Ανοιξιάτικο detox: Mε αυτά τα κόλπα θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε χρόνο dt!

Δες τι να καταναλώσεις & τι να αποφύγεις

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για ένα αναζωογονητικό «detox», που θα απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό σου και θα σε κάνει να νιώθεις πιο υγιής, αποβάλλοντας τα περιττά κιλά.

Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Αρκούν μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή σου, οι οποίες μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία και την ενέργειά σου. Παρακάτω θα δεις πώς μπορείς να προσαρμόσεις εύκολα τη διατροφή σου για να κάνεις ένα ανοιξιάτικο detox. (δες και το πεντανόστιμο φρούτο εποχής που είναι σύμμαχος του οργανισμού & της επιδερμίδας σου)

Ανοιξιάτικο detox: Mε αυτά τα κόλπα θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε χρόνο dt!

  • Κατανάλωσε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ειδικά όσων είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες. Φρούτα όπως: ακτινίδια, ανανάς και φράουλες προάγουν την αποτοξίνωση και την αποκατάσταση του ισορροπίας του νερού στο σώμα. Από την άλλη λαχανικά όπως: σπανάκι, αγγούρι και καρότα παρέχουν αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που βοηθούν στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος.

γυναίκα που κρατά σακούλα με φρούτα και λαχανικά
Unsplash

  • Πιες περισσότερο νερό. Το νερό είναι πολύ σημαντικό για την αποτοξίνωση. Αύξησε την κατανάλωση νερού για να βοηθήσεις στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα σου. Μάλιστα, μπορείς να προσθέσεις λίγο λεμόνι στο νερό για κάνεις ακόμη πιο αποτελεσματική την αποτοξίνωση.
  • Προτίμησε φρέσκους χυμούς. Αντικατέστησε τα αναψυκτικά και τα γλυκά ροφήματα με φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών. Οι φυσικοί χυμοί περιέχουν θρεπτικά συστατικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
  • Επέλεξε ελαφριά γεύματα με λίγες πρωτεΐνες. Προτίμησε τα πιάτα σου να περιλαμβάνουν φρέσκα λαχανικά και πρωτεΐνες χαμηλής λιπαρότητας όπως κοτόπουλο, ψάρι και φασόλια. Αυτό βοηθά στην αναζωογόνηση του οργανισμού και στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος.
  • Κατανάλωσε λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα. Περιόρισε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων όπως γλυκά, αλμυρά σνακ και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη. Αντί για αυτά επέλεξε φρέσκα, τρόφιμα, που συμβάλουν στην αποτοξίνωση και στην ανανέωση του οργανισμού σου

Με αυτές τις απλές αλλαγές στη διατροφή σας, μπορείς να αποκτήσεις ένα αποτοξινωμένο και αναζωογονημένο σώμα απολαμβάνοντας τα οφέλη της άνοιξης για την υγεία και την ευεξία σου.