Πρωί, μεσημέρι ή βράδυ; Πότε είναι καλό να τρως μια μπανάνα; Αυτό συμβουλεύουν οι ειδικοί!

Ποιά είναι η κατάλληλη ώρα για αυτό το θρεπτικό φρούτο;

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Εάν είσαι από εκείνες που καταναλώνεις το φρούτο σου και συγκεκριμένα τη μπανάνα το βράδυ μάλλον θα πρέπει να συνεχίσεις να το κάνεις. Και αυτό γιατί αυτή η συνήθειά σου θα σε χαλαρώσει βοηθώντας την γρήγορη έλευση του ύπνου, ενώ ακόμη θα αντιμετωπίσει και τα φουσκώματα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. H μπανάνα είναι ένα θρεπτικό φρούτο που βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων νατρίου στο σώμα και στην πρόληψη του φουσκώματος.

Δεν είναι τυχαίο που είναι μια λαχταριστή τροφή ιδανική για ένα ελαφρύ δείπνο, ενώ έχει τη γλυκύτητα που χαρακτηρίζει τα φυσικά σάκχαρα μειώνοντας έτσι τον πειρασμό να επιθυμείς άλλα γλυκίσματα. (δες και 6 σούπερ τροφές για καλή υγεία & μακροζωία- Τις προτείνουν και διατροφολόγοι)

Μπανάνα: Ποιά είναι η ιδανική ώρα της ημέρας για να την καταναλώνεις, πρωί, μεσημέρι ή βράδυ;

Η μπανάνα συμβάλλει στη μείωση του άγχους και στην αποφυγή της κατανάλωσης ανθυγιεινών γλυκών ή αρτοσκευασμάτων. Ακόμη είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, που την κάνουν χορταστική, ενώ το κάλιο και μαγνήσιο που περιέχει έχουν μυοχαλαρωτικές ιδιότητες που σε βοηθούν να έχεις καλύτερο ύπνο..

bananas
Unsplash

Η μπανάνα μπορεί να καταναλωθεί το βράδυ χωρίς να επιβαρυνθείς με έξτρα θερμίδες, ενώ υπάρχουν και πρόσφατες μελέτες από γνωστά αμερικανικά πανεπιστήμια σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο φρούτο όχι μόνο δεν προσθέτει βάρος αλλά και σε βοηθά να χάσεις. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το να τρως φρούτα, όπως η μπανάνα, ειδικά το βράδυ αυτό δεν επηρεάζει από μόνο του το βάρος σου αν η συνολική σύνθεση της διατροφής σου είναι σωστή και ισορροπημένη.

Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να γνωρίζεις ποιες τροφές είναι καλές για εσένα όχι μόνο επειδή σου αρέσουν περισσότερο ή λιγότερο, αλλά επειδή το σώμα σου μετά από την κατανάλωσή τους ανταποκρίνεται καλά. Εάν δηλαδή έχεις περισσότερη ενέργεια ή νιώθεις λιγότερο κουρασμένη, αν η πέψη σου είναι καλή ή αν το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι σε καλή κατάσταση.