3 ανοιξιάτικα & σούπερ απολαυστικά smoothies για άμεση αποτοξίνωση πριν το Πάσχα!

Έτσι θα νιώσεις πιο ανάλαφρη από ποτέ!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αποτοξινωθείς, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, από ένα λαχταριστό και απολαυστικό smoothie, που θα σου χαρίσει ευεξία και θα σε γεμίσει με έξτρα ενέργεια.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 3 αποτοξιινωτικά smoothies με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και σούπερ τροφές, που θα αποβάλλουν τις περιττές τοξίνες από τον οργανισμό σου και θα σε αναζωογονήσουν. Και τα 3 είναι εύκολα στην παρασκευή και γεμάτα θρεπτικά συστατικά που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι εκπληκτικά γεμάτη ενέργεια και ευεξία. (δες και 5 τροφές που «ξεφουσκώνουν» κοιλιά & στομάχι & βάζουν φωτιά στο μεταβολισμό σου)

3 ανοιξιάτικα & σούπερ απολαυστικά smoothies για άμεση αποτοξίνωση πριν το Πάσχα!

  • Πράσινο & aναζωογονητικό. Πρόκειται για ένα smoothie με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, που περιέχει ενισχυμένη δόση αντιοξειδωτικών. Θα χρειαστείς: 1 μεγάλη μπανάνα, 1 κούπα φρέσκα σπανάκια, 1/2 αβοκάντο,,1/2 κούπας αγγουράκι κομμένο σε κομματάκια, χυμό από 1 λεμόνι, νερό και μέλι προαιρετικά.
    Πρόσθεσε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανάλογα με την υφή που θέλεις να δώσεις προσάρμοσε και την ποσότητα νερού.

γυναίκα φτιάχνει smoothie στο blender
Shutterstock

  • Λαχταριστό & φρουτένιο. Μια φρουτένια απόλαυση με αρκετή δόση βιταμινών και μετάλλων. Θα χρειαστείς: 1 κούπα φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες), 1 μεγάλο ροδάκινο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια, 1 μικρό μήλο, κομμένο σε κομματάκια, 1/2 κούπας γιαούρτι, νερό ή χυμό πορτοκαλιού. Τοποθέτησε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
  • Γευστικό & εξωτικό. Αυτό το smoothie είναι γεμάτο με τις γεύσεις του τροπικού καλοκαιριού. Θα χρειαστείς: 1 ανανά, 1 ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια, 1 μπανάνα, 1 κούπα καρύδας για γεύση, χυμό από 1 λάιμ, νερό. Ρίξε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και ανάμειξέ τα μέχρι να γίνει ένα κρεμώδης μείγμα. Πρόσθεσε λίγο νερό αν χρειάζεται για την επιθυμητή υφή.