Άνοιξη & εποχικές αλλεργίες: 8 μυστικά για να τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά!

Βάλε φρένο στα συμπτώματά τους

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Οι εποχικές αλλεργίες της άνοιξης, συνοδεύονται συνήθως από ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως: καταρροή, μπούκωμα, δάκρυα, τσούξιμο στα μάτια ή και έντονο ερεθισμό στον λαιμό επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της ζωής σου. (δες και το πεντανόστιμο φρούτο εποχής που είναι σύμμαχος του οργανισμού & της επιδερμίδας σου)

Οι συγκεκριμένες αλλεργίες ενεργοποιούνται από διάφορες ουσίες, που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα όπως η γύρη, ενώ η μόλυνση του περιβάλλοντος αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα για την εκδήλωση των αλλεργικών συμπτωμάτων. Παρόλα αυτά, εάν υποφέρεις από εποχικές αλλεργίες μπορείς να μειώσεις αισθητά τα συμπτώματά τους ακολουθώντας μερικές απλές και εύκολες συμβουλές που θα βρεις παρακάτω.

Άνοιξη & εποχικές αλλεργίες: 8 μυστικά για να τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά!

  • Προσπάθησε να μένεις σε εσωτερικούς χώρους όταν τα επίπεδα των αλλεργιογόνων είναι ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις την έκθεσή σου σε αυτά και δεν θα έχεις τα ανεπιθύμητα συμπτώματά του.
  • Χρησιμοποίησε ειδικά φίλτρα αέρα όταν βρίσκεσαι στο σπίτι. Η χρήση ενός καλού ιονιστή μπορεί να καθαρίσει το χώρο από τα αλλεργιογόνα και έτσι δεν θα ταλαιπωρείσαι καθόλου

    γυναίκα φτερνίζονται μέσα στο σπίτι
    Unsplash
  • Καθάρισε τα ρούχα και τα μαλλιά σου. Μετά από μια δραστηριότητα σε εξωτερικό χώρο πλύνε καλά τα ρούχα σου και λούσε και τα μαλλιά σου για να απομακρύνεις κάθε αλλεργιογόνα ουσία.
  • Εάν υποφέρεις από έντονα συμπτώματα αντιμετώπισέ τα με αντι-ισταμινικά φάρμακα. Συζήτησε με τον γιατρό σου για τη χρήση του αλλά και για το κατάλληλο σκεύασμα, ανάλογα με την περίπτωσή σου.
  • Απόφυγε να αερίζεις συχνά το χώρο σου. Επίσης, φρόντισε να κρατήσεις τα παράθυρα του σπιτιού σου κλειστά κατά τις ώρες που τα επίπεδα αλλεργιογόνων είναι υψηλά.
  • Επιλέξτε τη σωστή ώρα για την άσκησή σου. Προσπάθησε να δρομολογείς τις δραστηριότητές σου, εκτός σπιτιού, όπως το τρέξιμο σε ώρες όταν τα επίπεδα των αλλεργιογόνων ουσιών είναι πιο χαμηλά.
  • Επισκέψου έναν αλλεργιολόγο. Ενδεχομένως να χρειάζεσαι εξειδικευμένη αξιολόγηση και θεραπεία, οπότε η επίσκεψη σε έναν έναν ειδικό στις αλλεργίες σίγουρα θα σε βοηθήσει σημαντικά.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να μειώσεις τα συμπτώματα των εποχικών αλλεργιών και να απολαύσεις την άνοιξη χωρίς τα καθημερινά προβλήματα που συνήθως προκαλούν.