Με αυτές τις 5 τροφές θα εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα γρήγορα & αποτελεσματικά!

Βάλ'τες τώρα στη διατροφή σου

Βάσω Αργυρέα
Beauty Director
Shutterstock
Shutterstock

Η κυτταρίτιδα είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει γυναίκες και άνδρες, ενώ εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά και στα μπράτσα. Τα βασικά της αίτια είναι διάφοροι παράγοντες όπως η γενετική προδιάθεση, οι ορμονικές αλλαγές, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης αλλά και η κατακράτηση υγρών.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία σου. Ευτυχώς, όμως υπάρχουν τροφές που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση της κυτταρίτιδας. Ας δούμε μερικές από αυτές. (δες και εάν το μηλόξυδο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν)

Με αυτές τις 5 τροφές θα εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα γρήγορα & αποτελεσματικά!

  1. Μούρα. Όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα έτσι και τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες δημιουργούν την πρόωρη γήρανση στο δέρμα, ενώ ακόμη μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
  2. Αβοκάντο. Πλούσιο σε υγιή λιπαρά και βιταμίνη Ε το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής, καθιστώντας το δέρμα πιο λείο και σφιχτό.

    πράσινο τσάι
    Shutterstock


  3. Πράσινο Τσάι. Γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να ενισχύει τον μεταβολισμό το πράσινο τσάι βοηθά στην αποβολή τοξινών από το σώμα και στη μείωση της κατακράτησης υγρών, που συμβάλλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.
  4. Σολομός. Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην αποτροπή της συσσώρευσης τοξινών στον οργανισμό. Η κατανάλωση σολομού βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και ενισχύει την υγεία του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λείο.
  5. Σπανάκι. Με θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, C και K, καθώς και σίδηρο το σπανάκι συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και στη βελτίωση της υφής του δέρματος. Έτσι, καταναλώνοντας σπανάκι διατηρείς την ελαστικότητα βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος.

Ενσωματώνοντας αυτές τις τροφές στη διατροφή σου θα δεις θετικές αλλαγές στην υφή και στην όψη του δέρματός σου, ενώ η κυτταρίτιδα θα μειωθεί αισθητά.