6 έξυπνα τρικ για να βγάλεις άγχος και στρες από τη ζωή σου!

Δοκίμασε αυτές τις πρακτικές

Βάσω Αργυρέα
Beauty Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το άγχος και το στρες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινότητά σου. Και παρότι η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τα αποβάλλεις εντελώς από τη ζωή σου ωστόσο υπάρχουν κάποιες απλές τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να τα ελέγξεις και να τα μειώσεις σημαντικά.

Παρακάτω εμείς συγκεντρώσαμε έξι έξυπνα τρικ για να βγάλεις άγχος και στρες από τη ζωή σου και να κάνεις την καθημερινότητά του ακόμη καλύτερη και πιο ισορροπημένη. (δες και πώς να αντιμετωπίσεις το άγχος & το στρες της καθημερινότητας με τον πιο φυσικό τρόπο)

6 έξυπνα τρικ για να βγάλεις άγχος και στρες από τη ζωή σου!

  • Ασκήσεις αναπνοής. Η αναπνοή είναι ένας σημαντικός τρόπος να μειώσεις το άγχος και να χαλαρώσεις. Κάθισε ή μείνε όρθια κρατώντας τα μάτια σου κλειστά και εστίασε στην αναπνοή σου κάνοντας εισπνοές και εκπνοές για λίγα λεπτά καθημερινά.

    γυναίκα αγχωμένη κάθεται σε καναπέ
    Shutterstock
  • Πες ναι στη γιόγκα. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης του σώματος και να σε κάνει να νιώσεις πιο χαλαρή αποβάλλοντας το περιττό άγχος.
  • Βάλε σε μια τάξη το πρόγραμμά σου. Το άγχος μπορεί να προκύψει από την απώλεια της αίσθησης του ελέγχου. Δοκίμασε λοιπόν να οργανώσεις τις καθημερινές σου δραστηριότητες με λίστες καθημερινών καθηκόντων και μείνε πιστή στο προγραμματισμό σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς ότι ελέγχεις περισσότερο την κατάστασή σου.
  • Η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινότητά σου. Η σωματική δραστηριότητα είναι καταπραϋντική για το μυαλό και το σώμα. Κάνε έναν περίπατο, τρέξε, κολύμπα ή ενσωμάτωσε άλλες μορφές άσκησης στην καθημερινή σου ρουτίνα.
  • Προσπάθησε να είσαι κοινωνική. Το να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου με άλλους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους. Μίλησε με φίλους ή την οικογένειά σου. Εναλλακτικά μπορείς να σκεφθείς να αναζητήσεις επαγγελματική βοήθεια από έναν ψυχολόγο, εάν δεν τα καταφέρνεις μόνη σου.
  • Αφιέρωσε χρόνο για τον εαυτό σου. Διάθεσε τον ελεύθερό σου χρόνο για χόμπι, ενδιαφέροντα ή δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν και σε κάνουν ευτυχισμένη. Εστιάστε στο να ζήσεις το τώρα και να απολαμβάνεις τη ζωή.

Αυτές οι πρακτικές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και του στρες από τη ζωή σου, ενώ εάν τις ακολουθήσεις ευλαβικά θα έχεις σίγουρα μια ισορροπία και ευεξία στην καθημερινή σου ζωή.