Αλέξια Τράικο: «Κατάγομαι από την Αλβανία! Πάντα ήμουν περήφανη γι' αυτό»

Η νικήτρια του Ελληνικού GNTM αποκαλύπτει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Μόλις 19 ετών, αλλά πλήρως ανεξάρτητη, ακολουθεί καριέρα μοντέλου και διαπρέπει ήδη κατακτώντας σημαντικές περγαμηνές στην καριέρα της. Λίγους μήνες μετά τη νίκη της στο GNTM η Αλέξια Τράικο περιγράφει τις δύσκολες στιγμές στον διαγωνισμό του STAR, τον έρωτα που την έχει ανανεώσει, και αποδεικνύει πως δεν είναι απλά μία γοητευτική κοκκινομάλλα, αλλά μία ολόκληρη γυναίκα που έχει πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Γέννημα θρέμμα Σαλονικιά, το ταξίδι στην Αθήνα δεν ήταν μόνο για αναψυχή και για την φωτογράφιση, αλλά και για διάφορα επαγγελματικά ραντεβού που βρίσκονται στον ορίζοντα, με απώτερο στόχο ένα ταξίδι και καριέρα στο εξωτερικό. Για την Αλεξία, ταβάνι είναι πλέον μόνο ο ουρανός.

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

Απόσπασμα από την συνέντευξη της Αλέξιας Τράικο

Μίλησε μου για σένα. Πού γεννήθηκες;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, βέβαια κατάγομαι από την Αλβανία, γιατί από εκεί είναι οι γονείς μου και δεν το έκρυψα. Πάντα ήμουν περήφανη γι' αυτό.

Ήσουν ήσυχο παιδί;

Γενικά ναι, οι γονείς μου με μεγάλωσαν με ήθος και κανόνες, πάντα υπερασπιζόμουν το δίκαιο, ακόμα και όταν δεν αφορούσε εμένα. Παράλληλα ήμουν παιδί των Τεχνών, δεν με γέμιζε το σχολείο. Από μικρή ασχολούμαι με τον χορό και είχαμε κάνει συμφωνία με τον μπαμπά να το συνεχίσω, με την προϋπόθεση να μην μείνω στην ίδια τάξη. Τα βρίσκαμε πολύ ωραία.

Σε παραμέρισαν ποτέ λόγω καταγωγής;

Επειδή είχα τσαγανό και την έλεγα μόνη μου, δεν είχα πρόβλημα με τα παιδιά. Οι γονείς τους ασχολούνταν με αρνητικό τρόπο με την καταγωγή μου. Στο Δημοτικό κάναμε κλήρωση για να βγει σημαιοφόρος, έτυχε να είμαι εγώ, και μία μαμά έλεγε: «Δεν γίνεται να σηκώσει ελληνική σημαία μία κοπέλα που δεν είναι ελληνικής καταγωγής». Μετέπειτα στο Λύκειο, όταν κάναμε κατάληψη και ήρθαν οι υπόλοιποι γονείς για να συζητήσουμε τα αιτήματά μας, μου επιτέθηκαν φραστικά, ακούστηκαν πολύ ρατσιστικά σχόλια κι ας ήμουν συμμαθήτρια με τα παιδιά τους απ' το Δημοτικό. Όταν προσπάθησαν ο μπαμπάς μου με τον αδερφό μου να με υπερασπιστούν, επιτέθηκαν και σε εκείνους.

Πριν είπες πως ήσουν «παιδί των Τεχνών», τι εννοείς;

Αλέξια Τράικο: «Κατάγομαι από την Αλβανία! Πάντα ήμουν περήφανη γι' αυτό»

Ο μπαμπάς μου ήταν χορευτής στην Αλβανία, είχε πάρει και δίπλωμα χορογράφου, αλλά εδώ δυστυχώς δεν αναγνωρίστηκε το ταλέντο του. Βλέπαμε μαζί ταινίες με χορό, όταν ήμουν μικρή μου διάβαζε τους υπότιτλους, έχω απίστευτες αναμνήσεις μαζί του, γι' αυτό και αγάπησα το χορό.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα, έγινε βιοπαλαιστής προκειμένου να τα βγάλει πέρα;

Ακριβώς, οι εποχές ήταν σκληρές και δύσκολες, και ο μπαμπάς μου βίωσε τον ρατσισμό απ' όλες τις πλευρές -εγώ τουλάχιστον δεν τον έζησα από συνομήλικους. Από τότε που τον θυμάμαι και μέχρι που μεγάλωσα, δούλευε σε πρατήριο καυσίμων, και μάλιστα οι άνθρωποι που το είχαν, έγιναν οικογενειακοί μας φίλοι.

Με τη μαμά σου τι έχει συμβεί;

Από τη στιγμή που χώρισε με τον μπαμπά μου, όταν ήμουν στο Γυμνάσιο, χάθηκαν οι δρόμοι μας και δεν έχουμε πολλές επαφές. Ωστόσο η αγάπη δεν σταματάει να υπάρχει σε καμία περίπτωση, και απ' τις δύο πλευρές.

Πώς ξεκίνησες να δουλεύεις στα 16 σου;

Δεν είχα ξανακάνει φωτογράφιση στη ζωή μου μέχρι τότε, στην παρέα ήμουν εκείνη που έβγαζα τις φωτογραφίες, αλλά ποτέ δεν έμπαινα στο κάδρο! Κάποια στιγμή μιλούσα μ' ένα παιδί, που ήταν νέος φωτογράφος, βρήκαμε ένα vintage παντοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κάναμε λήψεις. Βγήκε πολύ ωραίο το αποτέλεσμα, κάναμε κι άλλες, και αυτό ήταν...

Άφησες στην άκρη το σχολείο, προκειμένου να αφοσιωθείς στη δουλειά;

Πήγαινα με έξτρα τσάντα προπόνησης, όπου έβαζα τα ρούχα για τις φωτογραφίσεις που είχα κανονίσει μετά. Στην Γ' Λυκείου ξεκίνησε να γίνεται πιο σοβαρό. Έφευγα μετά τις πρώτες ώρες και επέστρεφα στο τέλος, για να κρατήσω τις απουσίες. Πάντως είχα πολύ καλή σχέση με τους καθηγητές, μου ζητούσαν μερικές να μιλάω και στα παιδιά εκ μέρους τους.

Πώς αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή στο GNTM;

Το έβλεπα με τον μπαμπά μου και όταν κάποια κορίτσια δεν μπορούσαν να κάνουν τις δοκιμασίες, νευρίαζα και έλεγα: «Γιατί δεν είμαι εκεί;». Είχα συνέχεια ανθρώπους γύρω μου, που μου έλεγαν πως έπρεπε να πάω, αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή στο περσινό, αλλά δεν γινόταν γιατί ακόμα δεν είχα κλείσει τα 18. Τελικά όλα για κάποιο λόγο γίνονται, όταν άνοιξαν οι αιτήσεις για το GNTM 5, αποφάσισα πως ήρθε η ώρα.

Ποιοι παίκτες σου άρεσαν από τα προηγούμενα χρόνια;

Ήταν πολλοί, σε κάθε κύκλο υπήρχαν πολύ ιδιαίτερα πρόσωπα. Καλά, όταν μπήκαν αγόρια έγινε... χαμούλης στο σχολείο. Δεν συζητούσαμε κάτι άλλο με τα υπόλοιπα κορίτσια, παρά για τον Ηρακλή, τον Αντρέα, τον Έντουαρντ και τον Αγγαίο.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 8/2, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ