Τα βάρη παχαίνουν τελικά; Μια γυμνάστρια αποκαλύπτει την πραγματική αλήθεια

H fitness coach, Σάντυ Κανιού, απαντά το χρόνιο αυτό ερώτημα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Ως γυμνάστρια, η Σάντυ Κανιού, ακούει αυτή την ερώτηση πολύ συχνά από πολλές γυναίκες γι' αυτό και πρώτη φορά μέσα από το Youweekly.gr θα δώσει επιτέλους την απάντηση!

Η απάντηση είναι ΟΧΙ, μάλιστα από μια ηλικία και μετά τα βάρη αποτελούν απαραίτητο τρόπο εκγύμνασης για την καλή οστική υγεία της γυναίκας. Η προπόνηση αντιστάσεων αλλιώς, είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για να χάσεις βάρος.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα βάρη αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό μετά την προπόνηση

Η διαδικασία κατά την οποία συνθέτεται ο νέος μυικός ιστός αφού πρώτα κατά τη διάρκεια της προπόνησης δηλαδή έχει διασπαστεί, απαιτεί ενέργεια, πράγμα που σημαίνει απώλεια λίπους.

Δείτε επίσης: 3 εύκολα & γρήγορα σπιτικά ροφήματα για να χάσεις βάρος!

Επιπλέον, ο γυναικείος οργανισμός δεν παράγει τις ποσότητες τεστοστερόνης που παράγει ο ανδρικός, άρα δε γίνεται με μια απλή προπόνηση αντιστάσεων η γυναίκα να αυξήσει τόσο τη μυΐκή της μάζα και κατά συνέπεια να «πρηστεί».

Τα βάρη παχαίνουν τελικά; Μια γυμνάστρια αποκαλύπτει την πραγματική αλήθεια
Unsplash.com

Τέλος , οι μύες ΔΕΝ μετατρέπονται σε λίπος. Το λίπος και οι μύες είναι δυο διαφορετικοί ιστοί. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν είναι αδύνατον το ένα να μετατραπεί στο άλλο.

Την επόμενη φορά που θα πας στο γυμναστήριο, λοιπόν, προτίμησε με προσοχή μια προπόνηση αντιστάσεων και μην ακούσεις τη φίλη που θα σου πει ότι τα βάρη θα σε φουσκώνουν, ότι θα γίνεις σαν άντρας ή ότι θα σου ανοίξουν τις πλάτες…

Για περισσότερες ερωτήσεις βρείτε την Σάντυ Κανιού στο instagram.