Kεφίρ καρύδας: Η νέα σούπερ-τροφή που αποβάλλει τις τοξίνες & βελτιώνει την υγεία!

Μάθε περισσότερα γι' αυτό το φυσικό προβιοτικό!

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Το κεφίρ καρύδας-με παρόμοια γεύση με το γιαούρτι- είναι μια πολύτιμη φυσική προβιοτική τροφή που αποβάλλει τις τοξίνες από το έντερο, ενώ ακόμη βελτιώνει σημαντικά την υγεία σου. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και η κατανάλωση ενός smoothie, που είναι εμπλουτισμένο με κεφίρ καρύδας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.
(δες και το καλύτερο δείπνο για άμεση απώλεια βάρους - Το προτείνουν και διατροφολόγοι)

Και αυτό γιατί η διατήρηση της εντερικής ισορροπίας είναι σημαντική όχι μόνο για την υγεία σου, αλλά και για την ενέργειά σου, η οποία βελτιώνεται αισθητά με την κατανάλωσή του. Παρακάτω θα δεις το γιατί.

Κεφίρ καρύδας: Μάθε περισσότερα για τη σούπερ- τροφή που κάνει καλό στην υγεία σου & αποβάλλει τις τοξίνες

Η κύρια διαφορά μεταξύ του κεφίρ από γάλα σε σχέση με εκείνο από καρύδα είναι ότι το δεύτερο αποτελεί την τέλεια χορτοφαγική και vegan εναλλακτική. Επίσης, το κεφίρ καρύδας είναι μια καλή λύση στην περίπτωση που το έντερό σου δεν μπορεί να ανεχθεί τις πρωτεΐνες που περιέχονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία έχουν υποστεί ζύμωση.

kefir_glass
Unsplash

Τα πολύτιμα οφέλη του

Πλούσιο σε προβιοτικά το κεφίρ καρύδας βελτιώνει την υγεία του εντέρου και διευκολύνει τις πεπτικές διαδικασίες, που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς εντερικού μικροβιώματος. Δεν είναι όμως μόνο το σώμα που εισπράττει τα οφέλη του αλλά και οι πνευματικές σου λειτουργίες, οι οποίες ενισχύονται και βελτιώνονται.

Ακόμη, το κεφίρ καρύδας βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών και των μυών, μειώνει τη χοληστερόλη αλλά και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Σημείωσε ότι το κεφίρ καρύδας είναι είναι εξαιρετική πηγή καλίου, ασβεστίου, βιταμίνης D, A και B12, προσφέροντας στον οργανισμό σου τα πολύτιμα οφελη του.

Πώς να το βάλεις στη διατροφή σου

Το κεφίρ καρύδας μπορεί να είναι βασικό συστατικό των smoothies, με βάση τα φρούτα, ενώ ακόμη μπορείς να το εντάξεις και σε συνταγές όπως cheesecake και pancakes, αλλά και focaccia και κέικ. Μάλιστα η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη καθώς θα χρειαστείς μόνο κόκκους κεφίρ και ένα φυτικό ρόφημα καρύδας.