Γυμνασμένα χέρια χωρίς προπόνηση; Μάθε το κόλπο για να τα αποκτήσεις χωρίς κόπο

Θα χρειαστείς μόνο δύο πράγματα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Πώς θα φορέσεις τα στράπλες φορέματα του καλοκαιριού; Δεν θέλεις να δείχνουν τα χέρια σου γυμνασμένα κι ας βαριέσαι αφόρητα τη γυμναστική; Ομολογώ: όνειρό μου είναι να έχω γυμνασμένα χέρια, ίσως με ελαφρώς τονισμένους δικέφαλους και τρικέφαλους. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: δεν μου αρέσει να πηγαίνω στο γυμναστήριο.

Μάλιστα, για να πω την αλήθεια, δεν μου αρέσει γενικά η προπόνηση, είτε είναι σε γυμναστήριο είτε στο σπίτι. Γιατί, πολύ απλά, μισώ τη γυμναστική και είμαι από αυτούς που στο τέλος της μέρας ονειρεύονται μόνο τη στιγμή που θα σωριαστούν στον καναπέ και όχι να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και να ξοδεύουν μία ώρα κάνοντας ασκήσεις για να τονώσουν τα χέρια!

Ξέρω, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενες να ακούσεις, αλλά είναι αλήθεια. Ωστόσο, η συνεχή μου αναζήτηση για κόλπα προκειμένου να τονώσω το σώμα χωρίς να καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια, ανακάλυψα μια μέθοδο που όχι μόνο δεν απαιτεί γυμναστική, αλλά, μετά από προσεκτικότερη εξέταση, δεν είναι καν μια πραγματική μορφή προπόνησης, τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή έννοια του όρου.

Μάθε το κόλπο για γυμνασμένα χέρια χωρίς προπόνηση

Η ιδέα είναι απλή και έξυπνη. Μιλάμε για περιβραχιόνια καρπού με βάρος. Αν το σκεφτείς λίγο, υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη λογική πίσω από αυτό το αξεσουάρ.

κοπέλα κάνει διατάσεις
Shutterstock

Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας κινούμε συνεχώς τα χέρια μας, επομένως, με το έξτρα βάρος, τα εκπαιδεύουμε χωρίς καν να το καταλάβουμε. Θα μπορούσατε να πείτε ότι η προπόνηση έρχεται ως... παρενέργεια!

Πώς να εντάξεις το κόλπο στη ρουτίνα σου

Ας πούμε αμέσως ότι δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης. Μπορείες να φοράς τα "βαράκια άκρων" σχεδόν πάντα -εκτός φυσικά από το βράδυ-, ακόμα και όταν κάθεσαι στο γραφείο, γιατί, όταν χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, κινείς συνεχώς τα χέρια.

Ο σκοπός τους είναι ακριβώς η δυσκολία σε κάθε κίνηση των χεριών, ακόμα και της πιο μικρής, χάρη στο επιπλέον βάρος. Παρεμπιπτόντως, δεν μιλάμε για δύο κιλά που κρέμονται σε κάθε χέρι, αλλά για μερικές εκατοντάδες γραμμάρια: Αυτό το βάρος είναι αρκετό για να εκπαιδεύσει τα χέρια, αλλά, από την άλλη, δεν περιορίζει τις κινήσεις.

Μην ξεκινήσεις με μεγάλο βάρος, τα 500 γραμμάρια, για παράδειγμα, είναι πολλά γιατί το βράδυ θα πονάς στους μύες στα μπράτσα και στους ώμους. Τα 300 γραμμάρια ανά "βραχιολάκι" είναι ιδανικά και στην πορεία μπορείς να αυξήσεις το βάρος.

Top choice

περιβραχιόνια καρπών με βάρος

Ροζ, €21,99, Temu