Survivor 2024 - Ζωή Ασουμανάκη: Χώρισε μετά το παιχνίδι! Οι αποκαλύψεις για τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τις εξαντλητικές δίαιτες

Αποκλειστική συνέντευξη και φωτογράφιση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η είσοδός της στο Survivor τράβηξε πάνω της τα φώτα, αν όχι για την εντυπωσιακή ομορφιά της, που της έχει χαρίσει τίτλους, τότε για το τσαγανό της και τη διάθεση να παλέψει. Η Ζωή Ασουμανάκη μπορεί να μην έμεινε για όσο για ήθελε στο παιχνίδι, αλλά πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία της, και λίγο μετά την αποχώρησή της μιλάει στο YOU για όλα.

Μαθημένη από παιδί στις δυσκολίες, δεν μάσησε απέναντι στα υποτιμητικά σχόλια από τους συμπαίκτες της, δηλώνει ωστόσο πως σε εκείνες τις στιγμές σίγουρα θα χρειαζόταν ένα ψυχολογικό boost και «καρφώνει» τον Αλέξη Παππά για όσα έχει πει εναντίον της.

Η Ζωή μας ταξιδεύει επίσης στα χρόνια του μόντελινγκ, και στην ακραία δίαιτα που ακολούθησε στο ξεκίνημά της, ενώ αποκαλύπτει πως η γλυκιά μαντινάδα του συντρόφου της, την οποία και είδαμε στο έπαθλο επικοινωνίας είχε άδοξο τέλος. Ας δούμε, ωστόσο, τι δηλώνει και η ίδια.

Ζωή Ασουμανάκη
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Φόρεμα: Cheval Blanc Collection
  • Κοσμήματα: KΛRKΛLIS Silver Collection, karkalis.gr

Ζωή, για ποιο λόγο αποφάσισες να συμμετέχεις στο Survivor;

Όταν ήμουν στα γραφεία της Acun Medya μου έγινε παράλληλα πρόταση για το My Style Rocks, αλλά προτίμησα το Survivor γιατί μου άρεσε περισσότερο σαν παιχνίδι. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που ήθελα να τη ζήσω, μου κέντρισε το ενδιαφέρον και γι' αυτό πήρα την απόφαση.

Όταν προσγειώθηκες εκεί, ήταν διαφορετικά ορισμένα πράγματα από αυτό που φανταζόσουν;

Είχα στο μυαλό μου ότι το αγωνιστικό κομμάτι θα είναι πιο εύκολο, τουλάχιστον αυτό έβλεπα στην τηλεόραση. Φτάνοντας εκεί ωστόσο, αντιλήφθηκα κατευθείαν ότι είναι πολύ πιο δύσκολο, δεν μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε και χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί πολύ εύκολα να τραυματιστείς. Η διαβίωση επίσης δεν είναι εύκολη, γιατί με κάποιους χαρακτήρες ταιριάζεις, και με κάποιους όχι.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο στο Survivor;

Σίγουρα δεν ήταν καλό για εμένα το γεγονός ότι μπήκα αργότερα στο παιχνίδι, σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες, γιατί είχαν ήδη δεθεί μεταξύ τους και είχαν φτιάξει παρεάκια. Όταν είσαι εκεί, θες να ακούσεις έναν καλό λόγο από τους συμπαίκτες σου, εφόσον δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου ανθρώπους. Ένιωθα αρκετά μόνη, αλλά στην πορεία αυτό άλλαξε, γιατί ανοίχτηκα σε ορισμένα άτομα.

Ζωή Ασουμανάκη
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Φόρεμα: Runway project
  • Πέδιλα: Nak Light, Avenue
  • Κοσμήματα: KΛRKΛLIS Silver Collection, karkalis.gr

Ένιωσες να σε στοχοποιούν επειδή δεν ήσουν καλή στα αγωνίσματα;

Δέχτηκα σχόλια, τα οποία θεωρώ πολύ υποτιμητικά, κι εγώ στη θέση τους δεν θα τα έκανα. Είχα έρθει σε αντιπαράθεση με την Κατερίνα για ένα σχόλιο που έκανε, ευτυχώς όμως λύθηκε αυτή η παρεξήγηση. Πιο πολύ δεν τα πήγαινα καλά με τον Αλέξη Παππά, δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο πραγματικός του χαρακτήρας ή αν υποδυόταν κάποιον ρόλο, πάντως θεωρώ πολύ άσχημο να είσαι όλη μέρα με έναν άνθρωπο, να του συμπεριφέρεσαι με αυτό τον τρόπο και να τον υποτιμάς. Μπορεί να άργησα να βρω τα πατήματά μου, αλλά όποτε ένιωθα ότι με πιστεύει η ομάδα μου, άλλαζε κατευθείαν η ψυχολογία μου.

Θεώρησες αδικία το γεγονός ότι σε σχολίαζε αρνητικά ο Αλέξης Παππάς, χωρίς να έχει απαραίτητα τις καλύτερες επιδόσεις;

Δεν είναι από τους καλύτερους παίκτες στο Survivor, απλά έχει έναν τρόπο να χειρίζεται τον λόγο και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει συγκεκριμένες καταστάσεις. Όμως οποιοσδήποτε κι αν ήταν, καλός ή κακός παίκτης, θα με πείραζαν τα σχόλιά του. Όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και υποστήριξη, γιατί τότε αποδίδεις καλύτερα. Τώρα που παρακολουθώ το Survivor, βλέπω να συμβαίνει αυτό και σε άλλους παίκτες.

Τώρα που το βλέπεις απ' έξω, παρατήρησες κάποιους παίκτες να δείχνουν διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που συνάντησες εσύ;

Αρχικά παρακολούθησα τα επεισόδια, για να δω τι ειπώθηκε πίσω από την πλάτη μου, είχα μεγάλη περιέργεια... Είδα κάποια πράγματα τα οποία δεν μου άρεσαν από την αντίπαλη ομάδα, κάποια σχόλια κοροϊδευτικά και ειρωνικά για το επάγγελμά μου και για τα καλλιστεία. Δεν προσέβαλα ποτέ κάποιον άλλον, μόνο για τον Φάνη είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο, γιατί είχε προηγηθεί η κακία και ο χλευασμός που δέχτηκα. Με ενόχλησε επίσης το γεγονός ότι με θεωρούσαν χειραγωγήσιμη. Ίσα-ίσα όποτε είχα θέμα με κάποιον, το έλεγα μπροστά του, γι' αυτό και είχα έρθει σε αντιπαράθεση με πολλούς. Από ένα σημείο και μετά δεν σήκωνα μύγα στο σπαθί μου.

Δείτε επίσης: Survivor 2024 – Το περιστατικό που δεν έδειξαν οι κάμερες: H Σταυρούλα κορόιδευε την Ζωή

Ζωή Ασουμανάκη
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Φόρεμα: Niriides Accessories
  • Κοσμήματα: KΛRKΛLIS Silver Collection, karkalis.gr
  • Γυαλιά ηλίου: Mati Mati

Τι κρατάς από το Survivor;

Σίγουρα ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως επίσης και το γεγονός ότι γνώρισα άτομα με τα οποία κρατάω επικοινωνία και επαφές. Δεν μετανιώνω για κάτι που είπα ή για κάτι που έκανα, γιατί λειτούργησα αυθόρμητα και έδειξα τον πραγματικό μου εαυτό στο παιχνίδι. Όλα ήταν ένα μάθημα για μένα.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες όταν γύρισες;

Το πρώτο άτομο που είδα ήταν η μητέρα μου και χάρηκα ιδιαίτερα, γιατί έχουμε μία πολύ δεμένη σχέση. Έφαγα πολύ, έχασα 4 κιλά στο Survivor και πήρα πίσω γύρω στα 5-6! (γελάει) Ήταν κάτι που ήθελα να αποφύγω, και μάλιστα ένας από τους λόγους που πήγα στο παιχνίδι ήταν για να χάσω κιλά, αλλά δεν έπιασε. Γενικά μου έλειψαν τα απλά πράγματα, και αναθεώρησα πολλά στη ζωή μου.

Σε υποτίμησαν κάποιοι στον χώρο του μόντελινγκ; Προσπάθησαν να σου βάλουν τρικλοποδιές;

Ο χώρος μας γενικά είναι δύσκολος, δεν χρειάζεται μόνο η ομορφιά, αλλά πρέπει να πηγαίνει πακέτο με τον χαρακτήρα. Χρειάζεται γερό στομάχι για να αντεπεξέλθεις και πρέπει να έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου. Σίγουρα με βοήθησε η οικογένειά μου, που με στηρίζει και είναι πάντα δίπλα μου, από την άλλη δεν θεωρώ ότι με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.

Ζωή Ασουμανάκη
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Φόρεμα: Ceee
  • Κοσμήματα: KΛRKΛLIS Silver Collection, karkalis.gr
  • Γόβες: Gianna Kazakou

Σου έχουν κάνει κάποια ανήθικη πρόταση;

Όχι, δεν μου έχει τύχει ποτέ. Αλλά και να γινόταν, εννοείται πως θα αρνιόμουν, διότι έχω μάθει ό,τι καταφέρνω στη ζωή μου να το καταφέρνω με την αξία μου.

Υπήρχαν στιγμές στην καριέρα σου που σκέφτηκες να τα παρατήσεις;

Βέβαια, και όσο προχωρούσα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Ασχολήθηκα κυρίως με τα καλλιστεία, ξεκινώντας από τα Παγκρήτια, μετά στα Εθνικά και τελικά έφτασα να εκπροσωπώ τη χώρα σε διεθνή διαγωνισμό, απέναντι στις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου. Εκεί έπεσα λίγο ψυχολογικά και έλεγα «Τι κάνω εδώ;». Η μητέρα μου ήταν το στήριγμά μου.

Χρειάστηκε ποτέ να κάνεις εξαντλητικές δίαιτες;

Στα πρώτα καλλιστεία που συμμετείχα, και είχα το περισσότερο άγχος, σε ένα μήνα έχασα κοντά στα 10 κιλά. Ακούγεται ακραίο, και είναι κιόλας. Ακολουθούσα μία πολύ αυστηρή δίαιτα, έκανα πολλή γυμναστική, είχα κόψει τα πάντα από γλυκά, αναψυκτικά και αλκοόλ, τρεφόμουν με πολύ λίγες θερμίδες και πιστεύω ότι αν συνέχιζα έτσι, θα έφτανα σε πολύ άσχημο επίπεδο. Ευτυχώς συνήλθα μετά απ' αυτό. Τώρα πλέον είμαι στα κιλά που θέλω, γιατί κοιτάζω πρώτα απ' όλα να νιώθω καλά και υγιής, ενώ παράλληλα δεν αφήνομαι.

Ζωή Ασουμανάκη
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Τοπ και παντελόνι: Runway Project clothing
  • Κοσμήματα: KΛRKΛLIS Silver Collection, karkalis.gr

Σε φλέρταρε συνδιαγωνιζόμενή σου;

Σε διαγωνισμούς ομορφιάς όχι. Μου έχει τύχει έξω, να πάω για φαγητό, και να έρθει μία κοπέλα να μου μιλήσει. Το αντιμετώπισα με χιούμορ, της απαντούσα πολύ όμορφα, απλά όχι με τον τρόπο που ήθελε εκείνη να μου μιλήσει.

Επειδή κατάγεσαι από την Κρήτη, για ποιο πράγμα νιώθεις περισσότερο υπερήφανη;

Γενικά θεωρώ ότι οι Κρητικοί είμαστε αρκετά φιλόξενοι. Τώρα που έχω μετακομίσει στην Αθήνα, συνήθως δεν χρειάζεται να αναφέρω καν το γεγονός ότι κατάγομαι από την Κρήτη, γιατί με καταλαβαίνουν, και μου λένε τα καλύτερα για το νησί. Με χαροποιεί πολύ, και γενικά προτείνω σε όλους να έρθουν εκεί.

Μέχρι και μαντινάδα ακούσαμε για πάρτι σου στο Survivor. Τι συνέβη εκεί;

Η μαντινάδα... έληξε άδοξα. Όταν ξεκινάς μια σχέση, και κρατάει για δύο χρόνια, σίγουρα θα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Όταν μπήκα στο παιχνίδι προσπάθησα να ξεχάσω τα «κάτω», αλλά καθώς βγήκα πάλι επανήλθαν στην επιφάνεια, οπότε δεν γινόταν να συνεχίσει άλλο αυτή η σχέση, και κάπως έτσι έληξε.

Ήταν δική σου απόφαση να χωρίσεις;

Ήταν κοινή απόφαση, ίσως από τη δική μου πλευρά λίγο παραπάνω, επειδή είμαι σε μία ηλικία που κοιτάω να προχωρήσω επαγγελματικά και να εξελιχθώ. Πιστεύω ότι ήμασταν σε μια διαφορετική φάση εκείνος κι εγώ.

Όταν βγήκες, σου έστειλαν μηνύματα για να σε φλερτάρουν;

Δέχτηκα αρκετά μηνύματα του τύπου «Τώρα που έφυγες από το Survivor, εμείς τι θα βλέπουμε». Ήταν και αυτός ένας τρόπος να μου πιάσουν κουβέντα, και γενικά απαντάω, γιατί είναι όμορφο να σου κάνουν τέτοια σχόλια. Αλλά μέχρι εκεί, δεν το συνεχίζω, γιατί δεν με ενδιαφέρει κάτι αυτή τη στιγμή.

Δηλαδή αυτή την περίοδο δεν είσαι έτοιμη για μια καινούργια σχέση;

Σίγουρα όχι, και το θεωρώ μεγάλο λάθος να βγαίνεις από μια μεγάλη σχέση, και να μπαίνεις κατευθείαν σε μία άλλη. Χρειάζεσαι τον χρόνο σου να ηρεμήσεις, να τα βρεις με τον εαυτό σου, και μετά αν προκύψει κάτι άλλο καλώς να έρθει.

Ποιο είναι το ωραιότερο κομπλιμέντο που σου έχουν κάνει;

Μου άρεσε πολύ ένα μήνυμα που έλαβα αφότου αποχώρησα από το Survivor, το οποίο έλεγε πόσο όμορφη ήμουν όταν χαμογελούσα και πόσο γλυκιά. Ήταν πολύ αθώο.

Σου αρέσει να σου λένε περισσότερο ότι είσαι γλυκιά, παρά «μαγκάκι»;

Διαθέτω και τα δύο, ανάλογα τα άτομα που βρίσκονται γύρω μου, και την περίσταση. Με έχω ζήσει και στις δύο φάσεις...

Ζωή Ασουμανάκη
Φωτογραφία: Κώστας Καπαρελιώτης

  • Σακάκι και φούστα: Zara
  • Πουκάμισο: Calvin Klein
  • Γόβες: Wall Street, Sandy's
  • Κοσμήματα: KΛRKΛLIS Silver Collection, karkalis.gr

Υπήρχαν στιγμές που ένιωσες ευάλωτη συναισθηματικά;

Μικρότερη δεν ήμουν τόσο δυνατή σαν χαρακτήρας. Σίγουρα έχω νιώσει μόνη μου και πιο πολύ στο σχολείο. Έχω περάσει αρκετά δύσκολα, έχω αλλάξει τρία σχολεία, γιατί είχαν χωρίσει οι γονείς μου και η προσαρμογή ήταν αρκετά δύσκολη για εμένα. Ήμουν πολύ ντροπαλή, κλεισμένη στον εαυτό μου, καμία σχέση με τώρα. Όλο αυτό ήταν ένα μάθημα για να γίνω ο άνθρωπος που είμαι τώρα, και δεν το αλλάζω. Χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα.

Η μητέρα σου ήταν το στήριγμα, που σε βοηθούσε να σταθείς στα πόδια σου;

Με όλη μου την οικογένεια έχουμε άψογες σχέσεις, και χαίρομαι γι' αυτό. Παρόλο που οι γονείς έχουν χωρίσει, διατήρησαν άψογες σχέσεις μεταξύ τους και με τα παιδιά τους. Το μόνο που μου έλειψε ήταν να τους έχω όλους μαζί στο ίδιο σπίτι. Αλλά όσον αφορά την ψυχολογική υποστήριξη, την είχα όποτε την χρειαζόμουν. Βέβαια δέθηκα πιο πολύ με τη μαμά μου, γιατί με εκείνη μεγάλωσα ουσιαστικά, μιλάμε για όλα, είναι σαν μια πολύ καλή μου φίλη.

Μετά το Survivor ποια είναι τα σχέδιά σου;

Ξεκίνησα να σπουδάζω δημοσιογραφία, διότι μου αρέσει πλέον πολύ ο χώρος της τηλεόρασης, και θέλω να μάθω κάποια πράγματα, για να συμμετέχω σε μία τηλεοπτική εκπομπή στο μέλλον. Συνεχίζω να κάνω δουλειές στο μόντελινγκ, και ακόμα περισσότερο μετά το παιχνίδι. Προχωράω προσηλωμένη στους επαγγελματικούς μου στόχους και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

  • Styling: Έλενα Οικονόμου
  • Makeup/Hair: Εύα Ζαχαριάδου
  • Special thanks στο FairyTale (Ν. Τρύπια 48, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής 143 41) για την ευγενική φιλοξενία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηρώ Πεκτέση: Οι τρικλοποδιές, η ψυχοθεραπεία και η απώλεια του κολλητού της φίλου Πάνου Νάτση

Ηρώ Πεκτέση: «Δυστυχώς ήμουνα το τρίτο πρόσωπο χωρίς να το ξέρω...»

Survivor αποκάλυψη: Σταμάτησαν τα γυρίσματα ξαφνικά πριν από λίγες ώρες - Η ανάρτηση του Γιώργου Λιανού

Survivor trailer 26/3: ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ - Η κίνηση του Αλέξη Παππά που θα εξοργίσει τους Μπλε

Survivor highlights 24/3: Ο σοκαριστικός τραυματισμός και τα πειράγματα του ζεύγους - Ποιος παίκτης κινδυνεύει με αποχώρηση

Survivor 2024 - «Κόλαφος» η Ασημίνα για τη συμπεριφορά των Μπλε απέναντι στον Ρικουνάκη: «Τον κορόιδευε η Χρύσα και όλοι ομαδικώς»

Survivor spoiler 24/3: Αυτή είναι η πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση - Γνώριμο όνομα

Survivor spoiler 24/3: ΧΑΜΟΣ - Αυτή η ομάδα κερδίζει απόψε την ασυλία

Survivor trailer 24/3: Ο τραυματισμός του Φάνη διακόπτει τον αγώνα - Η γκρίνια των Κόκκινων συνεχίζεται

Μαρία Αντωνά: «Σε όλη την παραγωγή...» - "Έσπασε" τη σιωπή της μετά την αποχώρηση από το Survivor