5 τροφές που βάζουν κυριολεκτικά φωτιά στο μεταβολισμό σου & σε βοηθούν να χάσεις βάρος!

Έτσι θα επιταχύνεις τις καύσεις του

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Νερό, λαχανικά, φρούτα και ειδικά αφεψήματα είναι μεταξύ άλλων στη λίστα με όλα εκείνα που θα επιταχύνουν τις καύσεις του μεταβολισμού σου, ενώ ακόμη θα σε βοηθήσουν να χάσεις και βάρος. (δες πως να μην παχύνεις τον χειμώνα μέσα από 8 συμβουλές που όλοι μπορούν να ακολουθήσουν)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο μεταβολισμός με απλά λόγια είναι μια από τις πιο βασικές λειτουργίες στο σώμα προκειμένου να εκτελεί κάποιες βασικές λειτουργίες του. Έτσι όταν μιλάμε για επιτάχυνση του μεταβολισμού, εννοούμε πρακτικά ότι το σώμα καίει ακόμη πιο αποτελεσματικά θερμίδες μετατρέποντας την τροφή σε ενέργεια.

Με αυτές τις τροφές θα βάλεις φωτιά στο μεταβολισμό σου χάνοντας ακόμη πιο εύκολα βάρος

Όσο μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται με αποτέλεσμα το να χάσουμε βάρος να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Παρόλα αυτά υπάρχουν τροφές που μπορούν να αυξήσουν τις καύσεις του και να τον βοηθήσουν να διατηρηθεί ενεργός διασφαλίζοντας ότι το σώμα μας μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια και δεν καταλήγει να τη συσσωρεύει με τη μορφή λίπους.

woman_goodmetabolism
Unsplash

4+1 τρόποι για να αυξήσεις τις καύσεις του

  1. Πιες νερό πριν από το πρωινό σου. Αυτό αυτομάτως μπορεί να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και να κάνει να λειτουργεί καλύτερα.
  2. Αύξησε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες Β, που θα δώσουν έξτρα ενέργεια στον οργανισμό σου. Θα τις βρεις μεταξύ άλλων στο μαγειρεμένο σπανάκι, στο μπρόκολο, στο σέσκουλα και στα φύλλα πατζαριού. Σημείωσε ότι η βιταμίνη Β12 βοηθά στη μετατροπή της τροφής που τρώμε σε ενέργεια, ενώ ακόμη βοηθά στην ισορροπία του νευρικού συστήματος.
  3. Κατανάλωσε πρωτεϊνούχα τρόφιμα όπως το κεφίρ. Οι πρωτεΐνες αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος και προάγουν την αίσθηση του κορεσμού, γι' αυτό και πρέπει να υπάρχουν απαραιτήτως στα κύρια γεύματα. Ακόμη φρόντισε να προτιμάς άπαχες πρωτεΐνες που βρίσκονται στα αυγά, στα ψάρια ή στα κρέατα όπως: η γαλοπούλα ή το κοτόπουλο.
  4. Επίλεξε για σνακ φρέσκα φρούτα. Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά είναι αλήθεια ότι για να διατηρήσεις τον μεταβολισμό σου ενεργό, οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνεις μεταξύ των γευμάτων.
  5. Πες το ναι σε ένα αψέψημα μετά από τα γεύματά σου. Είναι αποδεδειγμένο ότι η κατανάλωση αφεψημάτων όπως τσάι, πικραλίδα και τζίντζερ μετά το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο επιταχύνει τον μεταβολισμό και αποβάλλει τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα προάγοντας έτσι τη διαδικασία μεταβολισμού του λίπους