Νιώθεις ότι ο γάμος σου έγινε μια ρουτίνα; Δες τι να κάνεις για να ανανεώσεις τη σχέση σου!

O ψυχολόγος του YOU Weekly συμβουλεύει

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Unsplash
Unsplash

Τα τελευταία χρόνια αισθάνεσαι ρουτίνα στο γάμο σου. Δεν είσαι πλέον σίγουρη αν μπορείς να είσαι ευτυχισμένη με το σύζυγό σου, ενώ συχνά σκέφτεσαι και κάποιον άλλο άνδρα για να ξεφύγεις από τη μονοτονία της σχέσης σου; Εάν ναι, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι γι' αυτό.

Εμείς ρωτήσαμε τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή, MSc, που ειδικεύεται στη θεραπεία της κατάθλιψης, του άγχους και των προβλημάτων σχέσης, ο οποίος μας αναλύει το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσα από την δική του επιστημονική προσέγγιση. (δες και για την ανηδονία, τι είναι & τι μπορείς να κάνεις για να αισθανθείς ξανά ευχαρίστηση με τη ζωή σου)

Δες γιατί συμβαίνει αυτό & πώς να το αντιμετωπίσεις

Eίναι πραγματικά πολύ άδικο για σένα να μπορείς να νιώθεις ευτυχισμένη μόνο στις σκέψεις και στα όνειρά σου! Είναι σαν να στερείς από τον εαυτό σου τη δυνατότητα να καθορίσεις εσύ η ίδια τη ζωή σου. Και αυτή η αλήθεια πρέπει να σε κινητοποιήσει και όχι να σε απογοητεύσει!

αγκαλιασμένο ζευγάρι
Unsplash

Έχεις να αναρωτηθείς με ποια ζητήματα συγκεκριμένα, όπως δηλαδή επικοινωνία, σεξουαλικότητα ή οτιδήποτε άλλο δεν νιώθεις να σε καλύπτει πλέον ο σύζυγός σου και να προσπαθήσεις να κάνεις κάποιες αλλαγές. Κάθε σχέση δεν μένει ανεπηρέαστη καθώς περνούν τα χρόνια και είναι απαραίτητο συχνά με το σύντροφό μας να τη φροντίζουμε και να προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα για να τη βελτιώνουμε.

Τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη σχέση σου

Φαντάσου, σαν εικόνα, ότι μια σχέση είναι σαν μια γλάστρα με ένα όμορφο φυτό, που όμως για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση χρειάζεται ενδιαφέρον και φροντίδα. Ξεκίνησε λοιπόν να κάνεις αυτές τις αλλαγές και μην κρύβεις αυτά που σε δυσκολεύουν κάτω από το χαλί!