Μεγάλη προσοχή! Αυτή είναι η κανέλα που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία σου! Να πως θα την ξεχωρίσεις!

Σας ενδιαφέρει!

Μεγάλη προσοχή! Αυτή είναι η κανέλα που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία σου! Να πως θα την ξεχωρίσεις!

Δώσε μεγάλη προσοχή καθώς αυτή είναι η κανέλα που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία σου! Να πως θα την ξεχωρίσεις, ώστε να μην πέσεις στην "παγίδα"!

Η κανέλα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Ωστόσο κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως υπάρχουν δύο ειδών κανέλες!

Η Κεϋλάνη και η Κασσία. Και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε αυτό; Γιατί η Κασσία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό σας.

Το μεγάλο πρόβλημα με την κανέλα Κασσία είναι ότι έχει σημαντική περιεκτικότητα σε κουμαρίνη, μια αντιπηκτική ουσία που όμως είναι τοξική για το συκώτι σε μεγάλες ποσότητες και προκαλεί καρκίνο στα ζώα.

Ο αμερικανικός οργανισμός Food and Drug Administration έχει απαγορεύσει την κουμαρίνη ως αρωματικό πρόσθετο από το 1954 ενώ το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έθεσε το 1988 ως ανώτατο όριο περιεκτικότητας σε κουμαρίνη τα 2 mg ανά κιλό στα διάφορα τρόφιμα και αναψυκτικά.

Βάσει νεωτέρων στοιχείων, το 2008, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων έθεσε ως μέγιστη συνιστώμενη Ανεκτή Ημερήσια Πρόσληψη (TDI) το 0,1 mg κουμαρίνης ανά κιλό σωματικού βάρους. Αυτό σημαίνει ότι ένα άνθρωπος 60 κιλών μπορεί να καταναλώνει μέχρι 6 mg κουμαρίνης την ημέρα.

Η Κασσία περιέχει κατά μέσο όρο 3 γραμμάρια κουμμαρίνης ανά κιλό (3 mg ανά γραμμάριο) ενώ έχουν βρεθεί και δείγματα που περιείχαν 10 γραμμάρια ανά κιλό. Συνεπώς με 2 γραμμάρια κασσία ένας άνθρωπος 60 κιλών έχει φτάσει στο ανώτατο όριο πρόσληψης κουμαρίνης, και μπορεί να το έχει ξεπεράσει.

Για να περιοριστεί η πρόσληψη κουμαρίνης, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε μια κατευθυντήρια γραμμή για τη μέγιστη περιεκτικότητά της στα τρόφιμα αρτοποιίας. Μέχρι 50 mg ανά κιλό στα εποχιακά και 15 mg ανά κιλό στα καθημερινά. Για τα επιδόρπια το όριο είναι 5 mg ανά κιλό. Είναι σαφές, ότι κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή.

Αρχάριες νοικοκυρές προσοχή! Αν βάλετε κανέλα στην ηλεκτρική σας σκούπα θα πάθετε πλάκα!

Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και…

Αυτό είναι το φάρμακο που οι γιατροί δεν θέλουν να ξέρεις! Βάλε κανέλα και μέλι και δες τις περισσότερες ασθένειες να θεραπεύονται στο λεπτό!

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται το μέλι ως φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών! Αν λοιπόν το σκέφτεσαι ακόμα, σταμάτα!

Αν λοιπόν έχεις και εσύ πρόβλημα με την καρδιά σου, κάνε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, και άπλωσέ την πάνω στο ψωμί σου, αντί για μαρμελάδα. Έτσι μειώνεις τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση της, βοηθά επίσης στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς.

Εσύ το ήξερες αυτό για την κανέλα; Το μυστικό για να βελτιώσεις την υγεία του οργανισμού σου!