Σούπερ αποκλειστικό: Το νέο στοίχημα στη ζωή του Ηλία Βρεττού - Έτοιμος να γίνει μπαμπάς!

Ανοίγει την καρδιά του για πρώτη φορά λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου τηλεπαιχνιδιού «Μεγάλο Παζάρι»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Μπαίνει με ορμή σε μία νέα τηλεοπτική σεζόν και δηλώνει πιο ώριμος από ποτέ. Ένα μεγάλο στοίχημα ξεκινάει για τον Ηλία Βρεττό, που κλείνει το μάτι στο τηλεοπτικό κοινό και λέει: «Ξέρεις πού θα με βρεις», όπως είναι και ο τίτλος της νέας του επιτυχίας από την Panik Platinum. Ο αγαπημένος τραγουδιστής πλέον θα εμφανίζεται και στη συχνότητα του Alpha, για να παρουσιάζει το θρυλικό παιχνίδι «Το Πιο Μεγάλο Παζάρι» και δηλώνει στο YOU έτοιμος να αναλάβει αυτό το νέο του ρόλο, αλλά και ακόμα έναν, αυτόν του πατέρα στο πλευρό της συζύγου του, Αναστασία Δεληγιάννη. (δείτε εδώ φωτογραφίες από τον γάμο τους)

Δεν τον φόβισαν ποτέ οι προκλήσεις, αντίθετα του αρέσει να δοκιμάζει νέα πράγματα, άρα μάλλον αυτό το τηλεοπτικό βήμα ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Έχει ευφράδεια και θετική ενέργεια, απαραίτητες πρώτες ύλες για έναν παρουσιαστή, ενώ δεν τον φοβίζουν και οι συγκρίσεις με προηγούμενες εκδοχές του «Μεγάλου Παζαριού». Με τον Ηλία τα λέμε όλα και ξεκινάμε την κουβέντα μας από το καλοκαίρι που πέρασε, και τον τρόπο με τον οποίο έπεσε η πρόταση στο τραπέζι για το παιχνίδι που θα παρουσιάζει.

Η εξομολόγηση του Ηλία Βρεττού στο YOU

Πώς έγινε η πρώτη κρούση για το «Πιο Μεγάλο Παζάρι» στον Alpha;

Φέτος το καλοκαίρι είχα ξεκινήσει για ένα roadtrip από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Ρουμανία με τη μηχανή, μαζί με τον Στέλιο Ρόκκο, τη γυναίκα του και άλλο ένα ζευγάρι. Όπως είχαμε σταματήσει στα βόρεια της Βουλγαρίας με την σύζυγό μου, την Αναστασία, χτυπάει το κινητό μου από την εταιρεία παραγωγής Foss Productions, που μου είπαν ότι με θέλουν για τη θέση του παρουσιαστή στο παιχνίδι. Στην αρχή μου ακούστηκε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το αντιμετώπισα πολύ χαλαρά και τους είπα ευγενικά να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μου, την Panik Platinum για να κάνουμε ένα ραντεβού. Πήγα στο δοκιμαστικό πολύ κουρασμένος, μετά από σερί εμφανίσεις παρόλα αυτά ήμουν χαλαρός, ήθελα να ζήσω την εμπειρία. Δεν περίμενα ότι θα πήγαινε τόσο καλά, όταν τελειώσαμε μου έδειξαν πόσο ευχαριστημένοι ήταν, αλλά εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι το έλεγαν από ευγένεια. Μετά από λίγες μέρες χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν ότι θα θέλουν να συνεργαστούμε.

Πώς υποδέχτηκες αυτή την πρόταση;

Ήταν αναπάντεχη και πολύ όμορφη ταυτόχρονα, βρέθηκα σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά με έχει συνεπάρει ένας τεράστιος ενθουσιασμός. Για χρόνια φλέρταρα με διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση, ωστόσο αισθάνομαι ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, και το λέω γιατί έχουν συμβεί κάποια πράγματα που τα θεωρώ καρμικά, το πιο χαρακτηριστικό είναι το εξής: Αφού συμφωνήσαμε με τον Alpha, συναντήθηκα με ένα πολύ σημαντικό στέλεχος του καναλιού, και συνειδητοποίησα ότι αυτός ο άνθρωπος, με τον οποίο θα συνεργαστώ στην πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ως παρουσιαστής, ήταν ο ίδιος που μου έκλεισε την πρώτη μου δουλειά σε νυχτερινό μαγαζί από σπόντα το 2004 και είχε την ιδέα να με ονομάσουν «Βρεττό» από «Καραβασίλη». Νομίζω ότι οι συγκυρίες είναι πολύ ευτυχείς. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ο κόσμος θα κρίνει.

Είχες δοκιμάσει στο παρελθόν κάτι αντίστοιχο στην τηλεόραση, με αυτό το show που ετοιμάζεσαι να παρουσιάσεις τώρα;

Σε επίπεδο παρουσίασης είχα παρευρεθεί κατά καιρούς σε κάποια δοκιμαστικά, μετά έχω εμφανιστεί και ως διαγωνιζόμενος. Η πρώτη μου ενασχόληση με την τηλεόραση ήταν το 2013 στο «Dancing with the Stars», όπου κλήθηκα να κάνω κάτι πάνω από τις δυνατότητές μου, αλλά νομίζω ότι είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα του ότι αν αποφασίσω κάτι στη ζωή μου, δίνω το 200% του εαυτού μου. Όντας παντελώς άσχετος από χορό, καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια, κατάφερα να φτάσω στον τελικό και να κοντράρω τότε την Ντορέττα Παπαδημητρίου, που είναι γεννημένη χορεύτρια. Στη συνέχεια βεβαίως ήρθε και η συμμετοχή μου στο «Just the 2 of us», που επίσης ήταν μία ωραία εμπειρία.

H Ντορέττα Παπαδημητρίου, με την οποία ήσασταν στο «DWTS», ήταν η τελευταία παρουσιάστρια στο «Μεγάλο παζάρι» και πρόσφατα σου έδωσε την… ευχή της! Είχατε επικοινωνία αυτά τα χρόνια;

Εκτιμάω πολύ την Ντορέττα, είχαμε δέσει πολύ την περίοδο του «DWTS», παρότι ήμασταν ανταγωνιστές. Μπορεί να μην βρισκόμαστε αλλά η εκτίμηση παραμένει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι στην πιο δύσκολη στιγμή μου, όταν είχα τρακάρει και βρισκόμουν στο νοσοκομείο 7 μέρες να παλεύω για τη ζωή μου, είχε έρθει στο νοσοκομείο, κάθισε δίπλα μου στο κρεβάτι και κάναμε πολύ ωραίες κουβέντες. Την ευχαριστώ που μου έδωσε τις ευχές της και δημοσίως, είναι ένας άνθρωπος έξω καρδιά και πολύ γλυκός, της εύχομαι τα καλύτερα.

Της ζήτησες κάποια συμβουλή;

Όχι, και φοβάμαι να μπω στη διαδικασία να ζητήσω συμβουλές. Θέλω να παρουσιάσω την προσωπικότητά μου σε αυτό που θα κάνω φέτος, θέλω να είναι αληθινό. Αν κάποιος μου δώσει συμβουλές, ίσως κουμπωθώ και μπω στη διαδικασία να παίξω έναν ρόλο. Θέλω να είμαι 100% ο εαυτός μου.

Είχες δει τις πιο παλιές εκπομπές στο «Μεγάλο Παζάρι», όταν το παρουσίαζε ο Αντρέας Μικρούτσικος;

Σούπερ αποκλειστικό: Το νέο στοίχημα στη ζωή του Ηλία Βρεττού - Έτοιμος να γίνει μπαμπάς!
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Ποιος δεν έχει δει, και δεν έχει θαυμάσει, τον Ανδρέα Μικρούτσικο; Είναι δάσκαλος. Μόνο σεβασμό τρέφω στο πρόσωπο και στο όνομά του, που είναι πολύ βαρύ για την ελληνική τηλεόραση και νομίζω ότι στη συνείδηση όλων μας το «Μεγάλο Παζάρι» είναι ταυτισμένο με τη δική του ενέργεια. Αρκετά χρόνια αργότερα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε αυτό το παιχνίδι, αλλά στο 2023 και πιο εξελιγμένο σε θέματα τεχνολογίας και παραγωγής.

Σε αγχώνει το γεγονός ότι αναλαμβάνεις ένα project που έχει ιστορία, και άρα θα γίνουν συγκρίσεις αναπόφευκτα;

Όταν εκτίθεσαι, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς και την κριτική. Προσωπικά είμαι πανέτοιμος, και σέβομαι απόλυτα την άποψη οποιουδήποτε, ειδικά όσων έχουν εμπειρία στο χώρο της τηλεόρασης -μιας και για εμένα είναι τα πρώτα μου βήματα. Νομίζω ότι περισσότερο με πεισμώνει, για να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό. Ελπίζω αυτό να αρέσει και να κριθεί θετικά, αλλά θα το δούμε στην πορεία.

Γενικά αιωρείται ακόμα το θέμα του Ζονκ. Πώς θα είναι φέτος;

Μπορώ να πω ότι δεν θα είναι άνθρωπος, αλλά κάτι διαφορετικό. Καλό είναι, όμως, να μην αποκαλύψω περισσότερες λεπτομέρειες, να αφήσουμε μία αγωνία για το τηλεοπτικό κοινό.

Πότε άνοιξες εσύ την κουρτίνα στη ζωή σου και πέτυχες… Ζονκ;

Ένα μεγάλο λάθος που έκανα στη ζωή μου ήταν ότι παράτησα το πτυχίο μου στο τρίτο έτος, γιατί είχα περάσει σε μια πολύ καλή σχολή, στο Τμήμα Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αυτό ήταν κάτι που με βάραινε, το είχα σαν μια ανειλημμένη υποχρέωση για 18 χρόνια. Ευτυχώς το 2018 ασχολήθηκα ξανά, διάβασα τα 8 μαθήματα που μου είχαν μείνει και ξεπέρασα αυτό το... Ζονκ, χάρηκε και η μανούλα μου που πήρα το πτυχίο μου. Σε μία κορνίζα το έβαλα, δεν μου χρησίμευσε σε κάτι, απλώς κάλυψα μέσα μου αυτό το ανεκπλήρωτο που αισθανόμουν.

Ο ενθουσιασμός που ανέφερες πριν, συγκρίνεται με την πρώτη φορά που βγήκες να τραγουδήσεις;

Κομπιάζω, γιατί την πρώτη φορά που βγήκα να τραγουδήσω ήμουν τόσο πολύ αγχωμένος που δεν μπορούσα να το χαρώ. Τότε ένιωθα μεγαλύτερη ανασφάλεια, βρισκόμουν σε έναν καινούργιο χώρο, σε κάτι τελείως ξένο για μένα, ήμουν ένα μικρό παιδάκι που είχε πλήρη άγνοια. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ πιο έμπειρος και ώριμος, πριν από λίγο καιρό έκλεισα τα 40, εδώ κι ένα χρόνο έχω παντρευτεί, άρα τα προσωπικά μου έχουν μπει σε καλό δρόμο μου και μπορώ να διοχετεύσω όλη μου την ενέργεια στις δουλειές μου, που πλέον είναι δύο -το τραγούδι δεν σταματάει και πάντα θα είναι η βασική μου δουλειά. Φέτος θα είμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Mezzo Athens Party Stage, έχουμε πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο και μαζί μας θα είναι ο Αναστάσιος Ράμμος και η Χριστίνα Σάλτη. «Ξέρεις πού θα με βρεις», που λέει και το καινούργιο μου τραγούδι. (γελάει)

Χωράνε δύο καρπούζια κάτω απ’ τη μασχάλη;

Έχω δύο μασχάλες. (γέλια)

Πρόσφατα κλείσατε ένα χρόνο γάμου με την σύζυγό σου. Ποια στιγμή ξεχωρίζεις;

Σίγουρα η πιο έντονη στιγμή ήταν ο γάμος μας, ήταν η όμορφη, ανέμελη και ξέφρενη νύχτα της ζωής μου. Ποτέ δεν έχω περάσει καλύτερα, με συνεπήρε το γεγονός ότι είχα όλους τους αγαπημένους μου ανθρώπους εκεί, καθώς έγινε σε πολύ κλειστό κύκλο, ήμουν τελείως ελεύθερος να τσαλακωθώ, να κάνω ό,τι αισθάνομαι. Δεν περίμενα ότι θα πήγαινε τόσο όμορφα.

Ένα παιδί είναι στα σχέδιά σας;

Εννοείται ότι είναι στα σχέδια μας, το θέλουμε πολύ με την Αναστασία, μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να το αποκτήσουμε.

Από το τραγούδι θυμάσαι περισσότερες χαρές ή πίκρες;

Σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό, δεν θα μπορούσα να μείνω στα αρνητικά. Μου έχει δώσει τόσες χαρές, με έχει βοηθήσει να ζω αξιοπρεπώς, έχω την ευλογία να κάνω επάγγελμα την μεγαλύτερή μου αγάπη, ο κόσμος μού δείχνει άπειρη εκτίμηση... Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς το τραγούδι και είμαι πολύ ευγνώμων που με αξίωσε ο Θεός να κάνω επιτυχία τόσα χρόνια. Εύχομαι να συνεχίσει αυτό και να εξελίσσεται.

Επειδή πιστεύεις στον Θεό, δοκιμάστηκε κάποια στιγμή αυτή η πίστη;

Σούπερ αποκλειστικό: Το νέο στοίχημα στη ζωή του Ηλία Βρεττού - Έτοιμος να γίνει μπαμπάς!
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΑΡΕΛΙΩΤΗΣ

Πολλές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν υπάρχει Θεός, όπως όλοι μας σε συγκεκριμένες φάσεις και με την κατάλληλη αφορμή. Η λογική έρχεται κόντρα με την πίστη, οι επιστήμες και το άπειρο του σύμπαντος πολλές φορές σε κάνουν να αναρωτιέσαι, αλλά νομίζω ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο το τρακάρισμά μου. Η εμπειρία αυτή με έκανε να νιώσω το άγγιγμα του Θεού, μετά από εκείνη την ημέρα έπαψα να αναρωτιέμαι αν υπάρχει ή όχι. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και χριστιανός, να βρίσκομαι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που ένιωσα τότε ότι υπάρχει.

Στη ζωή σου μου περιγράφεις μία πλήρη εικόνα. Σου λείπει κάτι;

Το μοναδικό πράγμα που νιώθω ότι χρειάζομαι είναι η υγεία μου, η δική μου και των αγαπημένων μου προσώπων. Όλα τα υπόλοιπα κατά κάποιο τρόπο έχουν γίνει ή θα τα φτιάξουμε στην πορεία, αλλά μπροστά σε ένα πρόβλημα υγείας πραγματικά αισθάνεσαι ανήμπορος, όλα καταρρέουν και αποκτούν άλλη διάσταση. Εύχομαι και προσεύχομαι κάθε μέρα να είμαστε γεροί.

Πρόσφατα έκλεισες τα 40, πώς νιώθεις;

Νιώθω πολύ καλά, πιο ώριμος, έμπειρος και πιο έτοιμος από πότε να δώσω. Αλλά μου έκατσε λίγο βαρύ. (γέλια) Αυτά τα γενέθλια ήταν διαφορετικά, μάλλον επειδή άλλαξα δεκαετία και το πρώτο ψηφίο έγινε 4. Αλλά τι να πουν και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι… Είναι περίεργο αυτό το θέμα και ο καθένας έχει τη δική του οπτική, ανάλογα την ηλικία που βρίσκεται. Πάντως πιστεύω ότι είμαστε όσο νιώθουμε και όχι όσο λένε τα χαρτιά.

Ο σαραντάρης κάνει για δύο εικοσάρηδες;

Ελπίζω να αποδείξω ότι κάνει. Αυτός είναι και ο στόχος μου. (γελάει)

Δισκογραφικά τι ετοιμάζεις;

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι μου «Ξέρεις που θα με βρεις» από την Panik Platinum και μας έκανε παρέα όλο το καλοκαίρι. Είχα μια υπέροχη καλοκαιρινή περιοδεία που αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται και έρχεται καινούργιο τραγούδι μέσα στον Οκτώβριο που θα είναι λίγο πιο λαϊκό και κάτι διαφορετικό... Μαζί με όλα τα τηλεοπτικά που τρέχουν αυτή την περίοδο, τρέχουν και τα δισκογραφικά, είμαι στο στούντιο και ηχογραφώ καινούργια τραγούδια. Ανυπομονώ να τα μοιραστώ με τον κόσμο.

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί στα περίπτερα