5 τροφές που «ξεφουσκώνουν» κοιλιά & στομάχι & βάζουν φωτιά στο μεταβολισμό σου!

Έτσι θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία και ευεξία προκειμένου να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου δραστηριότητες. Ωστόσο μερικές τροφές-περισσότερο από άλλες- μπορούν να συμβάλλουν πιο αποτελεσματικά στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου και να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τα ανεπιθύμητα φουσκώματα σε κοιλιά και στομάχι ενισχύοντας παράλληλα το μεταβολισμό σου.

Παρακάτω θα δεις 4+1 τροφές για να εμπλουτίσεις την καθημερινή σου διατροφές προκειμένου να αποκτήσεις έξτρα ενέργεια ενεργοποιώντας το μεταβολισμό σου. Με αυτόν τον τρόπο θα κάψεις επιπλέον θερμίδες και θα αποτρέψεις το ανεπιθύμητο φούσκωμα. (δες και το οatzempic, το viral ρόφημα με βρώμη που υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους)

5 τροφές που «ξεφουσκώνουν» κοιλιά & στομάχι & βάζουν φωτιά στο μεταβολισμό σου!

  1. Kοτόπουλο ή πουλερικά. Το λευκό κοτόπουλο και τα πουλερικά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φτωχά σε λίπη, κάνοντάς τα ιδανική επιλογή για να βάλεις φωτιά στον μεταβολισμό σου. Η πρωτεΐνη βοηθά ακόμη στην καύση θερμίδων και στην ενδυνάμωση των μυών, ενώ επίσης συμβάλλει στην αίσθηση κορεσμού.
  2. Φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Φρούτα όπως αγγούρια, καρπούζια, και πορτοκάλια, καθώς και λαχανικά όπως: κολοκύθια και σέλινο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και χαμηλές θερμίδες. Αυτά τα τρόφιμα βοηθούν στην ενυδάτωση και στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου αποτρέποντας τυχόν φουσκώματα.

    πράσινη σαλάτα με ρόκα
    Unsplash


  3. Πράσινα λαχανικά. Φρέσκα λαχανικά όπως: σπανάκι, ρόκα, και μαρούλι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά λειτουργώντας ευεργετικά για τη διατροφή σου χωρίς να την επιβαρύνουν με επιπλέον θερμίδες. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι συμβάλλουν στην καλή υγεία του πεπτικού συστήματος.
  4. Λευκά Φασόλια. Τα λευκά φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Ακόμη βοηθούν στη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα και διατηρούν μια αίσθηση κορεσμού.
  5. Πιπερόριζα ή σπόροι μουστάρδας (σιναπόσπορος). Η πιπερόριζα και οι σπόροι μουστάρδας ενισχύουν το πεπτικό σύστημα και βοηθούν στην πέψη. Επιπλέον, αυξάνουν τη θερμοκρασία στο σώμα, βοηθώντας στην καύση περισσότερων θερμίδων.

Ενσωματώνοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σου-ανάλογα με τις ανάγκες και το τι σου αρέσει- θα βοηθήσεις το σώμα σου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και έτσι θα απαλλαγείς από τα ανεπιθύμητα φουσκώματα σε κοιλιά και στομάχι.