Oatzempic: Αυτό είναι το viral ρόφημα με βρώμη που υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους!

Έχει ήδη σαρώσει το TikTok!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unpslash
Unpslash

Mια φυσική συνταγή με βασικό συστατικό τη βρώμη αποτελεί το νέο διατροφικό trend που έχει ξετρελάνει τους TikTokers παγκοσμίως. Ο λόγος για το Oatzempic, ένα ρόφημα με βρώμη, που υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους χάρη στις πολύτιμες ιδιότητές του, που μειώνoυν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ ακόμη σε βοηθούν να νιώσεις χορτάτη και έτσι δεν καταναλώνεις επιπλέον θερμίδες. (δες και τα κόλπα για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου σε χρόνο dt αυτή την άνοιξη)

Η νέα «τρέλα» του Oatzempic αν και θυμίζει για λίγο το Ozempic, το φάρμακο για τους διαβητικούς, στο οποίο ορκίζονται αρκετοί σταρ του Χόλιγουντ για να χάσουν εύκολα βάρος απέχει πολύ από αυτό καθώς πρόκειται για μια φυσική συνταγή που μπορείς να παρασκευάσεις μόνη σου στο σπίτι, ενώ δεν έχει και καμία παρενέργεια με την προϋπόθεση ότι ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή.

Oatzempic: Αυτό είναι το viral ρόφημα με βρώμη που υπόσχεται άμεση απώλεια βάρους!

Το Οatzempic είναι ένα ρόφημα με βάση τη βρώμη. Για να το φτιάξεις, εκτός από μισή κούπα βρώμης, θα χρειαστείς μια κούπα νερό, χυμό από μισό λάιμ και μια πρέζα κανέλας τα οποία θα αναμείξεις καλά με τη βοήθεια ενός μπλέντερ. Το ρόφημα μπορεί να καταναλώνεται καθημερινά χωρίς ωστόσο να αποτελεί υποκατάστατο γεύματος, συστήνουν οι ειδικοί.

ποτήρι με ρόφημα Οatzempic
Unsplash

Μάλιστα, οι διατροφολόγοι προτείνουν η κατανάλωσή του να συμπληρώνεται από μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή και να συνδυάζεται με συστηματική άσκηση για να σου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπολόγισε ότι ένα ρόφημα Οatzempic έχει περίπου 140 θερμίδες, λιγότερες δηλαδή από ένα κανονικό γεύμα.

Σημείωσε ότι η κατανάλωση βρώμης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε φυτικές ίνες, σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτη μέσα στην ημέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεις τις προσλαμβάνουσες θερμίδες και να χάνεις βάρος. Παρόλα αυτά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αρκετά συχνά η μείωση των θερμίδων μπορεί να προκαλέσει και λαιμαργία φρενάρoντας την απώλεια βάρους. Γι' αυτό ο συνδυασμός του παραπάνω ροφήματος με μια υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί, που θα σε βοηθήσει να χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν.