις βιταμίνες που περιέχει.

Ακόμη, ένα από τα βασικά του οφέλη είναι ότι διατηρεί το αίσθημα κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, ελαχιστοποιώντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακού επεισοδίου. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα ευεργετικά οφέλη του για τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου μαζί με έξυπνους τρόπους για να το εντάξεις στη διατροφή σου. (δες και εάν τελικά χρειάζεται να πίνουμε γάλα & πόσο απαραίτητο είναι για την υγεία μας)

Αβοκάντο: Ανακάλυψε τα πολύτιμα οφέλη του για την υγεία και την επιδερμίδα σου αλλά & πώς να το εντάξεις στη διατροφή σου!

Το αβοκάντο έχει μια πληθώρα από ευεργετικές ιδιότητες για την οργανισμό σου. Δες μερικές από αυτές.

  • Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στο αβοκάντο βοηθούν το σώμα να διασπάσει τα λίπη.
  • Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, που περιέχονται σε αυτό βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

    σαλάτα με αβοκάντο
    Pexels
  • Η πλούσια περιεκτικότητά του σε κάλιο, μειώνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία.
  • Οι ίνες του βοηθούν στην πέψη και την υγεία του εντέρου.
  • Περιέχει φολικό οξύ, το οποίο μπορεί να έχει θετική επίδραση κατά τη διάρκεια της κύησης.
  • Τα αντιοξειδωτικά του έχουν προστατευτική δράση για τα κύτταρα και θωρακίζουν την επιδερμίδα σου από τα σημάδια του χρόνου.
  • Η λουτεΐνη, που περιέχει, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα μάτια και μπορεί να αποτρέψει ασθένειες όπως ο καταρράκτης.

Πώς να το εντάξεις στη διατροφή σου

Αν και δεν πρέπει να τρως κάθε μέρα για λόγους βιωσιμότητας, θα πρέπει ωστόσο να αποτελεί κομμάτι της υγιεινής σου διατροφής. Με ποιο τρόπο; Συνδύασέ το με ντομάτες δημιουργώντας ένα νόστιμο πιάτο ή πάνω σε μια φέτα ψωμί, ως αλοιφή, χωρίς να τη βουτυρώσεις. Ακόμη είναι ιδανικό για ένα πλούσιο πρωινό ή μέσα σε μια θρεπτική σαλάτα για το μεσημεριανό σου. Τέλος, μια έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξεις ένα γουακαμόλε που θα το καταναλώσεις μαζί με τσιπς τορτίγιας ως σνακ το βράδυ.