To σούπερ-φρούτο με την αντιφλεγμονώδη δράση που σε κρατά χορτάτη & «κόβει» τις λιγούρες!

Δες γιατί πρέπει να το βάλεις στη διατροφή σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Από την άμυνα του ανοσοποιητικού, τη βελτίωση της πέψης, τον έλεγχο του βάρος έως τη γήρανση του δέρματος, το πορτοκάλι έχει πολλά και πολλαπλά οφέλη τόσο για την καλή υγεία του οργανισμού σου όσο και για την επιδερμίδα σου.

Δεν είναι τυχαίο που η κλασική ρύση «Ένα πορτοκάλι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα, ενώ δεν είναι και λίγοι οι διατροφολόγοι οι οποίοι συστήνουν ανεπιφύλακτα την καθημερινή του κατανάλωση. (δες και το παράξενο λαχανικό που κάνει απίστευτο καλό στην υγεία & στην επιδερμίδα σου)

Τα οφέλη του σούπερ-φρούτου με την αντιφλεγμονώδη δράση που σε κρατά χορτάτη

  • Δημιουργεί εύκολα ένα αίσθημα κορεσμού και βελτιώνει την πέψη. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, το πορτοκάλι βελτιώνει την υγεία του πετπικού συστήματος, ενώ σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για αρκετές ώρες. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού στο πρωινό θα σε βοηθήσει να ελέγξεις την όρεξή σου και να μην πάρεις βάρος.

χυμός πορτοκάλι
Unsplash

  • Βοηθά στη ρύθμιση της γλυκόζης και της χοληστερόλης στο αίμα. Έτσι, αποτρέπεις την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 αλλά και καρδιαγγειακά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την αυξημένη χοληστερόλη.
  • Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου, που είναι απαραίτητο για τη σφριγηλότητα του δέρματος, ενώ ακόμη έχει αντιοξειδωτική δράση, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανσης της επιδερμίδας σου.
  • Ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνης C συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών λειτουργιών του ανοσοποιητικού μας συστήματος, προστατεύοντας τα κύτταρα τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να αποδυναμώσουν τη φυσική άμυνα. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να αποτρέψει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αναστέλλοντας τη σύνθεση καρκινογόνων ουσιών.

Πως να το καταναλώσεις

Μπορείς να το φας ολόκληρο-αφού φυσικά το καθαρίσεις- προκειμένου να επωφεληθείς περισσότερο από τις ιδιότητες των ινών που υπάρχουν στον πολτό του. Εναλλακτικά μπορείς να το καταναλώσεις ως χυμό ή smoothie προσθέτοντας μήλα, καρότα και λίγο ginger.