Σταυρούλα Χρυσαειδή: Μπήκαμε μαζί της στο γυμναστήριο!

«Η πυγμαχία είναι ό,τι καλύτερο για εκτόνωση!»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Σταυρούλα Χρυσαειδή: Μπήκαμε μαζί της στο γυμναστήριο!

Τη γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο Survivor του ΣΚΑΪ, όπου εντυπωσίασε με τις επιδόσεις της στους στίβους μάχης και κατέκτησε την 6η θέση στον All Star κύκλο του παιχνιδιού επιβίωσης. Η Σταυρούλα Χρυσαειδή κράτησε «προίκα» από τα χρόνια της ως πρωταθλήτρια στίβου μία εξαιρετική φυσική κατάσταση, την οποία ωστόσο διατηρεί με συνεχείς προπονήσεις και πολύ ιδρώτα στο γυμναστήριο.

Οι μέρες του στίβου ανήκουν στο παρελθόν, αλλά ένα νέο κεφάλαιο έχει ανοίξει στη ζωή της τελευταία, κι εκείνη δηλώνει ενθουσιασμένη στο YOU, ενώ μας υποδέχεται στο γυμναστήριο και... προπονείται μαζί μας. «Το τελευταίο διάστημα έχω ξεκινήσει πυγμαχία», λέει χαρακτηριστικά η Σταυρούλα και συμπληρώνει: «Είναι κάτι που ήθελα να κάνω πάντα, αλλά δεν μπορούσα λόγω του πρωταθλητισμού με τον στίβο».

Όλη η ρουτίνα της Σταυρούλας στο γυμναστήριο

«Είναι ένα όνειρο, μου αρέσει πολύ, είναι ιδανικό για την καύση λίπους και για να μάθεις αυτοάμυνα. Θα πω ότι είναι και το καλύτερο για εκτόνωση, ξεκάθαρα», λέει γελώντας και μας καθοδηγεί βήμα-βήμα στην προπόνησή της, δίπλα στον personal trainer της, Νίκο Στυλιαρά.

  • «Ξεκινάμε με ζέσταμα, που περιλαμβάνει σκοινάκι για περίπου πέντε λεπτά. Βοηθάει πολύ στον ρυθμό που χρειάζεται στην πυγμαχία, στην ισορροπία, και επίσης στο να ρυθμίζουμε τις ανάσες μας»
  • «Μετά το σκοινάκι έρχονται διάφορες έντονες ασκήσεις και διατάσεις που κάνω και με βοηθάνε να ζεστάνω το σώμα μου, τη μέση μου, τα χέρια μου, τους ώμους που δουλεύουμε πολύ και φυσικά όλους τους μυς στα πόδια»
  • «Έπειτα κάνω κάποιους γύρους σκιαμαχίας, που βοηθούν ώστε να τελειοποιήσω την τεχνική μου και να φτιάξω την φυσική μου κατάσταση. Επίσης το να κάνεις σκιαμαχία σε βοηθάει πολύ να δουλεύεις με τον εαυτό σου».
  • «Έρχεται το κύριο μέρος, που περιλαμβάνει 5-6 γύρους με στόχους, που κάνω με τον προπονητή μου. Με βοηθάει να βελτιώνει την αντίληψη και την τεχνική μου».
  • «Αφού τελειώσει το κύριο μέρος, κάνω 2-3 γύρους στον σάκο, κάτι που με βοηθάει να εκτονωθώ όσο γίνεται. Εκείνη τη στιγμή τα δίνω όλα. Φυσικά φοράω τον ειδικό εξοπλισμό, τα μπαντάζ στα χέρια μου, και τα ειδικά γάντια του μποξ».
  • «Μόλις τελειώσει η προπόνηση, κάνουμε διατάσεις ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στους μυς και τραβήγματα ή ενοχλήσεις».

Δείτε εδώ και το νέο της σπίτι.