Αυτή είναι η καλύτερη αντιοξειδωτική υπερτροφή που χαρίζει καλή διάθεση & μακροζωία!

Την προτείνουν και οι ειδικοί

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, τα βατόμουρα αποτελούν ένα από τα star foods για μια αντιφλεγμονώδη διατροφή, η οποία χαρίζει καλή διάθεση, ευεξία και το πιο σημαντικό μακροζωία!

Η πολύτιμη αυτή τροφή εκτός από τις παραπάνω ευεργετικές της δράσεις είναι ιδανική και για την πρόληψη του οξειδωτικού στρες αλλά και για την αντιμετώπιση των φλεγμονών. Δεν είναι τυχαίο που οι κορυφαίοι ειδικοί στη μακροζωία την επαινούν και τη συμπεριλαμβάνουν στη λίστα με τις υπερτροφές. (δες και το σούπερ-φρούτο με την αντιφλεγμονώδη δράση που σε κρατά χορτάτη & «κόβει» τις λιγούρες)

Βατόμουρα: Αυτή είναι η καλύτερη αντιοξειδωτική υπερτροφή για καλή διάθεση & μακροζωία

Τα βατόμουρα είναι από τα πιο ωφέλιμα φρούτα, που περιέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C καθώς και στο γεγονός ότι είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το κάλιο.

μπολ με μύρτιλα
Unsplash

Τα οφέλη τους

  • Έχουν λίγες θερμίδες, είναι χορταστικά και μπορούν να γίνουν τέλεια συστατικά για ένα υγιεινό και λαχταριστό γλυκό καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, περίπου 30 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Επίσης, παρά τη γλυκιά τους γεύση, δεν αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, ενώ ακόμη σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο χορτάτη.
  • Είναι σύμμαχοι της καλής διάθεσης και της εύρυθμης λειτουργίας του εγκεφάλου. Ειδικότερα, διεγείρουν την απελευθέρωση ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που τονώνει και χαρίζει καλή διάθεση και ευεξία.
  • Έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, η οποία καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Θυμίζουμε ότι οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Πώς να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου

Μπορείς να τα καταναλώσεις ως συνοδευτικό γιαουρτιού ή κεφίρ στο πρωινό σου ή ανάμεσα στα γεύματα. Επίσης, μπορείς να τα προσθέσεις στη σαλάτα, ως dressing πάνω σε pancakes ή ακόμη και σε λαχταριστά smoothies. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι τα βατόμουρα να καταναλώνονται ωμά προκειμένου να λαμβάνεις όλα οφέλη τους.