Χριστίνα Μαραγκόζη - Εβίτα Αϊβαλιώτη: «Η σχέση μας έχει πολλές αποχρώσεις...»

«Πέρασα δύσκολα τους χωρισμούς μου...»

Το twitter υποκλίθηκε στην παρουσία και στην εμφάνισή της στο “Just the 2 of us” από την πρώτη κιόλας στιγμή... Η Χριστίνα Μαραγκόζη δεν είναι όμως μόνο μια επιτυχημένη τραγουδίστρια που αντέχει στον χρόνο, αλλά και μια τρυφερή μαμά που μεγάλωσε σχεδόν μαζί με την 19χρονη σήμερα κόρη της Εβίτα Αιβαλιώτη, μετά τον χωρισμό της από τον επιχειρηματία Θάνο Αιβαλιώτη ... “Θα προχωράμε μαζί” λένε μαμά και κόρη σε μια τρυφερή ανάμεσά τους εξομολόγηση στο YOU που μιλάνε για την σχέση τους, τα σκαμπανεβάσματα, τις κόντρες, τις διαφωνίες και πως ξεπερνάνε τα πάντα στο τέλος της ημέρας καταλήγοντας αγκαλιά στον καναπέ...

Έχει μια στάση ζωής εδώ και πολλά χρόνια να μην εκτίθεται και να μην κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η Χριστίνα Μαραγκόζη κουβαλάει μεγάλη ιστορία στον χώρο και έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα επιτυχίας με αξιοπρέπεια. Με τέτοια όπλα βαδίζοντας στην ζωή της, συνεχίζει και στο σόου του ALPHA μαζί με τον παρτενέρ της δημοσιογράφο Φοίβο Παπαδάκη...

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξή τους στο νέο τεύχος του YOU

Μέσα στο Google αναφέρεται ότι το καλλιτεχνικό σου όνομα είναι το Μαραγκόζη και ότι το κανονικό σου είναι το Χρυσικάκη. Ισχύει;

Λάθος το έχουν γράψει... Όταν ξεκίνησα 17 χρονών στην δουλειά έλεγα μοντέρνα τραγούδια με το όνομα Κρίστη. Κάποια στιγμή στα ξεκινήματα μού έδωσαν το Χρυσικάκη γιατί τους φαινόταν πιο εύηχο, το κράτησα όμως για μια σεζόν. Ο Χρήστος Νικολόπουλος με έπεισε να κρατήσω το Μαραγκόζη γιατί ήταν ιδιαίτερο...

Θυμάμαι όταν είχες πρωτοεμφανιστεί έλεγαν «γεννήθηκε μια νέα Χάρις Αλεξίου»;

Ναι. Ίσως επειδή ήμουνα ένα νέο κορίτσι και «πατούσα» επάνω σε τραγουδίστριες όπως η Ελένη Βιτάλη, η Βίκυ Μοσχολιού, η Χάρις Αλεξίου το ηχόχρωμα της φωνής μου να θύμιζε κάτι από εκείνες. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που μου λένε «θυμίζεις την Αλεξίου ή την Βιτάλη» αν και όσοι ακούνε καλά έπαψαν πλέον να μας μπερδεύουν.(γέλια)

Γιατί σήμερα οι φωνές των περισσοτέρων τραγουδιστριών που ακούμε στο ραδιόφωνο μοιάζουν και δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε, όπως ξεχωρίζαμε εσάς;

Αυτό μου λέει πολλές φορές ο κόσμος και ισχύει και για τις γυναίκες και για τους άντρες. Και εγώ όταν ακούω ραδιόφωνο πολλές φορές δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιος τραγουδάει, μάλλον φταίει ότι τραγουδάνε με τον ίδιο τρόπο ή ότι «φτιάχνονται» οι φωνές τους με τα μηχανήματα στο στούντιο και δεν ακούμε τις πραγματικές χροιές τους.

Η σημερινή εποχή έχει περισσότερα αβαντάζ για έναν νέο καλλιτέχνη ή είναι πολύς ο κόσμος και δεν μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα κάποιος;

Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Προτιμώ την δική μου εποχή για να μην πω ότι προτιμώ την δεκαετία του '60 και του'70 που είχε άλλη βαρύτητα η μουσική... Δεν θα ήθελα να ξεκινούσα την σημερινή εποχή με τις συνθήκες που επικρατούν τώρα. Υπάρχουν καλοί τραγουδιστές αναμφίβολα, όμως υπάρχει και πληθώρα τραγουδιστών που διαφημίζονται κυρίως μέσα από τα social media. Τώρα όλα γίνονται ηλεκτρονικά, κάνεις ένα τραγούδι και χάνεται μέσα στο διαδίκτυο δεν είναι όπως ένας δίσκος που τον κρατούσες στην δισκοθήκη σου.

Έχεις ακούσει trap μουσική;

Δεν άκουσα ποτέ και δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Σε όσους αρέσει είναι δικαίωμά τους να την ακούνε.

Η κόρη σου που είναι ένα νέο κορίτσι σου έβαλε ποτέ να ακούσεις ένα κομμάτι trap;

Λογικά εκείνη μπορεί να έχει ακούσει, αλλά σε εμένα δεν μου την έβαλε να την ακούσω ποτέ, ίσως γιατί ξέρει τις απόψεις μου.

Νοσταλγείς την παλιά “χρυσή εποχή” της διασκέδασης;

Πολύ. Αν και δεν θέλω να παρελθοντολογώ, πραγματικά είμαστε τυχεροί εμείς που ζήσαμε την εποχή του '80 και '90, γιατί ήτανε αλλιώς η κατάσταση. Υπήρχε χαρά και ανεμελιά, τώρα υπάρχει μιζέρια.

Ήσουν από τις ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες;

Όταν είχαμε τα μεγάλα σουξέ με τον Αντώνη, φυσικά πληρωνόμασταν πολύ καλά, ήταν καλές εποχές. Αλλά οι καλλιτέχνες δεν διαχειριζόμαστε καλά τα χρήματά μας, πολλές φορές γινόμαστε μάνατζερ του εαυτού μας και κάνουμε λάθη.

Για ένα διάστημα απείχες από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και έδωσες προτεραιότητα στην οικογένεια. Σου έλειπαν τα φώτα και η δημοσιότητα;

Ήταν επιλογή μου να αφήσω στην άκρη το τραγούδι για να μεγαλώσω την Εβίτα, γιατί η μητρότητα ήταν προτεραιότητα για εμένα. Δεν ήταν εύκολο να αφήσω πίσω μια καριέρα, άξιζε όμως τον κόπο.

Ποια περίοδο της ζωής σου πέρασες δύσκολα;

Στους χωρισμούς μου...Ζορίστηκα κάποια στιγμή, τότε που τελείωσε η σχέση μου με τον Αντώνη Βαρδή και έζησα κάποιες καταστάσεις απόρριψης από κάποιους ανθρώπους, αλλά το διαχειρίστηκα. Επίσης μια δύσκολη περίοδος της ζωής μου ήταν έχασα πριν από 8 χρόνια τον πατέρα μου.

Ήσουν μια γυναίκα ερωτεύσιμη και ελκυστική... Ο έρωτας σου χτύπησε πολλές φορές την πόρτα;

Δεν έχω παράπονο, έχω αγαπήσει και έχω αγαπηθεί, τους δυο άντρες που ερωτεύτηκα πιο πολύ από όλους τους παντρεύτηκα. Και ο Αντώνης και ο Θάνος ήταν μεγάλοι έρωτες. Τον Θάνο εξακολουθώ να τον αγαπώ γιατί μου χάρισε το ωραιότερο δώρο της ζωής μου, την κόρη μου.

Το διαζύγιό σου ήταν ήσυχο;

Χριστίνα Μαραγκόζη - Εβίτα Αϊβαλιώτη: «Η σχέση μας έχει πολλές αποχρώσεις...»

Κανένα διαζύγιο δεν είναι ήπιο, γιατί ξεκινάς έναν γάμο με άλλες προϋποθέσεις και στην πορεία κάποια πράγματα αλλάζουν. Ειδικά εγώ που έζησα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον με αγαπημένους γονείς, δεν ήθελα να χωρίσω ποτέ, από την στιγμή μάλιστα που υπάρχει ένα παιδί. Όταν όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι καλύτερα οι άνθρωποι να χωρίζουν.

Πώς είναι η σχέση σου με την Εβίτα;

Η σχέση μας έχει όλες τις αποχρώσεις. Είναι ένα ευγενικό και σεβαστικό παιδί, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε προστριβές και διαφωνίες και ότι δεν βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική. Αλλά έχουμε κατανόηση και οι δυο και πάντα στο τέλος τα βρίσκουμε.

Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί;

Δεν είναι εύκολο, αλλά σε εμάς ο μπαμπάς της Εβίτας ήταν παρόν.

Τι συμβουλεύεις την κόρη σου να προσέχει;

Το πρώτο πράγμα που της είπα ήταν να μην εξαρτιέται στη ζωή της από τίποτα και από κανέναν, να είναι ανεξάρτητη, κυρία του εαυτού της και ελεύθερη. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ελεύθερος όταν εξαρτάται από έναν άλλον.

Είσαι αυστηρή μαμά που την ελέγχεις για την ώρα που θα γυρίσει ή θα τηλεφωνήσεις σε περίπτωση που καθυστερήσει;

Εννοείται. Και να μην καθυστερήσει την παίρνω τηλέφωνο, είμαι υπερπροστατευτική... Ξέρω πώς είναι τα πράγματα έξω, έχω παραπάνω λόγο να φοβάμαι παρόλο που της έχω εμπιστοσύνη.

Οι διαφωνίες σας ποιες είναι;

Κυρίως όταν φοράει τα ρούχα μου και δεν τα βρίσκω πουθενά(γέλια). Πιο παλιά, που ήταν 14 χρονών, τσακωνόμασταν που δεν την άφηνα να πάει στα κλαμπ ενώ όλες οι φίλες της πήγαιναν. Η Εβίτα πήγε σε κλαμπ στα 18 της.

Θα ήθελες να ξαναερωτευτείς;

Είναι ωραίο συναίσθημα ο έρωτας, ποιος δεν θα ήθελε να ξαναερωτευτεί; Τώρα πια όμως είμαι πιο επιφυλακτική με τους ανθρώπους. Εάν έρθει στη ζωή μου κάποιος που θα με κάνει να νιώσω ασφαλής μπορεί να προχωρήσω, αλλά για την ώρα νιώθω καλά που είμαι μόνη μου, το είχα ανάγκη, γιατί μια ζωή με θυμάμαι... παντρεμένη.(γέλια)

Σκέφτεσαι εάν τα επόμενα χρόνια θα τα περάσεις μόνη ή με κάποιον μαζί;

Παλιά έκανα σχέδια για το μέλλον, τώρα πια -ευτυχώς- δεν κάνω, γιατί η ζωή είναι τόσο ανατρεπτική που ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί... Ό,τι είναι καλό να έρθει, καλώς να ορίσει, δεν κυνηγάω τίποτα. Παίρνω την ζωή όπως έρχεται και θεωρώ τυχερούς τους ανθρώπους που προσαρμόζονται.

Το Just the 2 of us πως μπήκε στη ζωή σου;

Ο Νίκος Κοκλώνης μου το πρότεινε πέρυσι που είχα πάει καλεσμένη. Επειδή γενικά έχω διαίσθηση με άτομα που γνωρίζω για πρώτη φορά, συμπάθησα τον Νίκο αμέσως και παρόλο που δεν θέλω να εκτίθεμαι πολύ, πήρα την απόφαση να κάνω το σόου αυτό. Είναι μια μεγάλη παραγωγή με σεβασμό στους καλλιτέχνες που μόνο καλό πιστεύω ότι έχει να μου δώσει.

Για τον μαθητή σου Φοίβο Παπαδάκη τι έχεις να πεις;

Είναι ένα ευγενέστατο πλάσμα που με έχει εκπλήξει για τον χαρακτήρα του, ένα πολύ καλό παιδί που έχει και καλή φωνή. Το ότι μπόρεσε ένας δημοσιογράφος να στέκεται αξιοπρεπώς σε ένα σόου και να τραγουδάει, το θεωρώ κατόρθωμα.

Εάν η Εβίτα σου έλεγε ότι θέλει να γίνει τραγουδίστρια, τι θα έλεγες;

Με το καλό και με τη νίκη... (γέλια) Εγώ πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει έναν προορισμό στη γη. Εάν αυτό ήθελε, αυτό θα έκανε, εγώ θα την στηρίζω σε ότι και εάν κάνει.

Η απόφαση ορισμένων καλλιτεχνών να τραγουδήσουν αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πώς σου φάνηκε;

Πιστεύω ότι ακόμα και αυτοί που δούλεψαν δεν μπορεί να μην συγκλονίστηκαν από αυτό το τραγικό δυστύχημα, όμως φαντάζομαι για να το κάνουν θα είχαν τους λόγους τους. Πολλές φορές εμείς οι καλλιτέχνες βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δουλέψουμε ακόμα και όταν μας συμβαίνουν δικές μας προσωπικές απώλειες.

ΕΒΙΤΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ

Είσαι μοντέλο όπως γράφουν;

Όχι, όμως με ενδιαφέρει πολύ το modeling. Έτυχε να ασχοληθώ για λίγο όταν ήμουν 15 χρονών, αλλά στην συνέχεια άλλαξα προτεραιότητες. Μεγαλώνοντας και βλέποντας τη μαμά μου στον καλλιτεχνικό χώρο, αποφάσισα να μην στηριχτώ σε αυτόν. Επειδή είμαι πολύ αγχώδης, θέλω να επιλέξω κάτι που θα μου αρέσει, αλλά να έχω και την ασφάλεια ότι αυτό δεν θα με κρεμάσει ποτέ.

Περπάτησες δηλαδή στην Εβδομάδα Μόδας μια φορά και τέλος;

Ναι όταν μου έγινε η πρόταση, μου άρεσε σαν ιδέα να περπατήσω πάνω στην πασαρέλα, παρόλο που ήταν αγχωτικό να νιώθεις τόσα μάτια επάνω σου...

Θεωρούσες ότι αν ασχολιόσουν με το μόντελινγκ θα είχε ημερομηνία λήξεως;

Ναι. Είναι γνωστό ότι έχει ημερομηνία λήξης σαν επάγγελμα για αυτό και δεν ήθελα να στηρίξω σε αυτό τη ζωή μου. Εάν το επέλεγα θα ήταν η δεύτερη επιλογή. Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια, σπουδάζω Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις. Αυτό ήθελα να κάνω.

Εάν σου έκαναν πρόταση από το GNTM θα πήγαινες;

Όχι. Πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι για να φτάσεις κάπου, δεν θα έβαζα σε μια τέτοια διαδικασία τον εαυτό μου, γιατί θεωρώ ότι η προβολή πρέπει να είναι κάπως ελεγχόμενη.

Στο σχολείο σου έλεγες ότι μαμά σου είναι η Χριστίνα Μαραγκόζη;

Εγώ δεν το έλεγα ποτέ, γιατί είχα παρατηρήσει ότι όταν το μάθαιναν, υπήρχε μια διαφορετική αντιμετώπιση. Κατά καιρούς κάποιοι με πλησίαζαν επειδή είχα μαμά την Μαραγκόζη. Είμαι πολύ περήφανη για τη μαμά μου, αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν μου άρεσε καθόλου.

Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια με τη μαμά;

Πολλά πράγματα. Περνούσαμε και περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Δεν πήγα παιδικό σταθμό, ήμουν μαζί της στο σπίτι και μου μάθαινε να γράφω, να διαβάζω, τραγουδούσαμε και βλέπαμε ταινίες.

Σε τι διαφωνείτε και σε τι συμφωνείτε;

Χριστίνα Μαραγκόζη - Εβίτα Αϊβαλιώτη: «Η σχέση μας έχει πολλές αποχρώσεις...»

Σε όλα και σε τίποτα. Είμαστε δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Στα περισσότερα θέματα υπάρχει μια αντιπαράθεση στις απόψεις μας και στο πώς τις εκφράζουμε. Αφορούν μικρά θέματα της καθημερινότητας, γιατί δύο γυναίκες δεν συμβιώνουν εύκολα σε ένα σπίτι.

Έχεις κάνει επαναστάσεις στην εφηβεία σου;

Όχι. Μπαίνοντας στην εφηβεία υπήρξε ένταση μεταξύ μας, αλλά στην συνέχεια ήταν πιο ήρεμη η ζωή μας γιατί έμαθα πώς να χειρίζομαι τις καταστάσεις.

Ήταν αυστηροί οι γονείς σου;

Πολύ, αλλά όχι απόλυτοι και πάντα συζητούσαμε πριν καταλήξουμε κάπου. Άλλοτε ήταν πιο αυστηρός ο μπαμπάς και άλλοτε η μαμά, ανάλογα την περίσταση.

Τι όνειρα κάνεις;

Πολλά. Δεν ξέρω αν είναι λόγω της ηλικίας μου, αλλά τον τελευταίο καιρό έχω πάρα πολλά σενάρια γύρω απ' το τι θέλω να κάνω. Μπορώ να με φανταστώ σε μια πόλη αλλά και σε ένα χωριό, με καριέρα ή με οικογένεια, δεν έχω καταλήξει ακριβώς.

Ποια περίοδο ένιωσες πολύ κοντά στην μαμά σου;

Σε μικρή ηλικία αλλά και τελειώνοντας το σχολείο που είχα ένα πρόγραμμα πιο ελεύθερο. Τώρα πια δεν υπάρχει ανάμεσά μας τόσο έντονα η σχέση μαμάς - κόρης, έχω σταματήσει να τη χρειάζομαι σε πρακτικό επίπεδο και την χρειάζομαι περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο, θέλω τη μαμά κοντά μου, τις συμβουλές της, την παρέα της.

Όταν είσαι με ένα αγόρι ζητάς την γνώμη της;

Με μέτρο... Τις σοβαρές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή μου με οποιονδήποτε τρόπο, τις μοιράζομαι πάντα μαζί της. Είναι αυστηρή, αλλά ξέρω ότι θέλει το καλό μου, οπότε δεν είμαι επιφυλακτική να της μιλήσω.

Τον χωρισμό των γονιών σου πώς τον διαχειρίστηκες;

Με πολλή υπομονή. Είναι μια περίεργη κατάσταση που διαφέρει για τον καθένα. Δεν με ένοιαξε τόσο ο χωρισμός τους, το πιο δύσκολο για εμένα ήταν η περίοδος προσαρμογής, από τη μια μέρα στην άλλη ξαφνικά άλλαξε η ζωή μου. Χρειάστηκε αγάπη, υπομονή και σωστή επικοινωνία, για να είμαστε όλοι μια χαρά.

Εάν η μαμά σου γνώριζε έναν άνθρωπο και ήθελε να ξαναπαντρευτεί, θα ήσουν υποστηρικτική ή επικριτική;

Αναλόγως... Εφόσον έβλεπα ότι ζει κάτι όμορφο που θα την έκανε χαρούμενη, οριακά γινόμουν και παρανυφάκι, με την ευχή μου!

Είσαι ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Ναι, είμαι πολύ καλά.

Πιστεύεις ότι η σχέση με τον γονιό πρέπει να είναι φιλική ή πρέπει να τηρούνται κάποιες ασφαλείς αποστάσεις;

Είναι μια λεπτή γραμμή εφόσον υπάρχουν τα σωστά θεμέλια. Καλώς ή κακώς φίλους έχουμε και όταν χρειάζομαι την μαμά μου, δεν την θέλω σαν φίλη μου. Υπάρχουν στιγμές που την εκτιμώ σαν παρέα και σαν άνθρωπο με τον οποίο μπορώ να μιλήσω, να πάμε για ψώνια, μέχρι και στιγμές που θα σκοτωθούμε αλλά θα καταλήξουμε να βλέπουμε αγκαλιά τηλεόραση.

Την παρακολουθείς στο Just the 2 of us;

Εννοείται και με κάθε ευκαιρία πηγαίνω να την δω από κοντά, και στο Just και σε οποιαδήποτε δουλειά.

Την καμαρώνεις;

Χαίρομαι για εκείνη και την θαυμάζω σαν γυναίκα. Και να μην ήταν μαμά μου θα την θαύμαζα σαν καλλιτέχνη.

Παρατηρήσεις της κάνεις;

Πολλές... Γενικά δεν χαϊδεύουμε η μια τα αυτιά της άλλης. Nαι μεν είναι η δουλειά της, αλλά βλέπω τα πράγματα με πιο φρέσκια ματιά, άρα θεωρώ ότι η κριτική μου μπορεί να είναι εποικοδομητική, είτε αφορά το τραγούδι, είτε ένα ρούχο, είτε για οτιδήποτε.

Σου πέρασε από το μυαλό να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Όχι, τραγουδάω πολύ, έχω περιοριστεί όμως στο μπάνιο. Η μαμά μου λέει πως έχω καλή φωνή. Πάντα ήθελα να κάνουμε ένα ντουέτο, αλλά μέχρι εκεί, γιατί πιστεύω ότι ήδη είναι πολύ υψηλά ο πήχης και δεν θέλω την σύγκριση, ούτε έχω τόσο μεγάλο “μικρόβιο” που θα μπω στη διαδικασία να το ρισκάρω.

Περισσότερα στο νέο τεύχος του YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 22/3, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ