Aυτό είναι το καλύτερο δείπνο για άμεση απώλεια βάρους - Το προτείνουν και διατροφολόγοι

Δες τις ομάδες τροφών που περιλαμβάνει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

H κατανάλωση πρωτεΐνης στο δείπνο μπορεί να είναι μια καλή μακροπρόθεσμη στρατηγική για να ελέγξεις το βάρος σου. Αυτό άλλωστε υποστηρίζουν και ειδικοί διατροφολόγοι, οι οποίοι τη συστήνουν σε όλους όσοι θέλουν να χάσουν βάρος ή απλά να διατηρηθούν στα κιλά τους. (δες και 7 νόστιμες τροφές που κάνουν καλό στην υγεία & βελτιώνουν την πέψη)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο οργανισμός μας καίει ελάχιστες θερμίδες, επομένως ό,τι τρώμε στο δείπνο και δεν χρησιμοποιεί ο οργανισμός αποθηκεύεται ως λίπος. Έτσι, εάν θέλεις να χάσεις βάρος πρέπει να εμπλουτίσεις τη διατροφή, ειδικά τις βραδινές ώρες, με πρωτεΐνες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Δες το καλύτερο δείπνο για άμεση απώλεια βάρους που συστήνουν και διατροφολόγοι

Οι πρωτεΐνες εκτελούν πολύ σημαντικές λειτουργίες για τον οργανισμό, ενώ ακόμη σε χορταίνουν και σε γεμίζουν με ενέργεια. Σε όλα αυτά πρόσθεσε ότι σε προφυλάσσουν από την επιθυμία να επιλέξεις ένα σνακ με πολλές θερμίδες που θα προσθέσει έξτρα κιλά στη σιλουέτα σου.

healthydinner
Unsplash

Πού θα τη βρεις;

Η μεσογειακή διατροφή ουσιαστικά εγγυάται την πρόσληψη πρωτεΐνης, απαραίτητη για την καλή κατάσταση της μυϊκής μάζας, και όχι μόνο, χάρη στην παρουσία άπαχου κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων, ψαριών και οσπρίων. Όσο για την ημερήσια πρόσληψη... Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) συστήνει να είναι μεταξύ 0,8 και 1 γραμμάριο ανά κιλό βάρους. Με άλλα λόγια, ένα άτομο που ζυγίζει 60 κιλά θα πρέπει να καταναλώνει μεταξύ 48 και 60 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα.

Διατροφικές επιλογές με πρωτεΐνη

Τα παραδείγματα για ένα υγιεινό και χορταστικό δείπνο, που δεν θα σε γεμίσει με έξτρα θερμίδες είναι πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές ιδέες για ένα χορταστικό βραδινό πιάτο με βάση την πρωτεΐνη.

  • Κοτόπουλο στη σχάρα.
  • Ψάρι στο φούρνο ή στη σχάρα.
  • Θαλασσινά ή αυγά.
  • Ομελέτα με ψητές γαρίδες.
  • Σολομός.
  • Ψητές σουπιές.
  • Μπακαλιάρος στο φούρνο.