Σπυράκια στους γλουτούς: Βάλε μαγειρική σόδα με... - Πώς θα φύγουν για να φορέσεις άνετη το μαγιό σου

Η λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των γυναικών τους καλοκαιρινούς μήνες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σπυράκια στους γλουτούς: Βάλε μαγειρική σόδα με... - Πώς θα φύγουν για να φορέσεις άνετη το μαγιό σου

Η ακμή μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα, ανεξάρτητα από το πού σχηματίζεται στο σώμα μας. Δυστυχώς ακόμη και στην περιοχή των γλουτών, υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν ενοχλητικά σπυράκια. Η ακμή των γλουτών είναι διαφορετική από την ακμή του προσώπου, τόσο ως προς τους παράγοντες που την προκαλούν όσο και ως προς τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Που οφείλεται; Τα σπυράκια στον ποπό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα φραγμένων πόρων. Οι ποροί του δέρματος συνδέονται με τους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι παράγουν μια λιπαρή ουσία, το σμήγμα.

Άτομα με ακμή σε άλλες περιοχές του σώματος, είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσουν και στους γλουτούς. Η acne vulgaris, που σημαίνει “κοινή ακμή”,συχνά εμφανίζεται σε διάφορες περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του στήθους, των ώμων, της πλάτης και των γλουτών .

Από την άλλη, Η πιο κοινή αιτία για την ακμή των γλουτών είναι η θυλακίτιδα. Ο όρος θυλακίτιδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη φλεγμονή του θύλακα της τρίχας. Η μόλυνση αυτή, συνήθως, προκαλείται από βακτήρια ή μύκητες.

Αντιμετωπίστε την ακμή με μαγειρική σόδα...

Αρχικά, η μαγειρική σόδα δεν συνιστάται για καθημερινή εφαρμογή επάνω στο δέρμα. Ωστόσο, η χρήση της, μία με δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ρύπων, που κατά κάποιο τρόπο οδηγούν στην εμφάνιση των σπυριών.

Ο συνδυασμός των ιδιοτήτων του διττανθρακικού νατρίου με την ενυδατική δύναμη του μελιού, οδηγεί σε μια αποτελεσματική θεραπεία ενάντια σε σπυριά και μαύρα στίγματα. Τόσο η μαγειρική σόδα όσο και το μέλι καθαρίζουν βαθιά τους πόρους και βοηθούν στην αποκατάσταση του pH της επιδερμίδας, εμποδίζοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Σπυράκια στα οπίσθια

Το μείγμα

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γρ.)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γρ.)

Ρίξτε τη μαγειρική σόδα μέσα σε ένα μπολ και ανακατέψτε την με τις κουταλιές μέλι, μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη πάστα.

Απλώστε την πάστα σε όλο το πρόσωπό σας ή μόνο στις περιοχές του δέρματος που έχουν σπυράκια και αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά.

Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και επανάλαβετε την εφαρμογή δύο φορές την εβδομάδα.

Καλό θα ήταν, επίσης, να γνωρίζεις πως με την μαγειρική σόδα μπορείς να εξαφανίσεις και την κυτταρίτιδα από τα πόδια σου (δες εδώ τον τρόπο).