Χάσε λίπος και πόντους στην κοιλιά μετά τα 40 - 5 ασκήσεις για να το πετύχεις

Θα το πετύχεις σε 2 μήνες για να προλάβεις... την παραλία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Από την ηλικία των 40 ετών, το σώμα αρχίζει να χάνει μυϊκή μάζα και να συσσωρεύει λίπος, συχνά με αυξημένο πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς. Εκτός από την απώλεια μυϊκής μάζας που σχετίζεται με την ηλικία, μπορεί να προστεθεί αύξηση κιλών που συνδέεται με ορμονικές ανισορροπίες, ένα φαινόμενο που συνοδεύει κάθε στάδιο της ζωής μιας γυναίκας, αλλά που τείνει να επιδεινώνεται με την έναρξη της εμμηνόπαυσης.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί υιοθετώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες και κάνοντας γυμναστική. Όπως μας εξηγεί η Nathalie Errandonea, πρώην χορεύτρια. «Αν είστε συνεπείς στο να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να κάνετε αυτές τις ασκήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, θα δείτε αποτελέσματα σε 6-8 εβδομάδες».

5 ασκήσεις για να χάσεις πόντους και λίπος στην κοιλιά μετά τα 40

Πλαϊνές κάμψεις

γυναίκα κάνει πιλάτες
Unsplash

Κρατώντας τη λεκάνη σας ακίνητη και έχοντας ανοιχτά τα πόδια, λυγίστε τον κορμό στο πλάι και, ταυτόχρονα, σηκώστε το χέρι σας στην αντίθετη πλευρά του σώματός σας, κρατώντας το παράλληλα με αυτό. Επιστρέψτε σε όρθια θέση και, χωρίς διακοπή, επαναλάβετε την άσκηση στην αντίθετη πλευρά.
Επαναλήψεις: 30 (15 ανά πλευρά).

Γόνατα στο στήθος

Σταθείτε με τα πόδια σας ίσια και παράλληλα, τα χέρια στους γοφούς, τη λεκάνη σε ουδέτερη θέση, την πλάτη όρθια και τους ώμους χαλαρούς. Κρατώντας το πόδι στήριξης ακίνητο, σηκώστε το άλλο πόδι, φέρνοντας το γόνατο προς το στήθος. Είναι σημαντικό να σφίγγετε την κοιλιά ενώ εκτελείτε την άσκηση.
Επαναλήψεις: 50 ανά πόδι.

Περιστροφές με τον κορμό

γυναίκα κάνει γυμναστική
Unsplash

Καθίστε σε ένα χαλάκι, κρατώντας τα πόδια σας παράλληλα αλλά με τα γόνατά σας λυγισμένα και τον κορμό σας κεκλιμένο περίπου 45 μοίρες στο πάτωμα. Κλείστε τα χέρια μπροστά στο στήθος σας σαν να κρατούσαν μπάλα και μετά, φροντίζοντας να κρατήσετε τη λεκάνη σας ακίνητη, περιστρέψτε τον κορμό σας στο πλάι. Θυμηθείτε να εισπνεύσετε στην αρχή της συστροφής και να εκπνεύσετε στο τέλος της.
Επαναλήψεις: 30 ανά πλευρά.

Κάνε... ορειβασία

γυναίκα κάνει ασκήσεις πιλάτες
Unsplash

Σε ένα χαλάκι, υιοθετήστε τη θέση ψηλής σανίδας, δηλαδή τοποθετήστε τα χέρια σας στο έδαφος, ακριβώς στο ίδιο ύψος με τους ώμους σας, κρατώντας τα κάθετα στο πάτωμα. Τεντώστε τα πόδια σας, ενώ τα δάχτυλα θα ακουμπούν στο πάτωμα, σχηματίζοντας μια ευθεία γραμμή που ξεκινά από τις φτέρνες σας, εκτείνεται στα πόδια, τους γλουτούς και την πλάτη σας και τελειώνει στον λαιμό και το κεφάλι σας. Η άσκηση συνίσταται στο να σηκώνετε το ένα γόνατο προς το στήθος και στη συνέχεια να το επαναφέρετε στην αρχική θέση.
Επαναλήψεις: 20 ανά πόδι.

Χαμηλή σανίδα με περιστροφή ισχίου

κορίτσια κάνουν πιλάτες
Unsplash

Σε ένα χαλάκι, πάρτε τη θέση χαμηλής σανίδας, η οποία, σε αντίθεση με την ψηλή σανίδα, απαιτεί να ακουμπάτε τους πήχεις σας στο έδαφος, αντί για τα χέρια σας. Βεβαιωθείτε ότι οι αγκώνες σας βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους σας και, κρατώντας την πλάτη σας ευθεία, περιστρέψτε τους γοφούς σας προς τη μία πλευρά του χαλιού και μετά προς την άλλη. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τους ώμους σας ευθυγραμμισμένους και τους κοιλιακούς σας σφιγγμένους.
Επαναλήψεις: 20 ανά πλευρά.