Μαύρη σοκολάτα: Αυτά είναι τα πολύτιμα οφέλη της για την υγεία, τη διάθεση & τη σιλουέτα σου!

Ανακάλυψε τις πολύτιμες ιδιότητές της

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Παρότι αρκετοί τη θεωρούν ως μια «αμαρτωλή» απόλαυση, η σοκολάτα και συγκεκριμένα η μαύρη εκδοχή της έχει ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό σου, τα οποία μάλιστα επιβεβαιώνουν πρόσφατες επιστημονικές μελέτες αλλά και ειδικοί διατροφολόγοι. (δες και 6 τροφές μακροζωίας που πρέπει να τρως καθημερινά για να ζήσεις περισσότερο)

Έτσι, το να τη συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου διατροφή αυτό θα συμβάλλει άμεσα στην καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού σου αλλά και στη βελτίωση της ψυχικής και πνευματικής σου υγεία με την προϋπόθεση φυσικά ότι η κατανάλωσή της γίνεται με μέτρο και χωρίς υπερβολές.

Οι ιδιότητες και τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την υγεία σου

Η σοκολάτα εκτός από την υπέροχη μοναδική της γεύση είναι και ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό, που μπορεί να σου ανεβάσει άμεσα τη διάθεσή σου. Ακόμη είναι πλούσια σε μαγνήσιο και τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να συνθέσει σεροτοίνη, η οποία δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας.

chocolate_bar
Unsplash

Σε όλα αυτά πρόσθεσε τα αντιοξειδωτικά, τα οποία σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της καταπολεμούν αποτελεσματικά την παραγωγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν και τη γήρανση της επιδερμίδας. Έτσι, προστατεύει το δέρμα από τα σημάδια του χρόνου προλαμβάνοντας τυχόν φθορές.

Ακόμη, η σοκολάτα μπορεί να βελτιώσει τη σωματικές σου αποδόσεις χάρη στην επικατεχίνη, που περιέχει και η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των μυών. Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωσή της-με μέτρο φυσικά-για την αντιμετώπιση της εξασθένησης του οργανισμού, μιας γενικευμένης αδυναμίας που προκαλείται από τη μείωση ή την απώλεια της μυϊκής δύναμης και η οποία επηρεάζει περίπου 4 στους 10 ανθρώπους.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του ότι η σοκολάτα έχει το μειονέκτημα να είναι εθιστική, μερικές φορές η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη πηγή θερμίδων. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο και η κατανάλωσή της, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 γραμμάρια ημερησίως για διατηρήσεις τη σιλουέτα σου σε τέλεια φόρμα.