Τι να κάνεις για να ανεβάσεις την ενέργειά σου στα ύψη- Ακολούθησε την πρόκληση των 6 ημερών!

Δες πως θα αποκτήσεις έξτρα ενέργεια σε λιγότερο από 1 εβδομάδα

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Unsplash
Unsplash

Ξεκούραση, επαναξιολόγηση των σχέσεων, καλό φαγητό και εστίαση στον ίδιο σου τον εαυτό είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας που θα σε βοηθήσουν να δώσεις ένα boost ενέργειας στον οργανισμό σου σε λίγες μόνο ημέρες.(δες και 5 fitness trends που πρέπει να ξέρεις το 2024)

Ξεκίνα λοιπόν με μερικές μικρές συνήθειες ή ασκήσεις και αμέσως θα αρχίσεις να νιώθεις την ενέργεια να ρέει ξανά στο σώμα σου και μάλιστα σε λίγες μόνο ημέρες. Λίγη ξεκούραση, ελαφριά άσκηση, κοινωνικοποίηση, διατροφή και ικανοποίηση στα μικρά πράγματα στη ζωή είναι οι πρωταγωνιστές της πρόκλησης των έξι ημερών που λανσάρουν και οι «New York Times».

Η πρόκληση των 6 ημερών για να ανεβάσεις την ενέργειά σου στα ύψη!

Ημέρα 1η

Η πρώτη μέρα της πρόκλησης εστιάζει στην ξεκούραση, γιατί τα επίπεδα ενέργειας είναι αντιστοίχως ανάλογα με το πόσο μπορεί ένα άτομο να χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για το λόγο αυτό, το να αφιερώσεις 5 λεπτά από το χρόνο σου για να αποσπάσετε το μυαλό σου και να αφοσιωθείς σε μια δραστηριότητα που δεν αφορά τον εργασιακό χώρο, ίσως είναι μια εξαιρετική ιδέα για την αναζωογόνηση της μνήμης αλλά και της διάθεσής σου.

woman_energy
Unsplash

Ημέρα 2η

Τρία λεπτά έντονης κίνησης κάθε μέρα προάγει τη μακροβιότητα, ενώ ακόμη μειώνει και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Ακόμη χαρίζει και ευφορία και σε κάνει να χαμογελάς.

Ημέρα 3η

Προσπάθησε να κάνεις ισορροπημένα γεύματα συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά θρεπτικά συστατικά όπως: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ίνες και λίπη - για να έχεις το μέγιστο επίπεδο διατροφής και ενέργειας.

Ημέρα 4η

Αξιολόγησε τις σχέσεις σου. Ανέλυσε ποιες σχέσεις σε κάνουν να νιώθεις καλά και ποιές είναι τοξικές απορροφώντας την ενέργειά σου. Οι καλές και θετικές σχέσεις μπορούν να έχουν εξαιρετικό αντίκτυπο στην υγεία, προστατεύοντας ακόμη και από την κατάθλιψη, ενώ οι αμφίθυμες μπορούν να προκαλέσουν άγχος και κατάθλιψη.

Ημέρα 5η

Φtιάξε μια λίστα με δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις καλά και δοκίμασέ τες αφιερώνοντας τους τουλάχιστον 15 λεπτά την ημέρα.

Ημέρα 6η

Κάνε focus στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου και αφιέρωσε τον πολύτιμο χρόνο σου σε ό,τι θεωρείς ότι θα ενεργοποιήσει τον εαυτό σου.