Πιες αυτό το ρόφημα κάθε πρωί - Η φοβερή αλλαγή που θα δεις μέσα σε λίγες μέρες

Σωτήριο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πιες αυτό το ρόφημα κάθε πρωί - Η φοβερή αλλαγή που θα δεις μέσα σε λίγες μέρες

Αν πίνεις κι εσύ κάθε μέρα αυτό το θαυματουργό ρόφημα με κανέλα θα δείτε μεγάλη αλλαγή στον οργανισμό αλλά και στο σώμα σας. Το μέλι και η κανέλα είναι δύο σημαντικά «όπλα» που μας παρέχει η φύση για να αποφύγουμε η να αντιμετωπίσουμε διαφόρων ειδών ενοχλήσει, ενώ την δεύτερη μπορούμε να την βάλουμε και στον καφέ μας.

Γιατί πρέπει να πίνεις το ρόφημα με την κανέλα

Μπορούμε να προσθέσουμε το θρεπτικό μέλι και τη μυρωδάτη κανέλα σε ροφήματα ή γλυκά για να απολαύσουμε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Το μέλι δεν χάνει όμως τη θρεπτική του αξία όταν το ανακατεύουμε με ζεστό νερό.

Η κανέλα βοηθά να αντιμετωπιστούν οι μυϊκοί σπασμοί, η τάση προς έμετο, η διάρροια, το κρυολόγημα και τα προβλήματα στύσης. Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Diabetes UK, η κανέλα μπορεί να βοηθήσει επίσης στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη τύπου 1 και του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας, η κιναμμωμαλδεΰδη της κανέλας μπορεί να βοηθήσει επίσης στην αντιμετώπιση λοιμώξεων από βακτήρια και μύκητες.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό της κανέλας (CEppt) μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ. Νευρολόγος από το Ιατρικό Κέντρο του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rush υποστηρίζει ότι η κανέλα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική και για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς βοηθά να ανασταλεί η εξέλιξη της νόσου.

Μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κατέδειξε επίσης ότι η κανέλα βοηθά τον οργανισμό να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά την κατανάλωση λιπαρών.

Γιατί πρέπει να πίνεις το ρόφημα με την κανέλα 
Pixabay / stevepb

Εξωτερική φωτογραφία: pixabay / pompi

Μπορείτε και ξεφορτωθείτε σε μαγικό χρόνο την μυρωδιά υγρασίας από το σπίτι σας χρησιμοποιώντας κανέλα

Πολλά είναι τα σπίτια που τα ταλαιπωρεί η υγρασία με την μυρωδιά να είναι αρκετά ενοχλητική, η οποία μπορεί να μεταφερθεί στα ρούχα και το αποτέλεσμα είναι να καταλήγετε σε έναν βαθύ καθαρισμό με χημικά προϊόντα που δεν είναι πάντοτε καλά.

Ωστόσο, υπάρχει μια γκάμα φυσικών εναλλακτικών για την εξουδετέρωση αυτών των δυσάρεστων οσμών. Αν και ίσως έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε αρώματα ή αποσμητικά χώρου, αυτές οι λύσεις είναι πιο οικολογικές και περισσότερο αποτελεσματικές.

Μια λύση είναι η κανέλα (η οποία βοηθά μέχρι και στην τριχόπτωση).

Αυτό το θαυμάσιο αρωματικό μπαχαρικό περιέχει αντιμικροβιακά αιθέρια έλαια, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ένα πλήθος μικροοργανισμών. Όχι μόνο αυτό, αλλά η πανίσχυρη μυρωδιά του διαχέεται εύκολα και πιο ευχάριστο τον αέρα σε περιοχές με φτωχό αερισμό.

Ρίξτε λίγη σκόνη κανέλας σε μικρές υφασμάτινες σακούλες και τοποθετήστε τις σε ένα στρατηγικό σημείο για ν’ απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά.