Fit μέχρι το Πάσχα; Χάσε το λίπος στην κοιλιά σε 2 εβδομάδες

Δες πώς θα το πετύχεις ακολουθώντας μερικές έξυπνες συμβουλές

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Λίγοι πόντοι παραπάνω γύρω από τη μέση σας είναι φυσιολογικοί, αλλά αν θέλετε μια πιο λεπτή εμφάνιση τώρα που πλησιάζει το Πάσχα δεν έχετε παρά να εστιάσετε σε μερικούς έξυπνους τρόπους αντιμετώπισης του λίπους, που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα.

Αν και είναι αδύνατο να διώξετε όλο το λίπος της κοιλιάς αμέσως, μπορείτε να το πετύχετε σε 2 εβδομάδες χάνοντας βάρος και σωματικό λίπος από παντού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρώτε τις σωστές τροφές (μειώνοντας τις θερμίδες), να ενισχύσετε τη ρουτίνα άσκησής σας και να εφαρμόσετε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου.

Χάσε το λίπος στην κοιλιά σε 2 εβδομάδες

Βάλτε στο πιάτο σας διάφορα χρώματα λαχανικών.

Τα λαχανικά είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες για να σας κρατούν υγιείς και χορτάτους. Τρώτε περίπου 2 με 3 φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα για να μειώσετε τις θερμίδες για τις επόμενες 2 εβδομάδες. Προσπαθήστε να τρώτε ολόκληρο... το ουράνιο τόξο κάθε μέρα!

γυναίκα με μαγιό
Unsplash

Φάτε περισσότερη πρωτεϊνη

Τρώτε περισσότερη άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα για να χτίσετε μυς πιο γρήγορα. Η πρωτεΐνη βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας, πράγμα που σημαίνει ότι θα καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας - ακόμα και όταν κάθεστε! Κατανείμετε το 15% έως το 20% της ημερήσιας θερμιδικής σας πρόσληψης σε άπαχες πρωτεΐνες. Επιλέξτε ασπράδια αυγών, ψάρι, κοτόπουλο ή κόκκινο κρέας με πολύ λίγο λίπος.

Περισσότερο ασβέστιο και πρωτεϊνη D

Φροντίστε να λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι γνωστά για το ασβέστιο και τη βιταμίνη D που περιέχουν, τα οποία έχουν συνδεθεί με περισσότερη απώλεια βάρους σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Γιαούρτι, γάλα, ξηροί καρποί και τυριά με χαμηλά λιπαρά μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι και να μειώσουν την καλσιτριόλη, μια ορμόνη που κάνει το σώμα σας να αποθηκεύει περισσότερο λίπος.

Επιλέξτε σκέτο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη ή τις πιο γλυκές (αρωματικές) εκδοχές και προσθέστε μερικά φρέσκα βατόμουρα ή φράουλες. Η φρέσκια μοτσαρέλα, η φέτα, το κατσικίσιο τυρί και το τυρί cottage είναι όλες εξαιρετικές επιλογές. Τα πράσινα λαχανικά, ο χυμός πορτοκαλιού, το γάλα σόγιας και τα δημητριακά προσθέτουν επίσης στην καθημερινή σας διατροφή την πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D.

Προϊόντα ολικής άλεσης καθημερινά

Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα δημητριακά με δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα επεξεργασμένα δημητριακά (όπως το άσπρο ψωμί, τα ζυμαρικά από λευκό αλεύρι και το λευκό ρύζι) είναι λιγότερο θρεπτικά από τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία σας χορταίνουν και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας, ορισμένων μορφών καρκίνου και διαβήτη. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα σε διάστημα 2 εβδομάδων.

γυναίκα φαγητό
Unsplash

Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μια εύκολη επιλογή, αλλά η κινόα, το άγριο ρύζι, οι φακές, τα φασόλια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το πλιγούρι βρώμης, τα μήλα, οι μπανάνες, οι chia έχουν όλα πολλές ποιοτικές ίνες. Προσπαθήστε να λαμβάνετε 25 γραμμάρια φυτικών ινών κάθε μέρα.

Μειώστε τους υδατάνθρακες

Ενώ η κατανάλωση έως και 300 γραμμαρίων υδατανθράκων την ημέρα (για μια δίαιτα 2.000 θερμίδων) θεωρείται φυσιολογική, μειώστε την πρόσληψη σε περίπου 50 έως 150 ή 200 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα για τις επόμενες 2 εβδομάδες για να χάσετε κιλά πιο γρήγορα.

Υγιή λιπαρά στο πιάτο

Ανταλλάξτε τα κορεσμένα λίπη με μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχουν ωμέγα 3. Τα υγιή λίπη όπως το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, οι σπόροι λιναριού, οι σπόροι chia, οι ξηροί καρποί και οι ξηροί καρποί έχουν ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (βοηθούν στη ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο το σώμα καίει και αποθηκεύει λίπος). Θα σας κρατήσουν χορτάτους, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να φάτε υπερβολικά στο επόμενο γεύμα.