Ο γάμος και το ενδεχόμενο ενός παιδιού: Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη μιλούν αποκλειστικά στο YOU μετά τη νίκη τους στο Survivor All Star

«Περάσαμε από 40 κύματα για να είμαστε μαζί!»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor

«Σάκη, ξεκόλλα, τα έχεις πάρει όλα», φώναζαν οι οπαδοί του στο Γαλάτσι, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του: «Νταμπλούχος» Survivor και φουλ ερωτευμένος, με μία εξίσου δυνατή παίκτρια και πρώτη από τις γυναίκες. Λογικό είναι πλέον να επαναλαμβάνει τις λέξεις «Είμαι ευτυχισμένος» και να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία... Ο All Star νικητής Σάκης Κατσούλης φωτογραφίζεται με τη φιναλίστ σύντροφό του και σταρ της καρδιάς του, Μαριαλένα Ρουμελιώτη, και μαζί μας μιλούν για τις δύσκολες στιγμές στον Άγιο Δομίνικο, για τα σαράντα κύματα στη σχέση τους, και για τα όνειρα να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια...

O τελικός απολογισμός ζαλίζει: Δύο έπαθλα της τάξης των 100.000€, καινούριο αυτοκίνητο, και αυτά χωρίς να υπολογίσουμε την αμοιβή τους για τις 27 εβδομάδες που παρέμειναν στον Άγιο Δομίνικο. Ο κόσμος μίλησε πάντως, και αποφάσισε ότι τα αξίζουν, ενώ κοιτώντας τα στατιστικά είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με το αποτέλεσμα. Από αγωνιστικής άποψης είναι το πιο ολοκληρωμένο ζευγάρι, και σε προσωπικό επίπεδο μόνο ο ερχομός ενός παιδιού θα μπορούσε να προχωρήσει την ευτυχία τους ένα βήμα παραπέρα...

Survivors in love: Σάκης και Μαριαλένα αποκαλύπτουν στο YOU!

Ο γάμος και το πρώτο τους παιδί: Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη μιλούν αποκλειστικά στο YOU μετά τη νίκη τους στο Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Για ποιο λόγο είπατε «ναι» για δεύτερη φορά στο Survivor;

Σάκης: Το Survivor για μένα ήταν ένα όνειρο, ειδικά από θέμα αγωνισμάτων. Τη δεύτερη φορά πήρα ένα μεγάλο ρίσκο, γιατί είχα ήδη ένα τίτλο και η αποτυχία θα ήταν πολύ άσχημο συναίσθημα, παρόλα αυτά δεν θα μπορούσα να γυρίσω την πλάτη στο πρόγραμμα που μου άλλαξε τη ζωή και σε όλους εκείνους που με στήριξαν το 2021.

Μαριαλένα: Αγαπάω αυτό το πρόγραμμα γιατί με ανέδειξε, άρα όταν μας έγινε η πρόταση για το All Star, τη θεώρησα πολύ τιμητική. Το σκεφτήκαμε αρκετά, γιατί είχαμε πολλές υποχρεώσεις, και φοβηθήκαμε στην ιδέα να περάσουμε πάλι τις ίδιες δυσκολίες παρ' όλα αυτά ήταν ένας καινούργιος στόχος για εμάς και γι' αυτό πήραμε από κοινού την απόφαση να συμμετέχουμε στο Survivor All Star.

Φτάσατε στα όριά σας;

Σ: Οι δύο πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι, επειδή ήμασταν σε διαφορετικές ομάδες με την Μαριαλένα και με βάραινε αυτό. Παρ' όλα αυτά η στήριξή της στους αγώνες και το γεγονός ότι μου έλεγε: «Κάνε υπομονή, θα αλλάξουν τα πράγματα», με κράτησε εκεί.

Μ: Έφτασα πολλές φορές στα όριά μου στον Άγιο Δομίνικο και νομίζω ότι φάνηκε αυτό, γιατί δεν κρύβω τα συναισθήματά μου. Το Survivor γενικά πιστεύω πως είναι ένα κοινωνικό πείραμα που φτάνει τον άνθρωπο στα όριά του, όχι μόνο λόγω της πείνας, αλλά παίζει τρομερό ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι: Από τη μία σου λείπει η οικογένειά σου και από την άλλη πρέπει να συνεργαστείς με ξένους ανθρώπους που ενδεχομένως να θέλουν να πάρουν κάτι από σένα, οπότε κάνεις δεύτερες σκέψεις. Σίγουρα βγήκα πιο δυνατή, διότι μέσα από τις δυσκολίες μπορείς να εξελιχθείς και να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Σταθήκατε ψυχολογικό στήριγμα ο ένας για τον άλλο;

Σ: Προφανώς, αν εξαιρέσουμε το πρώτο διάστημα που δεν μπορούσαμε να έχουμε επαφή και ήταν πολύ δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ μας. Όταν βρεθήκαμε στην ίδια ομάδα πλέον ήμασταν πολύ καλύτερα, ήμασταν ενωμένοι και στήριζε ο ένας τον άλλον, οπότε είχαμε ένα αβαντάζ έναντι των υπολοίπων.

Μ: Εμπιστευόταν ο ένας τον άλλον απόλυτα, κάτι που δεν συνέβαινε με τους υπόλοιπους παίκτες. Όταν του εκμυστηρευόμουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου, ήξερα ότι θα με καταλάβει και θα μου δώσει την πιο κατάλληλη συμβουλή. Στην αρχή δεν ήμουν καθόλου καλά, ήθελα να μιλήσω με τον Σάκη, αλλά τον έβλεπα μόνο για λίγο στα αγωνίσματα.

Το γεγονός ότι βρισκόσασταν σε διαφορετικές ομάδες ήταν σημείο τριβής ανάμεσα σας;

Σ: Το ευτυχές ήταν ότι δεν ήρθαμε ποτέ σε ρήξη και δεν τσακωθήκαμε. Ήμασταν πολύ συνειδητοποιημένοι και γνωρίζαμε ότι ενδεχομένως να βρισκόμαστε σε διαφορετικές ομάδες, παρ' όλα αυτά είναι πολύ διαφορετικό όταν το ζεις.

Μ: Το κακό όταν είσαι σε διαφορετική ομάδα από τον άνθρωπό σου είναι ότι δεν μπορείς να χαρείς 100%. Κέρδιζα ένα έπαθλο φαγητού και δεν μπορούσα να πανηγυρίσω, στεναχωριόμουν γιατί δεν θα έτρωγε ο Σάκης. Βέβαια, τον πρώτο καιρό εκείνος κέρδιζε τα περισσότερα έπαθλα, εγώ ήμουν νηστική. (γελάει)

Η περιπέτεια του Survivor δυνάμωσε τη σχέση σας;

Ο γάμος και το πρώτο τους παιδί: Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη μιλούν αποκλειστικά στο YOU μετά τη νίκη τους στο Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Σ: Φυσικά, και τις δύο φορές το παιχνίδι μας έφερε αρκετά κοντά και μας δυνάμωσε. Ζήσαμε για μήνες μακριά από εξωτερικούς παράγοντες, υποχρεώσεις και κινητό, και ήμασταν μαζί 24 ώρες το 24ωρο -κάτι που δεν είναι εύκολο να νιώσει αντίστοιχα ένα ζευγάρι στην έξω ζωή. Μπορεί να είμαστε τεσσεράμισι χρόνια μαζί, αλλά νιώθω ότι γνωριζόμαστε πολλά περισσότερα, μία δεκαετία σίγουρα. Και είμαι ευτυχισμένος, γιατί δεν έχουμε κουραστεί από αυτό αλλά είμαστε ακόμη ερωτευμένοι.

Μ: Έχουμε ακούσει ιστορίες από ζευγάρια στην καραντίνα, που ήταν όλη μέρα μαζί, και στο τέλος κατέληξαν να τσακωθούν πολύ άσχημα και να χωρίσουν. Νομίζω πως διαχειριστήκαμε τα πράγματα με πολύ σεβασμό και κατανόηση ο ένας για τον άλλον και αυτό δυνάμωσε τη σχέση μας. Έχουμε περάσει από 40 κύματα, αλλά αντί αυτό να μας απομακρύνει, μας ενώνει ακόμα περισσότερο.

Πιστεύατε ότι θα κατακτήσετε ξανά την πρώτη και την τρίτη θέση αντίστοιχα;

Σ: Δεν μπήκα με τόσο μεγάλες βλέψεις, ήξερα ότι φέτος θα βρισκόμαστε απέναντι σε δυνατούς παίκτες, που γνωρίζουν το Survivor. Παρ' όλα αυτά είμαστε ανταγωνιστικό ζευγάρι και νομίζω έχουμε αποδείξει ότι δεν μας αρέσει να χάνουμε, ακόμη και όταν παίζαμε αντίπαλοι ο ένας με τον άλλον κάνουμε πλάκα μεταξύ μας. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Μ: Τον πρώτο καιρό, πέρασα αρκετά δύσκολα και πολλές φορές έλεγα ότι θα φύγω από το παιχνίδι. Αλλά δεν το έκανα γιατί δεν έχω μάθει να τα παρατάω. Από ένα σημείο κι έπειτα φανταζόμουν ότι θα φτάσω μέχρι το τέλος, όχι από υπεροψία αλλά γιατί είχα πείσμα και θέληση. Πίστευα στον εαυτό μου.

Θα κρατήσετε επαφές με παίκτες από το παιχνίδι;

Σ: Ναι, παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι οι πραγματικές φιλίες θα φανούν στην έξω ζωή. Το Survivor είναι μια μικρή κοινωνία, πρέπει να συμβιώσεις αναγκαστικά με κάποιους ανθρώπους για το καλό της ομάδας. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει με ποιους θα συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα.

Σάκη πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με την Μαριαλένα, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους;

Σ: Είναι το highlight. (γελάει) Πολλοί τη λένε «γκρινιάρα», αλλά εγώ πιστεύω ότι η γκρίνια είναι η γλύκα της γυναίκας, το αλατοπίπερο στη σχέση μας και αυτό μας κρατάει τόσο ενωμένους. Ο κόσμος έβλεπε για μεγάλο διάστημα τη Μαριαλένα να είναι άσχημα ψυχολογικά, αλλά πολλές φορές στάθηκε στο πλευρό μου και ήταν εκείνη που με κράτησε στο παιχνίδι, όταν αντίστοιχα περνούσα εγώ πολύ δύσκολα. Είναι ο άνθρωπός μου.

Μ: Μπορεί να λένε ότι είμαι γκρινιάρα, αλλά πραγματικά αυτό πού εισπράττω από τον Σάκη είναι ότι αυτή η γκρίνια δεν μας επιτρέπει να ρουτινιάζουμε. Θέλω να πω, ωστόσο, ότι στο Survivor είναι λογικό να βγαίνουν περισσότερα νεύρα, γιατί παίζει ρόλο η πείνα και τα ορμονικά, που βαράνε καμπανάκι ορισμένες φορές. Ήμουν τυχερή επειδή ήξερα ότι ο Σάκης, δεν πρόκειται να με παρεξηγήσει, ίσα-ίσα ήταν δίπλα μου και μου εξηγούσε τα πάντα με ήρεμο τρόπο.

Η Μαριαλένα είπε πρόσφατα ότι δεν μπορείς χωρίς τη γκρίνια της. Ισχύει;

Σ: Φυσικά και δεν μπορώ, αλλά ξαναλέω ότι για μένα δεν είναι γκρίνια, είναι γλύκα. Είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς και ερωτευμένους.

Στο πρώτο παιχνίδι δεν ήσασταν μαζί. Αν σας έλεγαν πριν από δυόμισι χρόνια ότι θα τα ξαναβρίσκατε και θα κερδίζατε τις πρώτες θέσεις στο Survivor, θα το πιστεύατε;

Μ: Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Αλλά με όσα συνέβησαν κατάλαβα αυτό που λένε, ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Αν δεν χώριζα με τον Σάκη, δεν θα δήλωνα ποτέ συμμετοχή στο Survivor, δεν θα με ακολουθούσε στον Άγιο Δομίνικο, και δεν θα άλλαζε η ζωή μας.

Σ: Tα πράγματα έχουν εξελιχθεί καλύτερα απ' ό,τι τα ονειρευόμουν. Στο πρώτο Survivor μπήκαμε χωρισμένοι και παρ' όλα αυτά, αφότου τελείωσε, καταλάβαμε ότι θέλουμε να ξαναείμαστε μαζί, γιατί ταιριάζουμε και περνάμε καλά. Το δεύτερο Survivor ήρθε με μια ακόμη τεράστια επιτυχία, επειδή ήμουν ο πρώτος Έλληνας Survivor All Star και είναι μία πολύ τιμητική θέση για μένα, ενώ συνεχίζουν όλα να βαίνουν καλώς στη σχέση μας με την Μαριαλένα.

Τι σημαίνει για σένα ο τίτλος του πρώτου Έλληνα Survivor All Star;

Ο γάμος και το πρώτο τους παιδί: Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη μιλούν αποκλειστικά στο YOU μετά τη νίκη τους στο Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Σ: Σημαίνει πολλά, είναι ένας άκρως τιμητικός τίτλος, γιατί δεν έχει ξαναγίνει All Star στην Ελλάδα. Επειδή όταν πήραμε μέρος στο πρώτο Survivor γνωρίζαμε ότι θα γίνει σε All Star, ήταν ένα μακρινό όνειρο και ήθελα να το ζήσω. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που με στήριξε, μιας και χωρίς αυτόν ποτέ δεν θα κατάφερνα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Αν γίνει Survivor All Star 2, όπως ακούγεται, θες να συμμετέχεις;

Σ: Αν οι συγκυρίες είναι κατάλληλες και μπορώ να φύγω μακριά τις επιχειρηματικές μου δράσεις, ναι. Δεν πρέπει να γυρνάμε την πλάτη σε ένα πρόγραμμα που μας άλλαξε τη ζωή, και δεν το λέω μόνο για εμάς, αλλά για πολλά άτομα που έχουν περάσει από το Survivor.

Μιλάμε για δύο έπαθλα, και μία μεγάλη συνολική αμοιβή. Πώς θα αξιοποιήσεις τα χρήματα που κέρδισες από το Survivor;

Σ: Έχω τρεις επιχειρήσεις στο Περιστέρι και θα συνεχίσω να επενδύω σε αυτές. Φυσικά σκέφτομαι να κάνω και κάποια καινούργια επενδυτική κίνηση, αλλά δεν έχω αποφασίσει συγκεκριμένα ποια θα είναι αυτή.

Μαριαλένα εσύ τι ετοιμάζεις επαγγελματικά;

Ο γάμος και το πρώτο τους παιδί: Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη μιλούν αποκλειστικά στο YOU μετά τη νίκη τους στο Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Μ: Για αρχή δουλεύω μέσω Instagram, και μου αρέσει αυτή η αλληλεπίδραση με το κοινό, ενώ από Σεπτέμβρη θα συνεχίσω να προσφέρω βίντεο γυμναστικής μέσα από την πλατφόρμα που έχω φτιάξει για να βοηθάω τον κόσμο. Μετέπειτα σκέφτομαι να φτιάξω τη δική μου επιχείρηση, με τα χρήματα που μου προσέφερε το παιχνίδι -έχω και καλό δάσκαλο, τον Σάκη.

Αν σας ζητούσαν να επιλέξετε ανάμεσα στα χρήματα που έχετε κερδίσει μέχρι σήμερα από το Survivor, και στη σχέση σας, τι θα προτιμούσατε;

Σ: Προφανώς τη σχέση μας. Έχουμε ζήσει πολλά μαζί και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάνω απ' όλα, τα οικονομικά έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που κρατάμε από το παιχνίδι είναι η αγάπη του κόσμου, και το γεγονός ότι προφανώς είδαν κάτι καλό σε εμάς για να μας στηρίξουν σε δύο κύκλους μεγάλης διάρκειας.

Μ: Γενικά στη ζωή μου επενδύω περισσότερο στις ανθρώπινες σχέσεις, όχι στα υλικά αγαθά. Η απάντηση είναι μονόδρομος, θα άφηνα όλα τα λεφτά του κόσμου για να είμαι μαζί με τον Σάκη. Είναι πολύ σπάνιο να βρίσκεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει πραγματικά και είναι δίπλα σου σε όλα, ειδικά στις μέρες μας.

Στο Survivor είδαμε μία... πρόβα πρότασης γάμου σε ύψος 50 μέτρων. Πώς σου ήρθε αυτό;

Σ: Ήταν άβολο (δείτε εδώ το βίντεο), αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι είμαστε ένα τίποτα και μπορεί όλα να τελειώσουν. Eκτίμησα το γεγονός ότι έχω περάσει τόσο όμορφα με την Μαριαλένα και μου βγήκε πολύ αυθόρμητα.

Μαριαλένα πώς ένιωσες εκείνη τη στιγμή;

Μ: Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση, ένιωσα λίγο αμήχανα γιατί δεν μου έχουν ξανακάνει πρόταση γάμου -ούτε σε πρόβα. Ταυτόχρονα, όμως, χάρηκα που εκδήλωσε ο Σάκης αυτή τη σκέψη του και μου βγήκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Άρα αν σου ξανακάνει την πρόταση στα σοβαρά, θα δεχθείς;

Μ: Ας έρθει εκείνη η ώρα και θα δούμε... Λογικά θα δείτε την αντίδρασή μου γιατί θα την βιντεοσκοπήσει. (γέλια)

Τον γάμο ποτέ να τον περιμένουμε;

Σ: Ο γάμος είναι απλά μια ταμπέλα που μπαίνει για την ολοκλήρωση της σχέσης. Εμείς νιώθουμε πολύ καλά μεταξύ μας και νομίζω ότι αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία σε κάθε ζευγάρι. Είμαστε μαζί αρκετά χρόνια, έχει δοκιμαστεί η σχέση μας σε πολλά επίπεδα, οπότε ό,τι έρθει από εδώ και πέρα είναι ευπρόσδεκτο. Γιατί όχι ένα παιδί και ένας γάμος;

Μ: Το πότε θα γίνει ο γάμος εξαρτάται από τον Σάκη, διότι ακόμα δεν έχει κάνει κανονική πρόταση... Αλλά κι εγώ θεωρώ τον γάμο απλά ως μία διαδικασία που πρέπει να γίνει, για να πάρεις την ευλογία του Θεού. Από κει και πέρα, είμαστε πολύ καλά και δεν χρειάζεται να μπει η ταμπέλα ότι είμαστε παντρεμένοι για να το αποδείξουμε. Λογικά πρώτα θα έρθει το παιδάκι και μετά ο γάμος, θα πάμε για γαμοβάφτιση. (γέλια)

Έχεις δηλώσει ότι στη Μαριαλένα βλέπεις τη μητέρα των παιδιών σου. Αυτό το συναίσθημα συνεχίζει να υπάρχει;

Ο γάμος και το πρώτο τους παιδί: Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη μιλούν αποκλειστικά στο YOU μετά τη νίκη τους στο Survivor All Star
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Σ: Φυσικά. Είναι μια πανέμορφη γυναίκα, κορμάρα, θεωρώ ότι έχει υπέροχο DNA και θα κάνουμε μια ωραία οικογένεια. Βασικά πατάω εκεί, μπας και την πείσω να ξεκινήσουμε να το σκεφτόμαστε. (γελάει)

Βλέπεις στα μάτια του Σάκη τον πατέρα των παιδιών σου;

Μ: Ο Σάκης είναι ένα πρότυπο άντρα για μένα, για πολλούς λόγους. Πέραν του ότι είναι τρομερός επιχειρηματίας και βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, κάτι που μου δημιουργεί ένα αίσθημα θαυμασμού, είναι και πολύ τρυφερός και προστατευτικός. Μπορεί να έχει πολλά στο κεφάλι του, ωστόσο ποτέ δεν με παραμελεί, άρα πιστεύω ότι θα είναι και καλός μπαμπάς γιατί αγαπάει και τα παιδιά. Γιατί όχι, κι εγώ μπορώ να πω ότι βλέπω στα μάτια του Σάκη τον πατέρα των παιδιών μου.

Στο προηγούμενο Survivor η μητέρα σου είχε πει πολλά για τον Σάκη. Πώς καταφέρατε να της αλλάξετε γνώμη, σε σημείο που πλέον σου ζητάει εγγόνι με τον ίδιο άνθρωπο;

Μ: Όταν είχαμε χωρίσει με τον Σάκη, η μαμά μου δεν με έβλεπε καλά, γι' αυτό είπε ό,τι είπε όταν μπήκε εκείνος στο παιχνίδι. Ωστόσο είδε στην πορεία ότι ο Σάκης με φροντίζει, τους έφερα σε επαφή, συζήτησαν μεταξύ τους και το λύσανε.

Σ: Ήταν απόλυτα λογικό να επηρεαστεί η γυναίκα απ' όλη την πίεση που δέχτηκε, που καθημερινά ήταν άνθρωποι κάτω από το σπίτι της και της έλεγαν πράγματα για το παιδί της τα οποία δεν μπορούσε να ξέρει αν ισχύουν. Χαίρομαι που στο τέλος δέχτηκε την άποψη της κόρης της, εφόσον την έβλεπε ευτυχισμένη και πλέον είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.

Περισσότερα στο τεύχος που κυκλοφορεί*