5+1 tips & tricks για να κάνεις το απόλυτο destress από την καθημερινότητά σου!

Δες πως να ανακουφιστείς από το άγχος της ημέρας

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Οι πιεστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας σε αγχώνουν και δεν μπορείς να διαχειριστείς ακόμη και τα πιο απλά πράγματα; Εάν κάτι από αυτά σου ακούγεται γνώριμο ήρθε η ώρα για να κάνεις κάτι γι' αυτό ακολουθώντας μερικές χρήσιμες και απλές συμβουλές που θα σε ανακουφίσουν από το άγχος της ημέρας. (δες και γιατί το πυρίτιο είναι ευεργετικό για τον οργανισμό, το δέρμα, τα μαλλιά & τα νύχια)

5+1 tips για να διώξεις μακριά το άγχος της καθημερινότητα & να κάνεις destress

Δοκίμασε αυτές τις απλές μεθόδους, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσετε τη σχέση σου με το άγχος και το στρες.

destress
Shutterstock

  1. Η δύναμη της συγχώρεσης. Η συγχώρεση, ειδικά για πράγματα μικρά και ασήμαντα μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις παρακάτω και να διώξεις την κακή ενέργεια από πάνω σου. Ακόμη μειώνει σημαντικά τα
    επίπεδα του άγχους και του στρες.
  2. Άκουσε την αγαπημένη σου μουσική. Επίλεξε να ακούς κατά τη διάρκεια της ημέρας μουσικές συνθέσεις και τραγούδια που σου προκαλούν ευφορία. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνεις, ενώ μειώνονται και τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) και έτσι αισθάνεσαι λιγότερο άγχος.
  3. Πιες λίγο πράσινο τσάι. Το να πιείς ένα φλιτζάνι τσάι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άνετα και γαλήνια. Εναλλακτικά μπορείς να προτιμήσεις ένα ηρεμιστικό χαμομήλι που θα σε χαλαρώσει ακόμη περισσότερο.
  4. Περιόρισε τη χρήση των social media, που μπορεί ενίοτε να είναι αρκετά αγχωτική. Μην ξεχνάς ότι το να μένεις ξύπνια διαβάζοντας κάθε ατάκα από τους αγαπημένους σου Instagrammers μπορεί να σε αγχώσει και να εξαντλήσει. Ειδικά μπορείς να περιορίσεις τη χρήση τους στα 25 λεπτά και μετά να κάνεις πάντα ένα διάλειμμα πριν συνεχίσεις .
  5. Γίνε pet firendly! Έρευνες δείχνουν ότι η αλληλεπίδραση με σκύλους και γάτες είναι καλή τόσο για να βελτιώσει τη διάθεσή σου όσο και να σε ανακουφίσει από το στρες. Επομένως, εάν έχεις σκύλο ή γάτα, επωφελήσου από αυτό όταν νιώθεις ένταση. ή γίνει εθελοντής σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων- γιατί το όφελος των ζώων είναι και δικό σου!
  6. Δραστηριοποιήσου! Είτε σου αρέσει η πολιτική, η οικολογία ή τα κοινωνικά θέματα η ενασχόληση με τα κοινά σίγουρα θα σου αλλάξει τη διάθεση προς το καλύτερο. Μάλιστα η συμμετοχή σε κάποιο από τα παραπάνω θα σε φέρει ένα μικρό βήμα πιο κοντά σε έναν καλύτερο κόσμο και αυτό θα σου δώσει δύναμη για να συνεχίσεις.