Η Κατερίνα Λιόλιου στο YOU: «Μου έχουν πετάξει αντρικό μπλουζάκι επάνω στη σκηνή»

«Φυσικά έχω προσωπική ζωή, και είμαι πολύ καλά»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Νίκος Δρούκας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Νίκος Δρούκας

Φέτος είναι μία ιδιαίτερη σημαντική χρονιά για εκείνη, αφού συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα που συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice. Η Κατερίνα Λιόλιου πλέον δηλώνει πιο ώριμη από ποτέ και λίγες ώρες πριν κάνει πρεμιέρα στο ανανεωμένο Lux Stage, μιλάει στο youweekly.gr εφ' όλης της ύλης.

Συνάντησε ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού; Νιώθει άγχος πριν βγει στη σκηνή; Είναι ερωτευμένη αυτήν την περίοδο; Αυτά και άλλα πολλά μπαίνουν στο τραπέζι με την γοητευτική τραγουδίστρια να νιώθει έτοιμη να κρατήσει (και να ξεσηκώσει) μόνη της ένα ολόκληρο μαγαζί. Παράλληλα μιλάει και για τον νέο δίσκο της, που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χειμώνα, από την Panik Records.

Η Κατερίνα Λιόλιου στο YOU για έρωτα, τραγούδι και επιτυχίες

Πώς νιώθεις πριν από μία πρεμιέρα; Έχεις κάποιο γούρι;

Την προηγούμενη μέρα νιώθω πολύ χαρούμενη, πριν ανέβω στη σκηνή έχω πολύ άγχος, σαν να είναι η πρώτη μου φορά. Δεν έχω κάποιο γούρι, κάνω τον σταυρό μου και εύχομαι να είναι μία όμορφη βραδιά. Για να σου δώσω μία εικόνα, πέντε λεπτά πριν βγω στη σκηνή βρίσκομαι πίσω από ένα LED, όπου υπάρχει φουλ σκοτάδι, περιμένω έναν μηχανισμό να ανάψει. Είμαι μόνη μου, φοράω ακουστικά, ακούω την μπάντα και παίρνω βαθιές ανάσες.

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα που πήγες στο «The Voice» και ουσιαστικά συστήθηκες στο ευρύ κοινό. Παρατηρείς αλλαγές στον εαυτό σου από τότε;

Ναι. Ένα 20χρονο κορίτσι δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μία 29χρονη γυναίκα. Πλέον έχω περισσότερη υπομονή, δουλεύω τρεις φορές πιο σκληρά απ' ότι δούλευα μικρή, και όσο αυξάνεται η επιτυχία δουλεύω ακόμα περισσότερο.

Κατερίνα Λιόλιου

Στα πρώτα σου βήματα ένιωσες να σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά; Έχεις ακούσει να λένε “Τι να μας πει κι αυτή”;

Βέβαια έχει συμβεί. Εμένα μ' αρέσει να μου λένε “Δεν μπορείς να τα καταφέρεις”. Δεν θυμώνω, πεισμώνω και θέλω να αποδείξω ότι μπορώ. Μου αρέσουν όλα τα σχόλια. Τα θετικά σίγουρα είναι πολύ όμορφα, αλλά και τα αρνητικά είναι προίκα, γιατί σου δίνουν έναυσμα να γίνεσαι καλύτερη και υποδηλώνουν πράγματα... Έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους. Υπάρχει χώρος για όλα τα γούστα, με τόσους καλλιτέχνες και κόσμο στην Αθήνα.

Συνάντησες ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού μέχρι σήμερα;

Το καλοκαίρι, σε συναυλία μου, έχει τύχει να μου πετάξουν αντικείμενα όπως ένα αντρικό μπλουζάκι. Απλά αναρωτιέμαι πώς έφυγε το παιδί χωρίς μπλουζάκι!

Δηλώνεις γενικά μόνιμα ερωτευμένη, αλλά υπάρχει κάποιος άνθρωπος με τον οποίο είσαι αυτήν την περίοδο;

Είμαι πολύ καλά, δεν κρύβω κάτι, υπάρχουν και δημοσιεύματα απλά δεν είναι ο χαρακτήρας μου να το αναλύσω. Φυσικά έχω προσωπική ζωή. Με βοηθάει να έχω έναν άνθρωπο, έτσι μπορώ μπορώ να δίνω ακόμα περισσότερα στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Κατερίνα Λιόλιου

Κάποια στιγμή ένιωθες να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή;

Πάντα η επαγγελματική ζωή ήταν πιο πάνω, γιατί προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και οι στόχοι μου. Είμαι τυχερή να βιώνω μία πολύ ωραία ισορροπία.

Όταν κάνεις τον απολογισμό σου, για ποια πράγματα νιώθεις ευγνώμων;

Για την αγάπη του κόσμου και την αποδοχή. Δίνω την ψυχή μου, τις ώρες μου, και την ενέργειά μου, και όλο αυτό δεν πηγαίνει στο κενό, μου γυρίζει πίσω.

Μουσικά ετοιμάζεις κάτι καινούριο;

Ετοιμάζω νέο δίσκο, που ακόμα δεν μπορώ να αποκαλύψω το όνομά του, και θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2024-25. Αυτή τη στιγμή τρέχει ο δίσκος μου «1994» από την Panik Records.